Opt asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, mama prințului Harry, duce de Sussex

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.03.2021 - 10:42
Sunt foarte mute asemănări între Meghan Merkle și Prințesa Diana Foto: CBS/BBC

Scandalul provocat de interviul acordat de Meghan Markle celebrei Oprah, a readus în discuție atât asemănările dintre Meghan și Prințesa Diana, cât și ancheta suspectului accident în care și-a pierdut viața Lady Di.

SHARE

Prințul Harry spunea, cu ceva timp în urmă că "necruţătoarea campanie de presă" concentrată asupra ducesei de Sussex este "istoria care se repetă".

Citește și: Harry, Meghan și prințul Charles, cădere de popularitate după interviul cu Oprah. Regina, neclintită

"Mi-am pierdut mama şi acum văd cum soţia mea cade victimă aceloraşi forţe îndârjite”, nota prinţul. Afirmaţiile au fost făcute după ce tabloidul Mail on Sunday a publicat o scrisoare trimisă de Meghan tatălui său, Thomas Markle, la scurt timp după căsătoria cu Harry, din 2018.

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

Publicația Insider a găsti opt asemănări între Meghan Merkle și Prințesa Diana.

Cele opt asemănări între Meghan Merkle și Prințesa Diana

1. Meghan Markle și prințesa Diana nu erau din familii regale


Înainte de a-și anunța logodna cu prințul Harry și de a se alătura familiei regale, Markle a jucat în emisiunea de televiziune americană „Suits” timp de șapte sezoane și a condus propriul blog de stil de viață, „The Tig”.

Citește și

Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

Prințesa Diana a crescut într-o familie aristocratică și avea mai multe cunoștințe despre familia regală - de fapt, sora ei chiar s-a întâlnit cu prințul Charles, înainte de a fi ea introdusă. Cu toate acestea, prințesa Diana, care avea 20 de ani când s-a căsătorit cu prințul, a dezvăluit că habar nu avea ce ar însemna de fapt intrarea în familia regală și sprijinul pe care l-ar putea avea sau nu.

Citește și

Frații Dinamită din boxul românesc

2. Prințesa Diana și Meghan Markle au vorbit amândouă despre „basmul” pe care și-l imaginau că va fi viața lor regală.


Meghan Markle pentru Oprah. a descris relația și viața ei cu Harry ca fiind „mai frumoasă decât orice basm pe care l-a citit vreodată”.

Citește și

Prințul Harry: Moștenirea de 13 milioane $ de la mama m-a ajutat. Familia regală nu mi-a mai dat bani

Prințesa Diana a vorbit și ea despre noțiunile sale preconcepute despre viața și căsătoria de „basm”. Cu toate acestea, Diana nu a fost atât de norocoasă ca Meghan Markle

3.În timp ce se pregăteau pentru nunțile regale, atât Meghan Markle, cât și prințesa Diana au trăit drame în culise.

În săptămânile care au precedat nunta extrem de mediatizată a lui Meghan Markle și a prințului Harry, cuplul a fost asaltat în presă cu faptul că tatăl lui Markle nu participă la nuntă și a scos la ivealp tot felul de povești despre ea. În interviul său cu Oprah, Markle a vorbit și despre o ruptură cu Kate Middleton care a făcut-o să plângă.

Prințesa Diana a descris și „interviul cumplit” pe care l-a avut cu prințul Charles după ce și-au anunțat logodna, cu luni înainte de a se căsători.

Citește și

Curtea de Conturi arată cum a făcut Institutul Cultural Român plăți ilegale de milioane de euro

„Acest ridicol reporter a spus:„ Ești îndrăgostit? ” M-am gândit: „Ce întrebare groasă”. Așa că am spus: „Da, bineînțeles că suntem”, iar Charles s-a întors și a spus: „Orice înseamnă dragostea”. Și asta m-a derutat complet. M-am gândit: „Ce răspuns ciudat”. M-a traumatizat ", a spus ea în documentarul: "Diana: în propriile ei cuvinte ".

4. Turneele regale din Australia au reprezentat un punct de cotitură atât pentru Meghan și Harry, cât și pentru prințesa Diana și prințul Charles .

„Bunica mea a fost uimitoare de-a lungul timpului. Știi, tatăl meu, fratele meu, Kate și tot restul familiei, au fost  . Au fost foarte primitori. Dar s-a schimbat cu adevărat după turneul din Australia, după turneul nostru din Pacificul de Sud ", a spus prințul Harry în interviul total cu Oprah.

Citește și

Interlopi de Facebook. Vali Nebunu, bătaie online cu Romi Neguș: Ai două meciuri și ai luat patru bătăi

"Atunci am anunțat că sunt însărcinată cu Archie. Acesta a fost primul nostru turneu", a adăugat Markle.

