Motor, Acțiune, REC!

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.07.2018 - 10:18

Performanțele foto ale smartphone-urilor au ajuns la un asemenea nivel încât, în multe cazuri, acestea au început să ia din ce în ce mai mult locul aparatelor de fotografiat și al camerelor video tradiționale în bagaje.

SHARE

 Pentru a fi siguri, însă, că nu ratați niciun moment și nicio aventură, indiferent că vă aventurați să descoperiți universul submarin, la snorkeling sau diving, sau într-un safari în deșert, din „trusa foto“ de vacanță nu ar trebui să lipsească o „Action Camera“.

Așa cum le spune și numele, acestea sunt pregătite în orice moment de acțiune. Sunt mici și ușoare, dispun de carcase rezistente la apă până la adâncimi de 8-10 metri, praf și nisip, au stabilizator electronic pentru obținerea de imagini clare chiar dacă sunt montate, de exemplu, pe casca pentru bicicletă, motocicletă ori schi, filmează la rezoluții de până la 4k, cu 60 de cadre pe secundă (fps), și fac fotografii bune, de peste zece megapixeli (Mpx). 

Mai mult, unele „Action Camera“ pot localiza pozele prin GPS și fi conectate prin Bluetooth la smartphone, pentru un control total. GoPro a fost prima cameră de acțiune și, probabil, este cea mai cunoscută și folosită. Însă pe piață există multe alternative, cu performanțe și prețuri pentru toate buzunarele.

Trei variante de GoPro

Camera de acțiune GoPro Hero filmează 1440p la 60 fps, face fotografii de 10 Mpx, cu până la 10 fps în rafală, are un ecran tactil de doi inch și baterie de 1220 mAh. 

GoPro Hero 5 Black Edition filmează la o calitate 4K cu 30 fps, fotografiile sunt realizate la o rezoluție de 12 Mpx, inclusiv în format RAW, ceea ce oferă flexibilitate și libertate în post-procesare, și dispune de GPS. 

Iar GoPro Hero 6 Black filmează 4K cu până la 60 fps și Full HD la 240 fps și poate realiza filmări „slow motion“ la calitate înaltă. Camera face fotografii de 12 Mpx cu până la 30 fps în rafală. 

Prețurile pornesc de la 1.050 lei și ajung la 2.600 lei (www.f64.ro).

Sony FDR-X1000V

Sony FDR-X1000V dispune de un senzor de 8,8 Mpx, obiectiv superangular Zeiss Tessar de 170° și GPS. Camera filmează 4K, oferind de patru ori mai multe detalii ca un film la rezoluție Full HD, iar senzorul CMOS Exmor R permite obținerea de imagini bogate în detalii și culori saturate, chiar și atunci când filmați în condiții de iluminare slabă.
Preț: 1.684 lei (www.cel.ro).

Kitvision Escape 

Camera are senzor de 12 Mpx, filmează 4K cu 10 fps și vine cu o carcasă rezistentă la apă până la adâncimi de 30 de metri, precum și cu adaptor de montare pe cască și bicicletă. Bateria de 1050 mAh oferă o autonomie de până la 1,5 ore. Preț: 356 lei (www.pcgarage.ro).

E-boda SJ6100 

SJ6100 filmează la o calitate 4K, 3840p, indiferent de locație: pe munte, pe apă sau pe motocicletă. Senzorul optic este de 16 Mpx, iar bateria are o capacitate de 900 mAh. Preț: 350 lei (www.emag.ro). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te