VIDEO Andrew Tate, interviu la BBC din arest: Acuzațiile, „gunoi absolut”. Sunt o „forţă a binelui”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.06.2023 - 09:20
Aflat în arest la domiciliu, în vila sa din Pipera, pentru acuzaţii de trafic de persoane şi viol, influencerul Andrew Tate a acordat un interviu BBC - Foto: captură video

Aflat în arest la domiciliu, în vila sa din Pipera, pentru acuzaţii de trafic de persoane şi viol, influencerul Andrew Tate a acordat un interviu BBC. Neagă acuzațiile și spune că e o "forţă a binelui" şi că "acţionează sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune".

SHARE

Atmosfera din timpul primului interviu acordat de Andrew Tate unui post important de televiziune după plasarea sa în arest la domiciliu pentru trafic de persoane și viol a fost destul de tensionată. Influencerul a discutat adesea în contradictoriu cu reporterul BBC.

În interviu, Andrew Tate a adoptat o atitudine "combativă", negând că a alimentat o cultură a misoginismului şi şi-a apărat reputaţia, scrie BBC.

Atunci când reporterul BBC i-a prezentat o serie de acuzaţii - inclusiv cele specifice de viol, trafic de persoane şi exploatare a femeilor, pentru care este anchetat de procurorii români - el le-a respins.

Citește și: Fostă directoare de penitenciar, acum pensionară MAI și star Onlyfans: Tate m-a tratat ca pe-o soră

Presat să spună dacă opiniile sale controversate despre femei dăunează tinerilor, influencerul a susţinut că este o "forţă a binelui" şi că "acţionează sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune".

Andrew Tate, care şi-a exprimat în repetate rânduri neîncrederea faţă de mass-media tradiţionale, are un număr mare de fani online, însă opiniile sale nu au fost contestate până acum într-un interviu direct ca acesta.

A fost de acord cu interviul BBC fără a impune condiţii, precizează televiziunea publică britanică, relatează News.ro.

Andrew Tate acuză BBC că a invetat-o pe Sophie. Ea colaborează însă cu procurorii. Acuzațiile, „un gunoi absolut”

Andrew Tate a respins mărturiile femeilor implicate în ancheta actuală în care este acuzat de viol şi exploatare.

Despre o altă femeie, intervievată anonim de BBC la începutul acestui an, a spus că este "imaginară".

Femeia în cauză, căreia i s-a dat pseudonimul Sophie pentru a-i proteja identitatea, a declarat la emisiunea „File on Four” de la BBC Radio 4 că l-a urmat pe Andrew Tate în România crezând că acesta era îndrăgostit de ea. Acolo, a fost obligată să facă videochat şi să îşi tatueze numele lui Andrew Tate pe corp, a povestit ea.

Citește și: EXCLUSIV Frații Tate: Videochat pe Strada Bisericii, nu departe de poliție. Oficial, sunt faliți

"Vă fac o favoare ca presă tradiţională, vă dau relevanţă vorbind cu dumneavoastră. Şi vă spun acum că această Sophie, pe care BBC a inventat-o, care nu are chip - nimeni nu ştie cine este. Ştiu asta",  a spus Tate.

"Sophie" despre care Andrew Tate spune că este invenţia BBC, îi ajută acum pe procurorii români în cadrul anchetei, precizează reporterul.

Jurnalista Lucy Williamson de la BBC i-a prezentat, de asemenea, lui Andrew Tate îngrijorările profesorilor, ale unor oficiali din poliţie şi ale militanţilor pentru drepturi cu privire la influenţa opiniilor sale.

Unele dintre aceste îngrijorări au fost exprimate de directoarea executivă a organizaţiei Rape Crisis din Anglia şi Ţara Galilor, care s-a declarat "profund îngrijorată de ideologia periculoasă a culturii misogine a violului pe care o răspândeşte domnul Tate".

Andrew Tate a replicat că aceste acuzaţii sunt "un gunoi absolut", iar ulterior a spus că este "complet incorect" să se pretindă că le-ar face rău tinerilor.

