Motivul pentru care Nelu din „La Bloc” s-a dus la mănăstire. „I-am nenorocit viața. Am trăit singur”

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.04.2023 - 13:39
Mihai Coandă - Foto: bzi.ro

Nelu Curcă, așa cum îl știe lumea din serialul de mare succes „La Bloc”, a mărturisit ce l-a făcut să renunțe la viața publică și la actorie și să meargă la mănăstire.

SHARE

Nelu Curcă a fost un personaj important din serialul „La Bloc”. Ela  fost interpretat de Mihai Coadă. Acesta a decis să renunțe la actorie, să nu mai țină legătura cu colegii din serial și să trăiască mai mult la Mănăstirea Turnu din județul Prahova. 

Recent, el a explicat de ce s-a călugărit. Motivul: un păcat pe care l-a comis și cu care nu putea trăi.

Motivul pentru care Nelu Curcă din „La Bloc” s-a călugărit

„Sunt un mirean păcătos care vine la mănăstire și vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Nu e rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume.

Fostul actor spune că a căzut într-un păcat greu, adulterul. „Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac”, a spus fostul actor lui Cătălin Măruță.

El a spus că a vrut de mult să se călugărească.

„Nu mai puteam s practic meseria. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog. Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje. Aici e problema. Uneori, mulți actori confundă. Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă.

Citește și: „Nelu” din „La Bloc” a renunțat la actorie pentru liniștea mănăstirii. Am rupt relațiile cu colegii

Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la PRO TV, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. Dacă te adoarme conştiinţa, eşti un mort viu. Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a mărturisit Mihai Coadă în podcastul Acasă la Măruţă.

Cum a ajuns în serial

„Am intrat greu în serial, am tot refuzat să mă duc la casting, ei au tot insistat. Dumnezeu mi-a dat gândul că prea insistă şi să mă duc că e un semn. Făcuseră un episod pilot cu altcineva şi nu i-a plăcut lui Adrian Sârbu, directorul PRO TV de atunci, şi au vrut să caute un actor din provincie, o altfel de tipologie.

Citește și: Gheorghe Zamfir, divorț de femeia care îl șantaja că se sinucide. Falit, este salvat de un înger | Newsweek Romania

M-au văzut într-o piesă şi m-au plăcut. Nu mai păstrez legătura cu nimeni din serial pentru că eu am mersul meu duhovnicesc şi ei n-au avut tangenţe cu asta. Din păcate, lucrurile s-au schimbat pe parcurs, au plecat o parte din colegi la Kanal D şi eu am rămas cu o echipă nouă, care nu mi-a plăcut, nu eram în largul meu.

În meseria asta e uzura foarte mare, slăbeşte memoria, vederea, vocea îţi e afectată, având roluri multe în teatru. N-am făcut un control, dar e posibil să fi avut nişte noduli pe coarda vocală.

Mă resimţeam după fiecare spectacol şi mă durea în gât. M-am decis să ies la pensie, a mai spus actorul, care a refuzat nişte roluri din cauza limbajului, deşi i s-a explicat că asta se cere”, a mai spus actorul pentru wowbiz.ro

Despre „La Bloc”

La bloc este un serial TV românesc din 2002, produs de MediaPro Pictures și difuzat de canalul PRO TV. Este inspirat din umorul românesc, de „scara blocului”. Ultimul episod a fost difuzat în septembrie 2007. A fost creat, scris și regizat de către Răzvan Andrei, Radu Dragomir, Dragoș Moștenescu și Răzvan Săvescu. Are 524 de episoade +1 episod special și 6 ani.

Cifrele serialului: 2.620 de ore de filmare, 13 sezoane, 525 de episoade, 6 ani, 270 de ore de emisie și 1 copil născut în direct.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te