Viața lui Chandler din Friends. Nu își amintește 3 ani din serial. Viciile care l-au ucis la 54 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.10.2023 - 13:51
Viața lui Matthew Perry Chandler din Friends - Foto: Profimedia Images

Viața lui Chandler, Matthew Perry din serialul Friends a fost un tragică. Nu își amintește 3 ani din serial, iar viciile care l-au ucis, la doar 54 ani, au fost numeroase.

SHARE

Viața lui Chandler, Matthew Perry din serialul Friends a fost un tragică. Nu își amintește 3 ani din serial, iar viciile care l-au ucis la 54 ani sunt numeroase.

Citește și: A murit Chandler Bing din serialul Friends. Matthew Perry a fost găsit în cadă, avea 54 de ani

Un om care a făcut milioane de oameni din întreaga lume să râdă cu personajul său iconic dintr-un serial iconic a avut una dintre cele mai tragice vieți din viața reală.

A murit înecat

Matthew Perry- un actor care l-a făcut pe Chandler Bing din Friends unul dintre cele mai iconice personaje de televiziune din întreaga lume, a murit. Perry a fost găsit mort în locuința sa din Los Angeles, sâmbătă. Potrivit unei prime investigații, actorul ar fi murit înecat în interiorul unei căzi cu hidromasaj din locuința sa din Los Angeles. Poliția a exclus orice fel de crimă. El avea 54 de ani. 

Citește și: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

Viața lui Chandler din Friends. Nu își amintește 3 ani din serial. Viciile care l-au ucis la 54 ani

La începutul anilor 1990, Perry era deja o figură cunoscută la televiziune când Marta Kauffman și David Crane l-au abordat pentru a juca rolul lui Chandler Bing în Friends. Multe rapoarte spun că era singurul actor care nu dăduse audiție pentru acest rol și, de asemenea, era cel mai tânăr, la 24 de ani, care a fost distribuit în rolul sarcasticului și nesigurului Chandler Bing. 

Succes monumental

Friends a captat imaginația publicului așa cum niciun alt serial nu a făcut-o vreodată. Cei șase actori și-au făcut personajele iconice. Perry l-a interpretat pe Chandler Bing cu atâta perfecțiune încât părea o extensie a propriei sale persoane. Au existat asemănări. Perry a fost un comediant de stand-up, cunoscut pentru replicile sale sarcastice din afara ecranului, la fel ca și replicile lui Chandler pe ecran. La fel ca personajul său Chandler, Perry provenea și el dintr-un cămin destrămat și a avut ani de zile probleme de sănătate mintală.

În cartea sa de memorii Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir, lansată în 2022, a recunoscut că, în ciuda popularității uriașe pe care a câștigat-o cu Friends, nu s-a putut hotărî să se uite la serialul de succes pentru că îi amintea de momentele grele prin care a trecut din cauza problemei sale de dependență. 

"Nu m-am uitat la serial și nu m-am uitat la serial, pentru că puteam să mă duc, băutură, opiacee, băutură, cocaină", a adăugat el mai târziu.

"Puteam să-mi dau seama de la sezon la sezon după cum arătam. De aceea nu vreau să mă uit la el, pentru că asta văd."

Dependențe multiple

Perry a devenit dependent pentru prima dată de Vicodin după un accident de jet-ski în 1997 și a urmat un program de dezintoxicare de 28 de zile în acel an. Telespectatorii pasionați de Friends își amintesc că greutatea sa a fluctuat pe parcursul derulării serialului. Mulți citează, de asemenea, zilele de petreceri grele ale lui Perry ca fiind unul dintre motivele dependenței sale. 

Greutatea sa a scăzut la 66 kg din cauza pancreatitei în ultimii ani. A intrat la dezintoxicare în februarie 2001 pentru o dependență de Vicodin, metadonă, amfetamine și alcool. Perry a estimat mai târziu că a cheltuit 9 milioane de dolari pentru a se dezmetici. 

El a recunoscut chiar că, din cauza problemei sale de dependență, nu-și mai amintește trei ani din perioada în care a jucat în Friends, între sezoanele trei și șase.

