Cercetat de DNA, șeful CJ Prahova Iulian Dumitrescu zice că e victima înșelăciunii Lamborghini a PSD

DE Catinca Doboș | Actualizat: 13.05.2024 - 16:50
Cercetat de DNA șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, victima înșelăciunii Lamborghini, făcută de PSD - Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cercetat de DNA, șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, se consideră victima „înșelăciunii” cu un vehicul Lamborghini, orchestrată de PSD. Argumentele lui Dumitrescu sunt ridicole.

SHARE

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, este cercetat de DNA pentru luare de mită și fals în declarații. 

Dumitrescu candidează pentru un nou mandat la șefia CJ Prahova

După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, şi anume, de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

El are interdicție să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova. 

Dumitrescu nu a demisionat, însă, din funcțiile sale.

Citește și: Candidatul PNL la preşedinţia CJ Prahova, cercetat pentru corupţie într-un dosar al DNA

La finalul lunii aprilie, Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Prahova.

Dumitrescu ar fi cheltuit peste jumătate de milion de euro în doar un an şi jumătate pe vacanțe și bunuri de lux, deținând și mașini scumpe, printre care și un Lamborghini. 

Prins în acest scandal, Dumitrescu are argumente hilare atunci când a fost acuzat că merge cu un lamborghini. Dumitrescu zice că e victimă și că merge cu o mașină mai ieftină, un Range Rover.

Iulian Dumitrescu, victima unei înșelăciuni cu un Lamborghini

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Dumitrescu se plânge că a fost victima unei înșelăciuni orchestrate de PSD, cu un vehicul Lamborghini, parcat în apropierea locului lansării candidaturilor PNL Ploiești pentru alegerile locale.

Conform lui Iulian Dumitrescu, „clanul mafiot Cosma”, referindu-se la fostul președinte CJ Prahova, Mircea Cosma, ar fi făcut publică informația conform căreia vehiculul de lux aparține șefului CJ Prahova.

În aceeași postare, Iulian Dumitrescu a repudiat acuzațiile cu privire la sechestrarea unor jurnaliști în Palatul Administrativ din Ploiești, la lansarea candidaturii sale pentru șefia CJ.

Citește și: Bode: „Am sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu”

„Vineri, 10 mai 2024, cu ocazia lansării candidaţilor Partidului Naţional Liberal Ploiești  pentru alegerile locale din 9 iunie, printr-un comunicat de presă al PSD Prahova, clanul mafiot Cosma a servit nu doar judeţului nostru, ci întregii Românii o nouă lecţie de ticăloşie politică asezonată cu minciuni, fake news şi intoxicări. De alfel, acesta este modul lor de operare în ultimele trei luni şi jumătate. PeSeDiştii prahoveni, disperaţi că vor pierde şi aceste alegeri, încearcă să creeze continuu scandal. 

Prezint concret câteva exemple care dovedesc cât de radioactiv este clanul Cosma pentru Prahova şi Ploieşti, dar şi cât de mare le este disperarea:

Au adus un Lamborghini al unui cetăţean din Ploieşti, l-au parcat în apropierea locului de desfășurare a avenimentului și au mințit că îmi aparţine şi că aş fi venit la eveniment cu el. Există și filmări de la momentul respectiv care dovedesc că am venit și am plecat cu mașina mea personală, un Range Rover. 

Citește și: Baronul Lamborghini s-a dus la Poliție pentru controlul judiciar, după ce și-a depus iar candidatura

Citește și: Rareş Bogdan, despre ancheta în cazul lui Iulian Dumitrescu: „Nu cred că afectează PNL”

”, a transmis Iulian Dumitrescu pe pagina de Facebook.

Dumitrescu, anchetat de DNA

Dumitrescu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia"

Dumitrescu este acuzat că, în perioada noiembrie-decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri să achiziţioneze, în schimbul sumei de 47.500.000 de lei, părţile sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală, şi ar fi primit până în data de 04.12.2023 suma totală de 16.210.000 de lei.

Ce avere are „la vedere” Dumitrescu?

Dumitrescu are o avere dată, în principal, de o firmă de la care soția sa ia dividende.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, soția lui Dumitrescu a încasat dividende de 570.000 de lei de la compania Metropolitan Mega Promotion unde este director general.

Această companie a avut, în 2022, un profit de 2,2 milioane de lei și 2 angajați.

În 2021, firma soției lui Iulian Dumitrescu a avut un profit de 1,1 milioane de lei. Soția a luat dividende de 65.000 de lei. A avut un angajat.

Potrivit aceluiași document, Iulian Dumitrescu a dat împrumuturi la persoane fizice de 100.000 euro și către PNL de 45.000 de euro.

De asemenea, el este dator unei persoane fizice suma de 180.000 de dolari.

Mai are datorii la o bancă de 126.000 euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te