Mafia din Târlungeni a speriat Anglia: interlopii au făcut 250.000 £ printr-o rețea de sclavie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.09.2021 - 22:37
Cum a speriat Anglia mafia din Târlungeni: Interlopii au făcut 250.000 £ printr-o rețea de sclavie Foto: DIICOT

Interlopi din Târlungeni, Brașov, și-au luat vile, mașini de lux și au strâns peste 250.000 de liere sterline de pe urma unei rețele de sclavie prin care muncitori români erau exploatați în condiții mizere în Marea Britanie.

SHARE

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Braşov au descins la 9 adrese din Tărlungeni, în timp ce autorităţile din Regatul Unit au efectuat alte 6 percheziţii la Londra. 

Citește și: VIDEO Interlopul Mircea Nebunu, fugit din țară, s-a apucat de pus gresie în străinătate: Vreți bani?

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din judeţul Braşov ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii ar fi implicaţi în activităţi de racolare, transportare, cazare şi exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării. 

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: Party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

Cazați în condiții insalubre, obligați să muncească și neplătiți

Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spaţii şi condiţii insalubre, agresate fizic şi obligate să presteze diferite activităţi în domeniul construcţiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite”, a transmis comisarul de poliţie Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. 

Potrivit poliţiştilor braşoveni, sumele de bani provenite din prestarea acestor activităţi, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însuşite de către membrii grupării, în vederea achiziţionării de autovehicule, bijuterii, terenuri şi pentru construirea de case.   

„În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autorităţile judiciare din România şi cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activităţi specifice realizate sub coordonarea şi cu sprijinul EUROJUST.   

La data de 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) şi pe cel al României, în judeţul Braşov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziţii domiciliare, la activităţile desfăşurate pe teritoriul Marii Britanii participând şi o echipă formată din poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.   

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, până în acest moment, în judeţul Braşov au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore. De asemenea, pe teritoriul Marii Britanii, au fost identificate 55 de alte posibile victime”, a mai precizat reprezentanta poliţiştilor braşoveni.   

Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani şi documente de călătorie. Poliţiştii spun că 16 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te