PSD, manevră de blocare a abrogării recursului compensatoriu: de urgență pe ordinea de zi

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.12.2019 - 15:35
Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

PSD vrea să le-o ia înainte liberalilor și au pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu și impozitarea pensiilor speciale.

SHARE

Decizia a fost luată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în contextul în care PNL a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția, între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu, potrivit Hotnews.

Curtea Constituțională a interzis însă guvernului să își asume răspunderea pe un proiect de lege care este deja în dezbatere în Parlament, astfel încât graba PSD are ca scop blocarea guvernului Orban.

Citește și Imposibila guvernare

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis urgentarea dezbateriilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi. Printre acestea se numără tocmai abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, modificarea codului fiscal și scoaterea accizei.

Citește și Raluca Turcan: Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu

De precizat este că pentru toate proiectele de lege enumerate, Camera Deputaților care este forul decizional și, dacă vor fi adoptate vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni că Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament, în această săptămână, pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.