Dezintoxicare, boli mintale și multe altele

Perry își amintește, de asemenea, cum faima și celebritatea datorate serialului Friends l-au făcut să se simtă singur. "Eram în flacăra albă a faimei. Noi șase eram tot timpul peste tot. Din perspectiva unei persoane din afară, s-ar părea că aveam totul.

De fapt, a fost o perioadă foarte singuratică pentru mine, pentru că sufeream de alcoolism. Se întâmpla înainte de Friends, dar este o boală progresivă. Nu eram un petrecăreț masiv. Nu eram un băutor de genul "bull-in-a-china-shop"", își amintise actorul în ultimii ani. 

Printre vizitele la dezintoxicare - prima dată în 1997 și 2001- Perry a cochetat cu o carieră actoricească de succes, în toată regula. Friends era în producție și la apogeu - în ceea ce privește popularitatea, iar Perry a apărut și în mai multe filme de lung metraj. 

A stat în spital

Între prima și a doua sa vizită la dezintoxicare, Perry a ajuns la spital timp de două săptămâni cu pancreatită acută și a slăbit 20 de kilograme. Se pare că afecțiunea este cauzată atât de abuzul de alcool, cât și de abuzul de medicamente pe bază de rețetă. 

La scurt timp după ce a fost externat din spital, Perry s-a izbit cu Porsche-ul său într-o casă goală. Actorul nu se afla sub influența alcoolului și nici a drogurilor. "Am făcut primul viraj în jurul casei mele pe aceste străzi foarte înguste, am văzut o dubă de curierat în mijloc, am virat la dreapta și - ei bine, nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat - m-am izbit în această verandă."

Nu mă puteam opri. 

Ulterior, Perry s-a internat din nou la dezintoxicare în 2011 și, în anii următori, a vorbit deschis despre dependența sa, în încercarea de a-i ajuta și pe alții care suferă ca el. El chiar și-a transformat casa din Malibu într-un centru de dezintoxicare pentru cei care doreau să devină abstinenți. În cele din urmă a fost nevoit să vândă proprietatea din cauza unor probleme financiare. 

Perry a declarat pentru People în 2013 că luptele sale au fost greu de mascat. "Nu mă puteam opri. În cele din urmă, lucrurile au devenit atât de rele încât nu am mai putut să le ascund și atunci toată lumea a aflat." El a spus că nu a folosit niciodată droguri sau a abuzat de alcool în timpul filmărilor. "Nu am fost niciodată drogat la locul de muncă", a spus el. "Eram dureros de mahmur".

Dependența a reprezentat, de asemenea, o amenințare pentru viața sa amoroasă. Perry avusese o relație cu Yasmine Bleeth în 1995, cu Julia Roberts din 1995 până în 1996 și cu Lizzy Caplan din 2006 până în 2012. În noiembrie 2020, Perry s-a logodit cu managerul literar Molly Hurwitz. Cuplul și-a încheiat logodna în 2021. Deși nu s-a discutat niciodată în mod deschis despre ce a dus la despărțirea de fiecare dintre iubitele sale, dar au existat zvonuri potrivit cărora apropiații săi au citat faptul că dependența a dus la fisuri în fiecare dintre relațiile sale. 

Anii după Friends

După Friends, cariera lui Perry nu a mai cunoscut niciodată același nivel ca atunci când lucra la serial. Desigur, a făcut parte din mai multe emisiuni precum Studio 60 on the Sunset Strip, The Odd Couple și filme precum The Triumph (pentru care a obținut nominalizări la Globurile de Aur și la Emmy), Birds of America și 17 Again, dar niciunul nu i-a adus celebritatea pe care o avusese în timpul serialului Friends. 

Atunci când mult aclamata reuniune Friends a avut loc în 2021, Matthew arăta foarte departe de exuberantul și fermecătorul Chandler pe care îl interpretase pe ecran cu ani în urmă.

În schimb, actorul se străduia să vorbească coerent - din cauza unei operații dentare de urgență cu câteva zile înainte de filmările la emisiune - și părea mai gânditor decât ceilalți coprotagoniști ai săi din serial. 

El a vorbit chiar și despre faptul că s-a luptat cu depresia în timpul filmărilor la un sitcom de succes - un fapt pe care mulți dintre coactori nu l-au știut până la reuniune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te