Doi români cu nouă copii au ocupat ilegal o casă din Franța. Proprietara stă pe unde apucă de 2 ani

DE Adrian Costin | Actualizat: 17.06.2021 - 17:28

Cuplul de români cu nouă copii are un contract de închiriere expirat, dar au decis să rămână în casă fără să mai plătească. Proprietara a cumpărat casa în 2019 și, de atunci, e nevoită să stea pe la rude și chiar într-un garaj.

SHARE

Yvelise, care este funcționar public, a cumpărat acum doi ani casa din localitatea Val-de-Marne și plănuise să se mute acolo. Dar familia de români n-a vrut să o părăsească, iar legea din Franța îi protejează.

Citește și: VIDEO Interlopul Rechinu, transferat la închisoarea de maximă siguranță din care a evadat El Chapo

Casa are doa 56 de metri pătrați, iar cei doi români cu nouă copii stau claie peste grămadă, fără să pară deranjați că spațiul este prea mic. 

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

Ei ar fi trebuit să părăseacă locuința, contractul lor de închiriere fiind expirat de mai bine de doi ani, dar au hotărât să nu plece și nici nu au mai plătit ceva. 

Proprietara casei stă pe unde apucă de 2 ani, dar încearcă să-i ajute și pe români

Diana, mama celor nouă copii nu pare să își imagineze o altă soluție, dând vina pe stat, care i-ar fi răspuns "că nu există case pentru familii numeroase ca noi", cu toate că au făcut mai multe cereri, conform BFMTV.

Citește și: Șeful clanului Butoane, condamnare anulată după 7 ani de judecată. Filiera zahărului din PSD

În acest timp, Yvelise, proprietara casei, stă pe unde apucă. 

 "Am ajuns să stau la cunoscuți, am dormit pe canapele, o dată chiar în garajul unui prieten", spune Yvelise. Proprietara de drept îi compătimește pe ocupanți ilegali și a luat măsuri atât pentru a-și recupera proprietatea, dar mai ales pentru a grăbi relocarea românilor, însă nu a avut succes până acum.

Proprietara casei este idignată că statul francez nu rezolvă situația Foto: captură BFMTV

Prefectura din Val-de-Marne subliniază că nu a primit niciodată o cerere pentru o locuință socială.

O acțiune pentru neplata chiriei a fost lansată la 25 mai și este încă în curs de desfășurare.

Citește și: Doi români cu un VW cu numere false au lovit mașina poliției care-i urmărea în Germania

Românii ocupă ilegal mii de locuințe în Spania

Ocuparea ilegală a caselor în Andaluzia, sudul Spaniei, a atins cel mai înalt nivel anul trecut, a comunicat guvernul acestei provincii.

Peste 2000 de locuințe au fost în această situație, poliția spaniolă și serviciile sociale fiind ocupate să răspundă apelurilor disperate ale proprietarilor de case, neputincioși atunci când încearcă să evacueze chiriașii ilegali, majoritatea români.

Mai multe familii de români au ocupat, în mod ilegal, o clădire din Cazid, Spania, timp de peste șase ani.  Pe toată această perioadă, în clădire au existat foarte multe scandaluri dar și cazuri de trafic de droguri și prostituție.

Pentru a-i convinge pe locatarii de ocazie să plece, un fond de investiții nord-american a plătit pentru fiecare dintre ei suma de 5.000 de euro. Suma totală plătită se ridică la 100.000 de euro, potrivit Tele Cinco. Proprietatea Coralla de la Bahía a fost ocupată începând cu anul 2015 de mai multe persoane care locuiau ilegal.

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.