Lider al Cocalarilor, boxerul Păun, care a ucis în bătaie un rival în fața Parchetului, pedepsit

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.05.2023 - 21:41
Romeo Păun Foto: Facebook
O bătaie cu săbii și topoare în fața Parcehtului General s-a soldat cu un mort Foto: click.ro

Fostul boxer Romeo Păun a fost găsit vinovat de uciderea unui rival în vârstă de 40 de ani pe care, împreună cu acoliții săi, l-a lovit cu bâtele, într-un conflict care a avut loc în Piața Cosntituției, chiar sub geamurile Parchetului General.

SHARE

Zece interlopi periculoși au fost condamnați, după disputa în care un rival a fost ucis cu bâtele, însă, doar șapte dintre ei au primit pedepse cu executare, în spatele gratiilor.

Lider a clanului Cocalarilor, un fost boxer experimentat, care a declanșat încăierarea din Piața Constituției, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Romeo Păun a fost găsit vinovat de uciderea unui rival în vârstă de 40 de ani pe care, împreună cu acoliții săi, l-a lovit cu bâtele. Cei doi doi aveau dispute legate de o femeie, așa că s-au invitat la o confruntare directă în centrul Capitalei. Acolo au ajuns zeci de interlopi înarmați cu săbii, bâte și chiar cu topoare.

Bătaia sângeroasă, care a avut loc în septembrie 2019, a fost surprinsă atunci de camerele de supraveghere din zona Parchetului General și Palatului Parlamentului.

Pedepse de câte șapte ani de închisoare, pentru aceleași acuzații grave, au primit și alți doi apropiați ai lui Păun. În timp ce un al treilea, care nu a implinit încă 18 ani, condamnat și el pentru omor, va fi internat într-un centru de detenție pentru minori.

Citește și: Interlopul Calu, fostul proxenet șef din Tenerife, încă 30 de zile de arest pentru trafic de cocaină

Trei dintre membrii grupării lui Păun au scăpat cu pedepse ceva mai blânde, dar tot închisoare cu executare, după ce au fost găsiți vinovați de încăierare și tulburarea liniștii și ordinii publice. Asta în timp ce ultimii patru condamnați au primit doar amenzi penale. Între 1.500 și 5.700 de lei.

Daune morale de 150.000 de euro

În plus, cei patru interlopi violenți condamnați pentru omor au fost obligați de judecători să îi plătească mamei rivalului ucis 150 de mii de euro daune morale, din cele 200 de mii pretinse. Dar și 24 de mii de lei, din 40 de mii cerute, cu titlul de daune materiale. De altfel, unul dintre condamnați și-a plătit partea la ultimul termen de judecată, practic înainte să fie pronunțată decizia definitivă.

Măcelul din fața Parchetului

O încăierare de proporții a avut loc la 29 septembrie 2019, în centrul Capitalei. Mai multe persoane s-au bătut cu bâte și săbii chiar în fața Palatului Parlamentului. Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit în urma conflictului, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

Un număr de 21 de percheziţii domiciliare au avut loc, în 4 octombrie, în Bucureşti, pentru depistarea suspecților.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te