Cine este femeia urmărită de 6 milioane de români. Inna sau Delia nici nu se apropie de gloria ei

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.05.2023 - 15:08
Martina are milioane de urmăritori - Foto: Instagram
Topul influencerilor români pe Instagram - Foto: starngage.com
Topul influencerilor social media în România: O videochatistă, trei cântărețe și un vlogger - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

A fi influencer, a posta conținut relevant pe rețelele sociale pentru a transforma cât mai mulți internauți în urmăritori permanenți, e o „meserie” la modă și bănoasă. Topul influencerilor din România este condus de o tânără din industria de chat, trei cântărețe și un vlogger.

SHARE

O definiție a „meseriei” de influencer ar fi aceea că este vorba despre o persoană care poate influența deciziile urmăritorilor săi de pe rețelele sociale, datorită relației pe care o au cu aceștia, cunoștințelor și expertizei într-un anumit domeniu, cum ar fi modă, călătorii sau tehnologie.

Influencerii au un număr mare de oameni care acordă o atenție deosebită opiniilor lor, aspect ce se traduce prin „engagement”.

Potrivit unor estimări, aproximativ 40% din populația lumii folosește rețelele de socializare. Miliarde de internauți caută și urmăresc diferite persoane pentru a-i ajuta să decidă ce tendințe să urmeze, unde să meargă pentru a fi la modă sau ce să cumpere.

Citește și: Dorian Popa vrea Rolls de 600.000 €, după Lamborghini-ul de 300.000 €. „Să moară dușmanii!”

Topul influencerilor social media în România: O videochatistă, trei cântărețe și un vlogger

Topul influencerilor români pe Instagram e condus de „ᎷᎪᎡᎢᏆNᎪ @vismaramartina”, o influenceriță care după tipul fotografiilor postate pare a face carieră și în industria videochatului, cu 6.684.766 de urmăritori și o medie de 296.479 de like-uri la o postare. 87,2% dintre urmăritori sunt bărbați, potrivit starngage.com.

„Podiumul” influencerilor români pe Instagram e completat de cântăreața Delia, cu 2,7 milioane de urmăritori, și vloggerul Dorian Popa, cu 2,4 milioane de urmăritori. 

Cei mai urmăriți români de pe toate rețelele sociale în 2023 sunt artistele Inna, Antonia și Delia și vloggerul Dorian Popa, conform unui clasament prezentat de spynews.ro.

Inna este artist, influencer și businesswoman. Vedeta are 3,1 milioane de urmăritori pe Instagram, iar postările ei depășesc 10 mii de like-uri. În ciuda faptului că are stiliști și o întreagă echipă care s-ar putea ocupa de aparițiile ei, aceasta declara în urmă cu ceva vreme că obișnuiește să aleagă piese vestimentare care o reprezintă.

Citește și: De ce ia Bănică 5.000 € de la Antena 1 fără să facă nimic. S-a iubit cu trei colege de televiziune

„Moda este importantă pentru mine, dar nu sunt chiar o victimă a ei (râde, n. red.). Adică aleg mereu piese care îmi plac, care mă reprezintă, dar încerc să urmăresc și tendințele. Sunt foarte atentă la ținutele pe care le port pe scenă, la ședințele foto, în videoclipuri. Îmi iau inspirația de pe Pinterest, de la oamenii pe care îi văd pe stradă, pe Instagram., spunea Inna.

Antonia era considerată în 2021 cea mai influentă artistă din România, de pe Instagram, potrivit clasamentului celor de la StarNgage.com. Cântăreața are în prezent 2,8 milioane de urmăritori și o rată de engagement de 1,80%.

Delia este artist, om de televiziune, compozitoare, fashion icon și influencer, cu 2,6 milioane de urmăritori pe Instagram.

Dorian Popa este unul dintre cei mai apreciați influenceri din România, cu milioane de fani pe Insagram. Artistul se bucură de mare succes pe plan profesional, și, implicit, și de venituri de zeci de mii de euro lunar.

„Fac 40.000 în cea mai proastă lună. Cea mai bună – între 70.000 și 80.000 de euro. Să moară dușmanii!', a declarat Dorian Popa în urmă cu ceva vreme.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te