Primul turneu al prințesei Diana și a prințului Charles în Australia a arătat, în mod similar, cât de popular devenise cuplul regal în străinătate.

„Am avut un tur de șase săptămâni - patru săptămâni în Australia și două săptămâni în Noua Zeelandă - iar la sfârșit eram o persoană diferită”, a spus prințesa Diana. „Mi-am dat seama de simțul datoriei, de nivelul mare al interesului și de rolul exigent în care mă aflu acum”.

5. Meghan Markle și prințesa Diana au avut o relație complicată cu presa britanică.

După ce a apărut știrea că prințul Harry și Meghan Markle se întâlnesc, tabloidele britanice au început să publice știri critice și chiar rasiste despre Markle.

În 2016, Harry a lansat o declarație prin care a confirmat că se întâlnește cu Markle, dar a criticat presa care a scris depre relația lor. De atunci, cuplul a intentat mai multe procese împotriva presei britanice și a oprit orice cooperare cu tabloidele.

În interviul cuplului cu Oprah, prințul Harry a dezvăluit că principalele motive pentru care au părăsit casa regală au fost „lipsa de sprijin și lipsa de înțelegere” atât din partea mass-media, cât și a familiei regale.

„Am cerut calmul tabloidelor britanice odată ca iubit, când ca soț și când ca tată”, a spus el.

Prințesa Diana a vorbit și ea despre modul în care atenției mass-media a copleșit-o.

6. Ambele și-au exprimat sentimentul că au fost reduse la tăcere în timpul petrecut în familia regală.

"Am muncit întotdeauna. Am apreciat întotdeauna independența. Am fost întotdeauna deschisă, mai ales în ceea ce privește drepturile femeilor. Asta este tristețea ironiei din ultimii patru ani: am pledat atât de mult timp ca femeile să o folosească vocea lor, iar apoi am tăcut ", a spus Markle.

Cu privire la motivul pentru care prințesa Diana a decis să „vorbească” după o lungă perioadă de tăcere, în interviul său cu Martin Bashir, ea a spus că a decis să o facă „pentru că vom împlin trei ani de cînd suntem separați trei în decembrie și percepția despre mine în ultimii trei ani a fost foarte confuză, chiar turbulentă și sunt sigură că mulți, mulți oameni se îndoiesc de mine ".

 

7. Amândouă au dezvăluit că s-au simțit extenuate de presiunea la care au fost supuse de casa regală în timp ce continuau să lucreze

"Presiunea era intolerabilă atunci, iar slujba mea, munca mea era afectată. Voiam să dau 110% muncii mele și puteam da doar 50. Eram constant obosit, epuizat, pentru că presiunea era doar, a fost atât de crud ", i-a spus prințesa Diana lui Bashir.

Meghan Markle a vorbit și ea despre presiunea cu care s-a confruntat în timp ce era în turneu: „Aceste turnee sunt - sunt sigur că au imagini frumoase și arată foarte bine, iar toate acestea sunt adevărate. Pe de altă parte, sunt foarte epuizante și cred că tocmai acest kucru m-a afectat atât de tare pentru că făceam să pară că totul este în regulă. Înțeleg de ce oamenii au fost cu adevărat surprinși să vadă că acolo era multă suferință".

8. Amândouă s-au luptat cu depresia.

„Nu mă simțeam bine din cauza depresiei post-natale, despre care nimeni nu discută vreodată”, a spus prințesa Diana. "Nu avusesem niciodată depresie în viața mea. Dar atunci când am analizat-o, am putut vedea că schimbările pe care le făcusem în ultimul an mi-au ajuns din urmă și corpul meu a spus:" Vreau odihnă ". Am primit un tratament tratament, dar știam în mine că, de fapt, ceea ce aveam nevoie era spațiu și timp pentru a mă adapta la noul meu rol". 

Prințesa Diana a recunoscut că a reușit să treacă de depresia post-natală, dar că s-a luptat cu „bulimia timp de câțiva ani”, pe care a numit-o „o boală secretă”.

Markle i-a spus lui Oprah despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat în timp ce era însărcinată cu Archie, care au condus-o chiar la gânduri suicidare.

Cu toate acestea, spre deosebire de prințesa Diana, Markle a spus că nu i s-a oferit ajutor pentru a face față problemelor sale de sănătate mintală.

 

Moartea suspectă a Prințesei Diana

Jurnaliştii englezi remarcau şi faptul că perspectiva pe care Harry şi William o au în legătură cu presa este determinată şi de modul în care mama sa şi-a pierdut viaţa în timp ce era urmărită de paparazzi.

