„Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor. Moderatorul Antenei 3, plătit doar pe drepturi de autor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 21.06.2021 - 23:19
Radu Tudor, interviu cu Dragnea Foto: captură video

“Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor și-l plătește doar pe drepturi de autor, reiese din ultima declarație de avere depusă de Irina Zidaru, soția moderatorului Antenei 3.

SHARE

Ea este director în Ministerul de Externe.

Potrivit acestei declarații de avere, Radu Tudor a câștigat, în 2020, doar 322.000 de lei, bani primiți pentru drepturi de autor de la Antena 3, televiziunea controlată de Dan Voiculescu, cel care a turnat la Securitate sub numele de cod “Felix“. 

Citește și: Deputatul Ghiță „Luptătorul“ îl întreabă pe premier de semnificația piesei „Dark side of the Moon“

În 2019 și 2018, acesta a câștigat, anual, de la Antena 3, circa 347.000 de lei, sumă plătită tot ca drepturi de autor, deși emisiunea lui Radu Tudor se desfășoară în fiecare zi lucrătoare. 

Dacă o persoană încasează venituri dintr-un singur contract de drepturi de autor care depăşesc pragul de 12 salarii minime brute, din aceste venituri se vor reţine impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile de 25% la CAS, respectiv 10% la CASS.

„Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor

Salariul Irinei Zidaru a fost, în 2020, de 111.000 de lei. Ea este director în cadrul direcției de afaceri strategice din MAE, din martie 2019. Până în 2002, Zidaru a fost ziaristă. Potrivit legii, ea va beneficia de pensie specială. 

În 2017, jurnaliștii de la RiseProject.ro au publicat o investigație în care susțin că Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea care deține ferma de vaci Agrotrust, a făcut plăți către firma de consultanță a lui Radu Tudor, realizatorul Antena 3, dar și către site-ul DcNews.ro, în care Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu sunt acționari.

„65.000 lei a dus acasă antenistul în perioada ianuarie 2011 – mai 2012. Plățile s-au făcut în cinci tranșe, de la ferma lui Putineanu (Agrotrust) la firma de consultanță a lui Radu Tudor (Top Media Acces)”, scriujurnaliștii RiseProject.

Tranzacțiile cu Tudor s-au realizat înainte de alegerile parlamentare din 2012.

„59.502 lei s-au dus la Răzvan Dumitrescu și Bogdan Chirieac, figuri consacrate în platourile Antena 3. Tot finul lui Dragnea a plătit în aceeași perioadă, 2011-2012. De data asta, a facturat portalul de știri DC News (Press Media Electronic), fondat de cele două vedete TV.

În prezent, în declarația de interese a Irinei Zidaru nu figurează ca ea și soțul ei să deșină vreo firmă. 

Citește și: Senatorul USR Mihail scrie că Cioloș divizează partidul. Disputa, pe fondul acuzațiilor de fraudă

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.