Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia"

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.02.2024 - 13:42
Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia" - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia". Liderul PNL spune că a avut în cursul zilei de ieri o discuție cu Iulian Dumitrescu, după ce acesta a fost inculpat.

SHARE

Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia". Liderul PNL spune că a avut în cursul zilei de ieri o discuție cu Iulian Dumitrescu, după ce acesta a fost inculpat, înainte să se retragă din funcția de primvicepreședinte PNL.

Dumitrescu a demisionat din toate funcţiile pe care le deţinea în partid. în schimb, nu a demisionat de la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Nicolae Ciucă, despre inculparea lui Iulian Dumitrescu: "PNL nu a obstrucţionat Justiţia"

Argumentul a fost că aceasta nu este o funcţie politică, ci una administrativ. Există cel puţin un precedent de aceeaşi factură.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, preşedinte al CJ Iaşi, a demisionat din toate funcţiile deţinute în PNL. Nu şi din cea de preşedinte al consiliului judeţean.

"PNL nu a obstructionat justitia. In momentul in care am avut comunicatul DNA am stat de vorba cu dl Iulian Dumitrescu si pentru a evita prejudiciul de imagine adus partidului a decis sa-si dea demisia.

Citeşte şi: Ce afaceri avea și ce pe cine a împrumutat Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, unde a descins DNA

Nu comentez ce este in dosar, este o ancheta in derulare. Asa vom proceda si de aici inainte"

Anterior, Iulian Dumitrescu anunţase: "Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nici o legătură cu această speţă".

Dumitrescu este acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii, după ce ar fi primit de la un om de afaceri peste 16 milioane de lei, prin intermediul unei rude şi al unui fin, anchetatorii formulând în cazul său şi acuzaţii de fals în declaraţia de avere.

Citeşte şi: Președintele Consiliului Județean Prahova, acuzat de luare de mită

Tot sub control judiciar, sunt cercetate alte două persoane: o rudă a lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi un afin al acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Iulian Dumitrescu are o avere rezultată în principal de la o firmă, la care soția lui ia dividende. Potrivit ultimei sale delcarații de avere, soția a încasat dividende de 570.000 de lei, de la compania Metropolitan Mega Promotion, unde aceasta este director general.

Firma a avut în anul 2022 un profit de 2,2 milioane de lei și doi angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te