Fiul unui polițist, pe lista Most Wanted Europa. A tăiat doi oameni, unul fiind martor împotriva lui

DE Adrian Costin | Actualizat: 12.02.2023 - 16:02
Marius Iliuţă Bucureşteanu a înjunghiat doi oameni în faţa unui bar Foto: newsmaker.ro
Marius Iliuţă Bucureşteanu se află pe lista Most Wanted Europa Foto: eumostwanted.eu

Băiatul unui polițist care a înjunghiat doi bărbați, dintre care unul era martor într-un alt dosar de-al său, a reușit să fugă înainte de sentința finală și este pe lista Most Wanted Fugitives din Europa. El este considerat un infracto deosebit de periculos.

SHARE

Magistraţii au stabilit că individul este extrem de periculos şi au dispus prelevarea de probe biologice pentru a fi introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. 

Totul a început în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, când Marius Iliuţă Bucureşteanu a înjunghiat doi oameni în faţa unui bar din localitatea Vişina, judeţul Olt. Iliuţă a vrut să se răzbune pe una dintre victime pentru că figura ca martor într-un alt dosar în care tânărul era cercetat pentru alte acte de violenţă.

A vrut să ucidă un martor din alt dosar de violențe

Loviturile de cuţit aplicate victimelor au fost extrem de puternice. Laurentiu George Mitrache, de 31 de ani, din municipiul Slatina, si Daniel Murgea, de 22 ani, din comuna Brebeni, au necesitat multe zile de îngrijiri medicale în spital. La zece zile după săvârşirea tentativei de omor calificat, tânărul a fost arestat. Prima prelungire de mandat s-a realizat, dar cea de-a doua n-a mai fost posibilă pentru că procurorii de la Tribunalul Olt nu au depus solicitarea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în termen, aşa cum prevede legea. Astfel, Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost pus imediat în libertate.

Citește și: A cui e singura stea pe care nu se poate călca pe Hollywood Walk of Fame

Prima instanţă care s-a pronunţat în dosarul de tentativă de omor a fost Tribunalul Olt. Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost condamnat pe 5 decembrie 2018, la o pedeapsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare, după ce judecătorii au mai contopit o pedeapsă anterioră a tânărului. Astfel, Tribunalul Olt „contopeşte pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare cu pedeapsa de 6 luni închisoare aplicate prin prezenta, rezultând pedeapsa de 7 ani şi 8 luni închisoare ( 7 ani şi 6 luni la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 6 luni) , la care se adaugă pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 10 ani şi 8 luni închisoare. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ”.

Cum a reușit să fugă

Iliuţă a atacat hotărârea şi Curtea de Apel Craiova i-a redus pedeapsa de la 7 ani şi 6 luni închisoare la 5 ani şi 2 luni închisoare. Astfel, instanţa „cumulează pedeapsa de 5 ani, 2 luni inchisoare şi 800 lei amenda cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penala nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă, conform Newsmaker.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale. Definitivă”, se arată în hotărârea curţii de Apel Craiova. Hotărârea definitivă a fost dată în urmă cu aproape 4 luni, mai exact pe data de 13 septembrie 2019.

Între timp Marius Iliuţă Bucureşteanu a fugit din ţară şi a fost dat în urmărire.

El se află acum pe lista celor mai câutați infractori din Europa.

Câutat pentru că a adus 84 de kg de heroină în România

Ionel Teja a fugit din România în 2008 FOTO Europol
 

Un alt infractor aflat pe lista Most Wanted este Ionel Teja este acuzat că a introdus în ţară 84 de kilograme de heroină fiind, la începutul lui 2008, reţinut de DIICOT şi arestat pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti. La doar o lună de la încarcerare, deşi probele erau evidente, traficul de heroină fiind şi filmat de anchetatori, Curtea de Apel Bucureşti a decis să îl elibereze pe Teja şi pe complicele său, concluzionând că cei doi nu ar reprezenta pericol social. La scurt timp, Ionel Teja a fugit din ţară. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te