Cine sunt româncele căutate în întreaga lume cu Interpolul. Puneau cărăuși să ducă droguri în stomac

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.07.2023 - 21:11
Româncele urmărite internațional cu Interpolul Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea/Interpol (imagine cu rol ilustrativ)

Patru femei din România mai sunt acum pe lista infractorilor căutați cu Interpolul. Acestea au plecat din țară înainte ca instanțele să pronunțe sentințele. Una dintre aceste femei a primit o pedeapsă cu închisoarea de 20 de ani, pentru înșelăciune.

SHARE

Patru femei din România mai sunt acum pe lista celor mai periculoși infractori, căutați cu Interpolul pe tot globul. Acestea au plecat din țară înainte ca instanțele să pronunțe sentințele. Una dintre aceste femei a primit o pedeapsă cu închisoarea de 20 de ani, pentru înșelăciune. 

Numele lor se regăsesc și pe site-ul Poliției Române.

Cine sunt româncele urmărite de poliție cu Interpolul. Condamnate pentru crimă organizată

Cele patru femei au comis faptele în tinerețe, având în vedere că acum au vârste cuprinse între 38-55 ani și sunt date deja în urmărire de ani buni. 

Iată lista infractoarelor căutate în întreaga lume cu Interpolul.

Sandu Alina (48 ani) căutată pentru constituirea unui grup criminal organizat, trafic de droguri cu risc ridicat şi finanțarea traficului de droguri. Aceasta era iubita unuia dintre nigerienii implicați și era cunoscută drept ”Nașa”, fiind cea care racola cărăuși.

Citește și: Infractor român periculos, pe lista most wanted a Europol. Victima a stat o lună în spital

În 2016, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe toţi cărăuşii. Ei au fost acuzaţi că au transportat în stomac cel puţin 14 kilograme de cocaină, valoarea de piaţă a drogurilor fiind de 1.486.300 de euro.

Alina Sandu a fost condamnată definitiv, în lipsă, la 14 ani şi 4 luni de închisoare.

Emanuela Fayaleh (55 de ani), cunoscută cu ultimul domiciliu în Iaşi, este dată în urmărire internaţională din 2001 după ce a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune. Aceasta ar fi înșelat mai multe firme şi ar fi creat un prejudiciu de 300.000 de lei.

Citește și: Fiul unui polițist, pe lista Most Wanted Europa. A tăiat doi oameni, unul fiind martor împotriva lui

Maria Tănase (44 de ani) este acuzată de complicitate la lipsire de libertate. Împreună cu iubitul ei, torturau bătrâni pentru a le lua casele. Unul dintre ei a murit. Unul a scăpat cu viață și a povestit tot la poliție. 

Mai multe despre aceste fapte odioase a scris Newsweek aici: Maria Tănase, căutată cu Interpolul de aproape 20 de ani. Tortura bătrâni să le ia casele

Inițial a fost prinsă în Spania, însă a fost eliberată din greșeală, iar acum este de negăsit.

Mariana Aura Mihai (38 de ani) a fost condamnată, în 2015, la 6 ani şi 8 luni închisoare în dosarul ”Autobuzul” judecat la Tribunalul Timiş, unul dintre cele mai mari dosare de trafic de heroină din Banat. Ea făcea parte din reţeaua de traficanţi. Bucureșteanca se sustrage executării pedepsei, fiind dată în urmărire internaţională.

În prezent, pe lista Interpol sunt căutați 33 de români. În afară de cele patru femei sunt persoane care au fost de mai multă vreme în atenția opiniei publice, cum este Gregorian Bivolaru, fostul lider MISA, ori interlopul Vasile Rodideal din Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te