VIDEO Cămătarii Gone Barbaru, Bănel și Kis Pericol speriau datornicii cu clipuri cu alți interlopi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.01.2024 - 15:11
Marco Barcsa, Bănel Barcsa și Gone Barbarul speriau datornicii și cu clipuri video în care apăreau interlopi periculoși Foto: Facebook

Două grupări de cămătari au teorizat sute de persoane timp de cinci ani. Ei cereau dobânzi enorme, iar dacă persoanele împrumutate nu le plăteau erau amenințate și șantajate. Cămătarii trimiteau victimelor și clipuri video în care apăreau alături de interlopi periculoși.

SHARE

Anton Barcsa, zis Gone Barbarul, Anton Barcsa, zis Bănel, Marcu Barcsa, zis Marco, Rudi Barcsa, zis Gumi, Matyas Barcsa, Emanuel Barcsa, zis Paca, Rudi Frigur, zis Beke, Rudolf Frigur, zis Kis Pericol și Ioan Kovacs, zis Bek, au fost condamnați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj și camătă. 

Citește și: VIDEO Cine sunt interlopii din clanul Zoicărenilor care ar fi dat drogurile mortale la SAGA Festival

Clanul Barcsa a mai avut un dosar de cămătărie, șantaj și violențe pentru fapte petrecute între 2012 și 2016. Însă acest lucru nu i-a oprit pe interlopi să își continue îndeletnicirile.
 
Gone Barbarul a devenit cunoscut după ce a făcut un live în care a spus că toți cei care vor să facă afaceri în Constanța trebuie să treacă pe la el. Apoi a fost bătut și tăiat într-un bar. 
 
 

Amenințări cu clipuri video în care apăreau alături de interlopi periculoși

Conform DIICOT, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureș și Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă și ar fi funcționat ca două grupări, care erau însă în bună înțelegere și colaborau. 

Citește și: Primarul Mihai Chirica, la braț cu soția interlopului Petronel Corduneanu la un parastas în cimitir

Astfel, ar fi acordat împrumuturi bănești către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind amenințate sau agresate fizic, conform anchetatorilor.

De cele mai multe ori, sumele de bani pretinse de către suspecţi erau duble sau chiar triple față de cele împrumutate anterior.

Citește și: Pardalian, Piedone, Paris, Țane și Nat din clanul Sadoveanu, sub control judiciar pentru șantaj


Totodată, membrii grupării, în mod constant, au încercat să își consolideze notorietatea în domeniul cămătăriei și capacității acestora de a recurge la cele mai violente măsuri în vederea recuperării sumelor de bani pretinse, postând diferite videoclipuri pe rețelele de socializare în care își arătau fizicul impunător, disprețul total față de prevederile legale și de normele de conviețuire socială, proliferând în mod constant, uneori în mod direct pentru o anumită persoană iar alteori, în general, amenințări cu fapte de violență.

Citește și: De ce a fost măcelărit interlopul Gone Barbaru: Mă certam cu nevastă-mea și am zis că scot briceagul

De asemenea, în aceste videoclipuri, membrii grupării apăreau alături de alți membrii cunoscuți ai lumii interlope din România, pentru a arăta astfel notorietatea de care se bucură și sprijinul de care ar beneficia, la nevoie.

În urma acestor acțiuni, uneori era suficientă doar prezența unuia dintre membrii acestor grupări în fața unei persoane datoare, pentru ca acesteia din urmă să-i fie insuflată o stare puternică de temere și neputință, fiind astfel nevoită a restitui sumele de bani abuziv calculate și solicitate”, se precizează într-un comunicat al DIICOT Târgu Mureș.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe (macete, săbii, cuțite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate precum și sisteme informatice.

Citește și: Gone Barbarul, după ce a anunțat că a preluat Constanța: S-a făcut un mic deranj și ne cerem scuze

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurori ai DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au făcut 25 de percheziții domiciliare în județul Mureș, la membrii clanului Barcsa.

Citește și: Barbariile cămătarilor Barcsa și Frigur: Îi dă perversa când e singur săracu' pe drum

Anton Barcsa, zis Gone Barbarul, Anton Barcsa, zis Bănel, Marcu Barcsa, zis Marco, Rudi Barcsa, zis Gumi, Matyas Barcsa, Emanuel Barcsa, zis Paca, Rudi Frigur, zis Beke, Rudolf Frigur, zis Kis Pericol și Ioan Kovacs, zis Bek încearcă acum să iasă mai devreme din închisoare, însă fără succes până acum.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te