Ce înseamnă simbolul de „curățare uscată” de pe haine? Ce se întâmplă dacă nu respecți recomandarea?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.04.2024 - 18:44
Ce înseamnă simbolul de „curățare uscată” de pe haine? Ce se întâmplă dacă nu respecți eticheta? - Foto: Profiemdia / imagine rol ilustrativ

Ce înseamnă simbolul de „curățare uscată” de pe haine? Ce se întâmplă dacă nu respecți eticheta? Iată care este adevărul despre acest simbol de pe îmbrăcămintea ta.

SHARE

Ce înseamnă simbolul de „curățare uscată” de pe haine? Ce se întâmplă dacă nu respecți eticheta? Iată care este adevărul despre acest simbol de pe îmbrăcămintea ta.

Ce înseamnă simbolul de „curățare uscată”

Cea mai de temut etichetă de spălare dintre toate este simbolul "doar curățare uscată" - dar mulți oameni se simt înșelați după ce au aflat adevărul despre acesta, deoarece nu este atât periculos pe cât ați fi crezut.

O etichetă de spălare care încetinește întotdeauna procesul de spălare a rufelor este temutul simbol "doar curățare uscată".

Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?

Întotdeauna este descurajant să vezi, atunci când speli o grămadă de rufe, simbolul "doar curățare uscată", deoarece nu numai că este o pierdere de timp să duci articolele de îmbrăcăminte la curățarea profesională, dar și cheltuielile pot crește. Întrucât ne aflăm încă în mijlocul unei crize a costului vieții, mulți dintre noi vor încerca cu disperare să găsească modalități de a economisi bani.

Dar există o modalitate prin care ați putea economisi timp și bani. Deși există unele articole de îmbrăcăminte pe care cu siguranță nu ar trebui să încercați să le spălați acasă, se pare că nu este atât de greu pe cât ați fi crezut la început.

Ar putea fi un gând înfricoșător - dar "doar curățare uscată" nu este o regulă de neîncălcat. Multe țesături delicate pot fi curățate acasă, în mașina de spălat sau în chiuvetă, chiar dacă eticheta vă avertizează că este vorba de "curățare exclusiv în uscat".

Cum aveți grijă de hainele dumneavoastră?

Potrivit experților "adevărul este că majoritatea producătorilor de îmbrăcăminte indică "doar curățare uscată" atunci când o spălare normală la domiciliu ar fi foarte bună". Cu toate acestea, nu o fac pentru că nu vor "să ne creeze neplăceri", ci pentru "a minimiza returnările datorate clienților care nu au grijă în mod corespunzător de hainele lor".

Există, de asemenea, o diferență între "curățare uscată" și "doar curățare uscată". Dacă pe etichetă scrie prima variantă, este doar o recomandare, și nu o regulă.

Cu toate acestea, există cu siguranță unele țesături care prezintă un risc mai mare să se strice dacă sunt spălate la domiciliu, așa că ați putea lua în considerare curățarea uscată a acestora - sau ar putea să se strice.

Cu toate acestea, există unele pe care le puteți spăla în siguranță acasă - acrilic, cașmir, bumbac, nailon, poliester, denim și majoritatea lânii. Cu toate acestea, experții spun că "tot trebuie să aveți grijă de aceste țesături, dar probabil că nu trebuie să cheltuiți bani în plus pentru o curățare uscată".

Dacă vă faceți griji că este vorba despre un articol delicat, ar trebui să umpleți o chiuvetă cu apă rece și să adăugați puțin detergent de curățare adecvat pentru acea țesătură. Sau puteți încerca un ciclu delicat la mașina de spălat.

Dacă sunteți îngrijorată, ar trebui să faceți un test pe o bucățică de material înainte de a o spăla corespunzător pentru a verifica rezistența culorii. Umeziți o bucată de bumbac cu detergent ușor și tamponați-l pe o parte ascunsă pentru a vedea dacă se desprinde culoarea. Dacă da, trebuie să o duceți la curățătorie. Țesăturile pe care trebuie neapărat să le curățați la uscat sunt mătasea, catifeaua, pielea, inul și pielea de căprioară.

Citește și: 6 lucuri pe care le poți face cu zațul de cafea. Nu o mai arunca de acum înainte

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te