25 de medici și paciente de la maternitatea Odobescu din Timișoara, infectați cu coronavirus

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.04.2020 - 12:02
Foto: Renașterea bănățeană

La maternitatea Odobescu din Timișoara, vor fi asigurate doar urgențele, după ce 25 de medici, femei care au născut și o gravidă au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Timiș.

SHARE

„Având în vedere faptul că în secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri Covid-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze şi o gravidă), urmare a reevaluării situaţiei, DSP Timiş a transmis mai multe recomandări, între care restrângerea activităţii unităţii sanitare, astfel încât să fie asigurate doar urgenţele”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSP Timiş, Cornelia Bubatu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, alte recomandări vizează externarea pacientelor a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale; izolarea personalului medical şi auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat Covid-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.

DSP Timiş recomandă redirecţionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru Covid-19 către Spitalul Judeţean Timişoara - Clinica Bega (declarată maternitate COVID); izolarea contacţilor de familie pentru o perioada de 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere (două din judeţul Timiş şi câte una din judeţele Arad şi Caraş-Severin).

Managerul Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, a cerut izolarea maternităţii pentru dezinfecţie totală şi testarea tuturor angajaţilor, după ce o angajată a fost depistată pozitiv. Directorul DSP Timiş Mariana Rădulescu a afirmat, marţi seara, că „decizia de carantinare (pentru câteva ore, n.r.) a respectivei maternităţi a aparţinut de la sine putere doamnei manager al Spitalului Municipal, care are în subordine maternitatea (...) fără nicio consultare a DSP (...)”.

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că a fost corectă decizia ca pe banii municipalităţii să fie testat întregul corp medical al Maternităţii Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea primăriei, pentru că „s-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava”, întrucât au fost depistate mai multe persoane pozitive.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.