Clanul turcilor Raim construia vile de lux pe Litoral. Aveau 3,5 milioane de euro din prostituție

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.06.2021 - 16:28
Iuzeir Raim și Iuzeir Șerif construiau vile de lux pe Litoral cu banii obținuți din proxenetism și cămătărie Foto: Facebook
Frații Iuzeir și acoliții lor

Iuzeir Raim și Iuzeir Șerif au terorizat 20 de ani întreg sudul litoralului. De la bătăi de stradă, până la exploatarea sexuală a unor tinere și cămătărie, clanul turcilor a trecut prin aproape tot Codul Penal. 20 de membri ai clanului au primit mandat de arestare.

SHARE

Iuzeir Raim este șeful clanului, secondat de fratele său Șerif. Raim a devenit cunoscut după ce a fost implicat în mai multe dosare privind infracțiuni de corupție, înşelăciune, şantaj sau ameninţări cu acte de violenţă. El a și executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru șantaj.

Citește și: Criminal român, prins după urmele de spermă, la 28 de ani după ce și-a ucis soția și fiica în Franța

Clanul Raim a fost impicat și în bătăile de stradă din iulie 2020 din Mangalia și Vama Veche.

Citește și: Doi muncitorii români, forțați să bea și să se spele cu apă din fântâni publice în Italia

Violențele calnului turcilor din Mangalia au însă un istoric lung. La 25 octombrie 2014, Iuzeir Raim, alături de fiul săi Riat Iuzeir, Şenol Memet şi Erol Omer au provocat bătaie care s-a lăsat cu arestări în barul Magic Lounge din Mangalia. 

CITEȘTE ȘI: Reghecampf Jr, 12 ani: Când tatăl meu va plănui un divorț înseamnă că nu mai este tatăl meu

În luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. Suma reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată.

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

Raim nu a achitat însă, către partea vătămată, decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. 

Citește și: Doi români cu nouă copii au ocupat ilegal o casă din Franța. Proprietara stă pe unde apucă de 2 ani

Vile de lux în Mangalia din banii obținuți de pe urma unor tinere exploatate sexual în Europa

Procurorii DIICOT au arătat că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale.

Citește și: „Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor. Moderatorul Antenei 3, plătit doar pe drepturi de autor

Acesta ar fi fost coordonat de un bărbat, Iuzeir Raim, de 46 de ani, din municipiul Mangalia și ar fi acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.

Doar din comiterea infracțiunii de proxenetism, clanul Raim ar fi câștigat peste 3,5 milioane de euro.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile de lux pe Litoral, care erau ulterior scoase la vânzare. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Iuzeir Raim, arestat preventiv

Iuzeir Raim, Andreea Mehedințeanu, Radu Nicolae Alxa, Vasile Dumitru, Mihai Laurențiu Gobeajă, Ridvan Gomeaju au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Constanța.

Alți zece membri ai clanului au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile: Iuzeir Șerif, Alexa Didina-Liliana, Martac Florin, zis „Mala", Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, Florin Moraru, Denisa Mustafa, Osgian Mustafa, Tamer Mustafa, Rizan Tarachiu, zis PÎTI, şi Giani Ilie Vlădescu. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te