Top 100 Români de Pretutindeni: Luana Cotrău, selecționată în naționala de fotbal U14 a Norvegiei

DE Newsweek România | Actualizat: 14.01.2022 - 18:01
Luana Cotrău (tricou alb), la un meci de trial pentru lotul U14 al Norvegiei

Luana Cotrău are 13 ani și joacă fotbal din 2016, în Norvegia, acolo unde locuiește împreună cu părinții, amândoi foști sportivi.

SHARE

Pe 1 iulie, a primit vestea cea mare: convocarea la lotul național U14 al Norvegiei. Luana calcă pe urmele fratelui său, Sebastian, tot fotbalist.

Luana, care va împlini 14 ani peste câteva luni, a primit vestea cea mare în România, unde se află în vacanță. Convocarea la echipa națională U14 a Norvegiei este recunoașterea muncii ei de șase ani încoace, timp în care s-a antrenat cu seriozitate, dar și cu bucurie. 

Felicitată de antrenorii din Norvegia pentru selecție

„A fost un șoc când am primit convocarea, nu mă așteptam. A fost o mare bucurie. Îmi doresc să joc la cel mai înalt nivel în Norvegia sau în România”, ne-a spus Luana.

Ea început să joace fotbal în 2016, la AFSK, clubul din Aurskog, orașul în care locuiește. În prezent activează la SIF Sørumsand și în paralel joacă și la selecționata regională.

De când a fost făcut anunțul oficial că face parte din echipa națională, a primit telefoane de felicitări de la antrenorul ei de la club și de la cei de la echipa regională.

A doua zi după ce a primit convocarea la lot, ea și-a făcut singură, în București, antrenamentul de pregătire fizică, la fel ca orice sportiv profesionist.  

A marcat cel puțin un gol în toate meciurile pe care le-a jucat

Părinții Luanei, foști sportivi, au decis să se mute în Norvegia în 2011. Băiatul lor, Sebastian, făcea deja fotbal încă din România, iar în Norvegia a devenit repede unul dintre cei mai apreciați jucători din Sørumsand, fiind convocat și la naționala României U17, în anul 2017.

Luana i-a urmat exemplul și, la 9 ani, era principala marcatoare a echipei de fete antrenate de fratele ei Sebastian, care atunci avea doar 15 ani. 

De mică, nu concepea să joace într-un meci fără să dea gol, iar această atitudine a făcut-o să progreseze mereu și să se facă remarcată. De altfel, ea a marcat cel puțin un gol în toate partidele pe care le-a jucat până acum.

La școală, în Norvegia, se simte foarte bine, vorbește fluent limba norvegiană și învață bine la toate materiile. În afară de fotbal, îi mai place foarte mult și gimnastica.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.