Diana a încetat din viaţă în urma unui accident de maşină petrecut în pasajul Pont de l'Alma din Paris pe 31 august 1997. Harry avea 12 ani în acel moment. Şoferul de la volanul maşinii în care se afla Diana, Henri Paul, consumase alcol iar maşina era urmărită de paparazzi pe motorete atunci când a avut loc accidentul.

Ancheta a stabilit că moartea Dianei a survenit în condiţiile nerespectării regulilor de trafic pe fondul ”neglijenţei flagrante” arătate atât de şofer cât şi de jurnaliştii care urmăreau automobilul. Harry a vorbit într-un documentar din 2017 despre rolul jucat de jurnalişti în moartea mamei sale: ”Cred că unul dintre lucrurile cu care e cel mai greu să te împaci e faptul că oamenii care au urmărit-o în pasaj sunt aceiaşi cu cei care au fotografiat-o murind pe bancheta din spate a maşinii după accident”. Soţia vedetă şi presa Jurnaliştii britanici susţin că "Meghan nu este urmărită de paparazzi la fel cum se întâmpla în cazul Dianei".

Meghan Markle

Meghan, fostă actriţă de succes, este obişnuită cu atenţia presei. Ea era faimoasă dinainte să-l cunoască pe Prinţul Harry. Actriţa a cunoscut succesul în urma filmărilor pentru serialul ”Suits”.

De altfel, a coordonat pentru multă vreme un blog de lifestyle numit The Tig, iar într-o vreme a fost co-prezentatoare pentru emisiunea concurs Deal or No Deal. Mama actriţei este afro-americană, iar tatăl său este alb. Odată devenită logodnica Prinţului Harry, Meghan Markle este prima persoană de culoare care face parte din Familia Regală. Mama sa a fost asistent social şi instructor de yoga, în California, iar tatăl său a lucrat ca director de imagine şi regizor de lumini. Cei doi au divorţat când Meghan avea numai şase ani. Din partea tatălui mai are doi fraţi vitregi, Samantha Markle şi Thomas Markle Jr. de care se spune că nu este deloc apropiată.

Scandalurile din familia regală

Mama actriţei a participat la nunta dintre Meghan şi Harry şi a fost prezentă la primele apariţii publice ale fiului celor doi. În schimb tatăl şi fraţii vitregi au comentat vehement în presă faptul că nu au fost invitaţi la evenimentele din viaţa lui Meghan. Meghan nu este la prima căsnicie. Actriţa a fost căsătorită în perioada 2011-2013 cu producătorul de film Trevor Engelson. Practic, nu este prima femeie divorţată care urmează să facă parte din Familia Regală. În anul 1937, Regele Edward al VIII-lea a abdicat de la tron pentru a se căsători cu o americancă divorţată pe nume Wallis Simpson.

Acest lucru a declanşat scandalul secolului, iar cuplul a fost exilat, Edward primind mai apoi titlul de Duce de Windsor. De asemenea, Camilla Parker Bowles era divorţată înainte de a se căsători în anul 2005 cu tatăl Prinţului Harry, Prinţul Charles, un alt eveniment care a iscat scandal. Înainte de a se muta în Nottingham Cottage la Palatul Kensington, actriţa locuia în Toronto însă, s-a născut în Los Angeles, ceea ce o face cetăţean american.

Este primul american care, oficial, se logodeşte cu un membru al Familiei Regale Britanice. La începutul carierei, Meghan a lucrat în calitate de caligraf şi a predat tehnici de legare a cărţilor pentru a-şi câştiga cariera atunci când nu găsea roluri. Prima sa apariţie pe ecran a fost într-un rol secundar din ”General Hospital”. A fost cooptată în distribuţia seriei ”Suits” în 2011 şi a jucat în acest serial până în sezonul 7 în rolul Rachel Zane. Revista Fortune estima că Markle era plătită cu aproximativ 50.000 de dolari pentru fiecare episod.

A fondat platforma de lifestyle The Tig în 2014, unde scria despre secrete culinare, modă, cosmetică şi călătorii. Pe măsură ce blogul său s-a dezvoltat, Meghan a apelat la instructori de yoga, specialişti în cosmetică şi antrenori pentru a oferi cititorilor mai multe articole de specialitate. A început o relaţie cu prinţul Harry în 2016, în urma unui blind date aranjat de o cunoştinţă comună. Cei doi s-au căsătorit în 2018, după ce Meghan Markle a fost confirmată în Biserica Anglicană. Meghan l-a născut pe 6 mai 2019 pe Archie, primul fiu al cuplului. Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, era al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te