Primar, ucis de un consilier în timpul unei ședințe. Nu se înțelegeau cum să fie condusă comuna

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2022 - 13:11
Fostul primar din Jibert, Iancu Boieriu/ Foto: bzb.ro

Familia fostului primar al localității Jibert (jud. Brașov), Iancu Boeriu, susține că procurorii ignoră martori şi dovezi care susțin ipoteza crimei. Acesta a murit la finalul lunii martie a acestui an după ce a fost bătut de un consilier local din comună.

SHARE

Cei doi nu reuşeau să se înţeleagă cum să fie administrată comuna. Bătaia primită i-a provocat primarului leziuni interne, iar acesta s-a stins în cele din urmă, în spital, la câteva zile de la internare.

Decesul primarului din Jibert a fost provocat de o peritonită, în urma loviturilor primite în casa consilierului local Buta Gheorghe, confirmau atunci legiştii. Procurorii ignoră martori şi dovezi în acest dosar, acuză acum familia bărbatului, scrie bzb.ro.

Iancu Boeriu, fiul primarului din Jibert, a declarat că a mai fost cel puţin încă o persoană care i-a lovit tatăl. Mai multe indicii şi chiar probe aflate în dosar îl indică drept făptuitor şi pe viceprimarul Bucur Vaida.

Citește și: 

VIDEO China a lansat cel mai nou submarin de atac lângă Taiwan. „Vom nimici ingerința străină”

De la discuţii aprinse s-a ajuns la pumni, povesteşte viceprimarul. „Domnul Buta, la un moment dat, a vrut să-l scoată pe domnul primar afară din casă, că făcea foarte multe treburi care nu se cuveneau în casa respectivă. La care s-a ridicat domn primar, i-a luat ochelarii de la ochi, eu am intervenit între ei şi atunci l-a lovit pe domnul primar. Domnul primar a căzut, m-a împins şi pe mine, am căzut peste”, a declarat Bucur Vaida, viceprimarul din Jibert.

Primarul ar fi trecut cu vederea scandalul şi l-ar fi iertat pe consilier. Nu a vrut să depună plângere.

„Inculpatul a lovit victima iniţial în zona feţei, a proiectat-o la pământ, ulterior aplicându-i două lovituri de mare intensitate în zona abdominală, care a avut ca urmare o rupere a intestinului”, a declarat Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Consilierul local este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Este dureros că pe parcursul anchetei, deşi noi am menţionat că există suspiciuni că nu a fost doar o singură persoană care a aplicat lovituri tatălui nostru, nu s-a cercetat această ipoteză sub nicio formă”, spune acum fiul primarului ucis, Iancu Boeriu jr.

Citește și: 

VIDEO Niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe campionii de la canotaj

„În primul rând, declaraţia consilierului care a fost declarat inculpat şi unicul vinovat de această faptă ne conduce spre suspiciunea că a mai fost cel puţin încă o persoană care a lovit şi aceasta este durerea că, deşi a declarat acest lucru, organele de anchetă, procurorii, nu au cercetat şi această pistă şi s-au mulţumit să închidă dosarul cu primele declaraţii obţinute. Mai mult, de la moartea tatălui meu noi am adunat mai multe, le spunem dovezi, mărturii, de la oameni din sat, de la diferite persoane. Aş vrea ca procurorii să ne cheme să aducem aceşti martori în audienţă, în faţa avocatului, care să pună întrebările necesare, deoarece considerăm că nu s-a făcut o cercetare completă încă din primul dosar, imediat după moartea tatălui nostru”, mai spune acesta.

Tânărul acuză că nu s-a făcut nicio reconstituire a evenimentului la faţa locului şi nu s-a făcut nicio confruntare între cei implicaţi la faţa locului. Mai multe indicii şi chiar probe aflate în dosar îl indică drept făptuitor şi pe viceprimarul Bucur Vaida. În mod şocant însă, ele sunt ignorate de procurori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te