Contesa Băncuță, în arest la domiciliu. Interlopii Neagu Sentiment și Italiano Tănase rămân închiși

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.06.2022 - 21:55
Contesa Băncuță, în arest la domiciliu. Interlopii Neagu Sentiment și Italiano Tănase rămân închiși Foto: captură video ZDI
Clanul Tănase a fost "călcat" de poliție în repetate rânduri în ulitma perioadă Foto: captură video ZDI

Mai mulți membri ai clanului intrelop Tănase, acuzați de trafic de persoane, printre care Contesa Băncuță, Neagu Sentiment (minor), Italiano și Crenguța Tănase au fost săltați de mascați.

SHARE

Contesa Băncuță, Italiano Tănase, Crenguța Alisa Tănase, Sentiment Walter Nicolas Neagu, Adrian Andrei Bamboi și Teodor Constantin Asalomiei au fost cu toții arestați preventiv după descinderile care au avut loc la sfârșitul lunii trecute, prin decizia Tribunalului Iași. Aceștia snt acuzați că au exploatat sexual zeci de fete în țări din vestul Europei.

Citește și: Infractorul filmat când a amenințat o copilă că o fierbe în cazan, apoi a violat-o, dat în urmărire

Toți sunt membri ai clanului Tănase, condus de Cosmos și Belgian. Ei puseseră la punct o puternică rețea de trafic de fete, inclusiv minore, pe care le exploatau sexual în străinătate. Perchezițiile făcute de DIICOT au scos la iveală sume mari de bani, zeci de cuțite și arme. Printre cei reținuți atunci s-a aflat și un minor, Sentiment Walter Nicolas Neagu, conform Newsweek.

Citește și: Cei care sforăie pot rămâne fără permis conform noilor prevederi ale Codului Rutier

Cum a scăpat de arest Contesa Băncuță

Ulterior, Curtea de Apel Iași a decis să o scoată pe Contesa Băncuță din arestul preventiv și să o pună sub arest la domiciliu. Ceilalți membri ai clanului au rămas în arest preventiv.

Pe durata arestului la domiciliu, Contesa trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată.

Citește și: Mărturia unui polițist de la Rutieră: Dacă nu veneam la voi, mă lichidau. Am intrat în bârlogul lor

De asemenea, îi este interzis să comunice cu persoanele vătămate Radu Cornelia Paula, Oarză Ana Maria Bianca, Vornicu Ștefania Cristina, Balaur Elena Melania și cu martorii Balaur Alexandra, Costin Daniel-Adrian, Plăcintă Vasile Cristian, Șalariu Alexandra și Gheorghiță Răzvan.  

Citește și: VIDEO Cel mai mare portavion din lume are un echipaj de 4539 de oameni. Testat cu-n cutremur simulat

Clanul Tănase, specializat în trafic de fete

Interlopul Valter Pășniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, are mai multe condamnări pentru proxenetism în Belgia și România. Însă de cîte ori a fost eliberat s-a ocupat din nou de traficul de persoane și cu rețelele de postituție. Acum are un nou dosar pe rol.

Valter a fost condamnat în 2016 la 15 ani de închisoare pentru proxenetism, însă acum câteva luni a fost eliberat. Faptele l-au ajuns iar din urmă.

Citește și: Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

În luna mai a anului trecut a fost ridicat de către poliţiştii BCCO şi procurii DIICOT din Iaşi în urma a două percheziţii la domiciliu. 

Citește și: VIDEO Cine sunt interlopii din clanul Zoicărenilor care ar fi dat drogurile mortale la SAGA Festival

„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate iniţial în locuinţe din Iaşi, Brăila şi Constanţa, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuinţe închiriate“, au precizat anchetatorii.

Victimele aduceu zilnic între 500 și 1500 de lire sterline

De asemenea, tinerele erau silite să facă poze indecente pentru paginile de escorte de pe internet, unde urmau să fie vizualizate de vitorii clienți.

Citește și: Interlopul Jean Brăileanu, către Fulgy: Îți dau 40 de topoare în cap

„O singură victimă ar fi reuşit să obţină zilnic, din practicarea prostituţiei, între 500 şi 1.500 de lire sterline, bani care ar fi însuşiţi aproape în totalitate de către aceştia. Două persoane urmează să fie duse la audieri“, susțin anchetatorii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te