Angajat la Spitalul de Psihiatrie Socola, implicat într-o escrocherie imobiliară de 1.800.000 €

DE Adrian Costin | Actualizat: 21.04.2022 - 15:18
O escrocherie imobiliară a fost pusă la cale și cu concursul unui angajat al Spitalului de Psihiatrie Socola Foto: Curentul

Un grup escroci, dintre care unul lucra la Spitalul de Psihiatrie Socola, unul la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar altul la un birou notarial, a pus la clae o escrocherie imobiliară de 1,8 milioane de euro.

SHARE

Grupul infracțional organizat a fost constituit din patru membri și sprijinit de alți doi inculpați. O parte din aceștia aveau calitatea de angajați în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară - O.C.P.I. Iași, unui birou notarial din municipiul Iași și Spitalului de Psihiatrie Socola Iași.

Citește și: Vrăjitoarea Sidonia, soția șefului clanului Fabian, vizată într-un dosar de înșelăciune și tâlhărie

Escrocii au pus mai întâi ochii pe un teren din Iași, în valoare de 6 milioane de euro, care se afla în proprietatea unei persoane în vârstă cu domiciliul în Elveția.

Citește și: VIDEO Florin Salam cântă pentru urmăritul internațional Mircea Nebunu la o tăiere de moț în Milano

Ulterior, folosind o carte de identitate falsificată, aparent emisă pe numele adevăratului proprietar, prin intermediul membrului care avea calitatea de angajat în cadrul O.C.P.I. Iași, a obținut documentele necesare înstrăinării imobilului, respectiv o copie după titlul de proprietate, schița cadastrală, planul de amplasament și încheierea de întabulare.

Adeverință de la Spitalul de Psihiatrie Socola

Întrucât membrul grupului infracțional organizat, care figura în cartea de identitate aparent emisă pe numele adevăratului proprietar, nu era o persoană care să inspire încredere, a fost obținută prin intermediul inculpatului angajat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iași o adeverință medicală falsificată care să ateste că este clinic sănătos, aceasta fiind folosită în vederea obținerii procurii notariale pentru celălalt membru al grupului infracțional organizat.

De asemenea, prin intermediul inculpatului angajat în cadrul biroului notarial din municipiul Iași a fost obținută o copie legalizată a titlului de proprietate, cu toate că originalul acestuia nu se afla în posesia membrilor grupării.

Au încercat să păcălească mai multe persoane

În acest context, în luna mai 2021, a fost identificat un potențial cumpărător al terenului, fiind efectuate demersuri în vederea finalizării vânzării terenului pentru suma de 1.800.000 de euro și fiind întocmite actele notariale necesare.

Contractul de vânzare – cumpărare nu a fost finalizat, potențialul cumpărător retrăgându-se în ultimul moment, conform BZI. 

Citește și: Un bărbat călcat de un TIR ar fi fost ucis de altcineva și pus pe șosea ca să pară accident

Ulterior, membrii grupului infracțional organizat au efectuat demersuri în vederea inducerii în eroare o celei de-a doua persoane vătămate în vederea încheierii unui contract de vânzare-cumpărare a terenului din Municipiul Iași, perfectarea contractului fiind refuzată de către notarul public.

Polițiștii ieșeni au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Iași și Vaslui într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, fals privind identitatea și fals intelectual.

Au fost conduse în vederea audierii 10 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că au fost implicate în activitatea infracțională.

În urma activităților desfășurate în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de 5 inculpați.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te