Citește și: Frații Tate ademeneau tinerele fete, iar cele două românce supravegheau exploatarea lor

Când a fost întrebat despre organizaţiile care l-au acuzat pentru creşterea numărului de incidente în care fetele au fost atacate şi profesoarele au fost hărţuite, el a spus: "Niciodată, niciodată, nu am încurajat un elev să atace un profesor, bărbat sau femeie, niciodată. Eu pledez pentru muncă, disciplina. Sunt un sportiv, am un discurs antidrog, sunt pro-religie, nu încurajez consumul de alcool, predic fără crime cu cuţitul. Sunt împotriva fiecărei probleme din societatea modernă".

Andrew Tate susţine că unele dintre comentariile sale au fost scoase din context sau au fost concepute de fapt ca nişte "glume" - inclusiv o discuţie video în care a spus că părţile intime ale unei femei aparţin partenerului său masculin.

"Nu ştiu dacă înţelegeţi ce este sarcasmul. Nu ştiu dacă înţelegeţi ce este contextul. Nu ştiu dacă înţelegeţi ce este conţinutul satiric", a spus el când a fost confruntat în legătură cu acest comentariu.

Ceea ce spune Andrew Tate nu se potriveşte însă cu tonul folosit într-un videoclip online văzut de BBC.

Citește și: VIDEO Ieșit din arest, Andrew Tate face live pe Twitter fumând trabuc la bustul gol prin casă

El a negat, de asemenea, că ar fi recunoscut că a manipulat emoţional femeile, în ciuda comentariilor făcute într-o versiune anterioară a cursului său de coaching online, Hustlers University.

O introducere de pe acel site începea aşa: "Numele meu este Andrew Tate... şi sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă pentru a vă învăţa despre interacţiunile dintre bărbaţi şi femei".

În continuare, Tate spune că treaba lui este să întâlnească o fată, să meargă la câteva întâlniri, să se culce cu ea, să o facă să se îndrăgostească de el până la punctul în care să facă tot ce îi spune, iar apoi să o pună pe videochat "pentru a se îmbogăţi împreună".

Între timp, pagina a fost retrasă, precizează BBC.

Când a fost întrebat despre aceasta în interviu, Andrew Tate a răspuns: "Nu am spus niciodată aşa ceva".

Andrew Tate: „Sunt cu adevărat o forţă a binelui în lume”

Reporterul BBC a sugerat că declaraţiile controversate i-au adus mulţi bani prin atragerea de adepţi care apoi s-au înscris la un curs plătit despre cum să devii un om de succes.

"Eu sunt cu adevărat o forţă a binelui în lume. Poate că nu înţelegeţi asta încă, dar o veţi face în cele din urmă.

Şi cred cu adevărat că acţionez sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune şi vreau să fac lumea un loc mai bun", a comentat Andrew Tate.

În timpul discuţiei, care a durat circa patruzeci de minute, Andrew Tate a arătat de mai multe ori spre ceea ce el a numit "fiţuici", notiţe pe care reporterul le avea, spunându-i că "spun lucruri prosteşti" şi că ar trebui să "să facă nişte cercetări".

Semn al neîncrederii sale în mass-media tradiţionale, vizita BBC şi interviul au fost filmate de propria sa echipă de cameramani, iar după ce jurnaliştii britanici au plecat, el a afirmat că BBC a promis că va pune doar "întrebări dezinfectate".

Deşi BBC i-a prezentat subiectele de discuţie înainte de interviu, din politeţe, în conformitate cu orientările editoriale ale postului, "nu am convenit în prealabil asupra întrebărilor pe care urma să le punem şi am fost conştienţi de faptul că interviul nostru urma să fie o discuţie amplă şi dinamică, cu întrebări provocatoare", precizează reporterul BBC.

„Înainte ca noi să părăsim clădirea, dl. Tate a postat un mesaj pe reţelele sociale în care promitea că va publica propria versiune a interviului, ceea ce a şi făcut la scurt timp după aceea", precizează jurnalista Lucy Williamson.

BBC precizează că a urmărit îndeaproape cazul său de la sfârşitul anului trecut, când fraţii Tate au fost arestaţi preventiv, şi a vorbit cu martori, foşti angajaţi, vecini şi asociaţi, precum şi cu cei implicaţi în anchetă, pentru a reconstitui o imagine exactă a perioadei petrecute de fraţii Tate în România. Fraţii se află acum în a şasea - şi ultima - lună sub control judiciar în cadrul acestei anchete, iar eventuala punere sub acuzare este aşteptată în următoarele săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te