Cum au fost țepuiți cu bani din recuzita pentru filme mai mulți cumpărători de pe un site cunoscut

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.04.2022 - 18:30
Bani din filme, folosiți la înșelarea mai multor clienți ai unui site de anunțuri Foto: politiaromana.ro

Polițiștii au prin sîn flagrant un tânăr de 24 de ani întimp ce cumpăra cu bancnote de 50 de euro, inscripționate „movie money” și „this is not legal”, mai multe bunuri scoase la vânzare pe o platformă online.

SHARE

Tânărul stabilea întâlnirile după lăsarea serii tocmai pentru ca victimele să nu-și dea seama că banii nu erau reali. 

Citește și: Milionarul Yoav Stern, fostul soț al Oanei Cuzino,în comă, cu fracturi craniene și plămânii afectați

Escrocul folosea bancnote de 50 de euro care sunt folosite ca recuzită în filme, acestea fiind inscripționate „movie money” și „this is not legal”.

Citește și: VIDEO Florin Salam cântă pentru urmăritul internațional Mircea Nebunu la o tăiere de moț în Milano

Astfel, la data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare l-au prins în flagrant delict pe tânărul escroc în municipiul Satu Mare. El înșelase deja trei persoane, dar polițiștii au recuperat prejudiciul în totalitate și au confiscat 20 de bancnote din cupiura de 50 de euro.

Citește și: Angajat la Spitalul de Psihiatrie Socola, implicat într-o escrocherie imobiliară de 1.800.000 €

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au reținut un tânăr, de 24 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. 

Față de tânăr, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Sfaturi de la OLX

O altă metodă prin care sunt înșelați clienții site-urilor de anunțuri este cea a obținerii datelor bancare prin diverse tertipuri.

Site-ul OLX are câteva recomandări pentru evitarea unor astfel de fraude.

Dacă sună prea frumos că să fie adevărat, cel mai probabil că așa e. Când vine vorba de cumpărături online, îți recomandăm să rămâi vigilent.

Poate ai mai auzit de phishing sau de “pescuirea de date online”. E cea mai frecvența formă de fraudă, prin care ți se iau și folosesc informațiile bancare și, de multe ori, și banii. Asta se face prin site-uri false, uneori asemănătoare site-urilor cunoscute și de încredere, care atrag utilizatorii prin reduceri incredibile, concursuri neobișnuit de generoase sau anunțuri ieșite din comun. Alte forme apropiate de fraudare sunt SMSishing (phishing prin SMS) și Vishing (phishing prin apel vocal).

Nu te lăsa pradă fraudelor glazurate în oferte irezistibile, dar nici nu îți imagina acum că toată lumea vrea să îți vină de hac. E suficient să fii conștient de fenomen și să îți iei câteva măsuri simple de precauție.

Modalitatea preferată este cea prin care discuția este mutată din mesageria OLX,  pe alte canale de comunicare. Iată și alte sfaturi pentru a avea o experiență lipsită de evenimente neprevăzute:

  • Accesează doar site-urile pe care le cunoști sau cu care ai mai interacționat

         Fii atent la denumire, să corespundă perfect. Intră pe pagină oficială a site-ului pentru mai multe informații. Uită-te la review-urile altor utilizatori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te