Un copil a ajuns la spital cu dureri mari de gât. Ce boală letală i-au descoperit medicii?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.10.2024 - 13:02
A ajuns la spital cu dureri mari de gât. Ce boală letală i-au descoperit medicii? - Foto: freepik (rol ilustrativ)
A ajuns la spital cu dureri mari de gât. Ce boală letală i-au descoperit medicii? - Foto: freepik (rol ilustrativ)

Un copil a ajuns la spital cu dureri mari de gât însă după analize medicii au descoperit că are o boală foarte periculoasă, letală, chiar. Cum a ajuns în această situație?

SHARE

Un copil de 10 ani a fost internat la spital cu difterie. Boala letală, extrem de contagioasă pune viața în pericol pentru persoanele nevaccinate, spun medicii.

Cazul s-a înregistrat în Germania țară unde locuiesc sute de mii de români. 

A ajuns la spital cu dureri mari de gât. Ce boală letală i-au descoperit medicii?

Cazul a fost înregistrat în cartierul Havelland din Berlin. Copilul de 10 ani a fost dus la Clinica Ernst von Bergmann cu amigdalită acută, potrivit informatiilor Bild. La spital, medicii l-au diagnosticat pe băiat cu difterie.

Starea băiatului infectat s-a deteriorat atunci atât de mult încât a fost dus la Berlin Charité, unde a trebuit să i se administreze ventilație invazivă. El învață la o școală din Berlin-Spandau, susțin surse citate de presa locală.

Citește și: Alertă medicală în România. Doi pacienți diagnosticați cu o afecțiune care nu a apărut de 33 de ani

Evoluția severă a copilului de 10 ani poate fi explicată prin faptul că nu a fost vaccinat împotriva difteriei. Potrivit unei surse medicale, părinții „nu au luat imunizarea împotriva bolii atât de în serios” .

După ce infecția raportabilă a fost diagnosticată la băiat, departamentul de sănătate a inițiat imediat „investigații și măsuri pentru a proteja contactele apropiate din mediul privat și școlar”. Persoanele de contact se pot infecta și cu difterie prin picături.

„În cadrul anchetei a fost identificată o altă persoană infectată. În acest caz, este o persoană care a fost vaccinată împotriva difteriei”, a declarat Bild, citat de un purtător de cuvânt al districtului Havelland. Cu toate acestea, datorită vaccinării, evoluția celeilalte persoane infectate a fost blândă.

Institutul Robert Koch (RKI) presupune că la nivel european creșterea numărului infecțiilor cu difterie este urmarea unui focar internațional al bolii în rândul refugiaților.

RKI a înregistrat două cazuri de difterie în Berlin și Brandenburg în acest an. Cu un an înainte erau unsprezece în Brandburg. Aproximativ 97% dintre copiii din Germania sunt vaccinați împotriva bolii, cunoscută și sub denumirea de „îngerul strangular”. Rata de vaccinare pentru adulți este de doar 50 la sută, conform ruhr24.de.

Citește și: Cercetător român la Oxford: Boli incurabile pentru care va exista leac foarte curând. „E o speranță”

Ce este difteria și cum să tratezi boala?

Difteria este o boală infecțioasă bacteriană gravă cauzată de corinebacterii. Bacteriile afectează în principal pielea (difteria cutanată), mai rar membranele mucoase ale tractului respirator (difteria faringiană).

Bacteriile produc, de asemenea, o otravă care se poate răspândi în tot corpul și poate afecta organe importante. Difteria este tratată cu antibiotice. Vă puteți proteja eficient împotriva difteriei cu un vaccin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te