Fermecătoare în Brigada Diverse, dispare la 26 ani. Își schimbă numele. Ce mesaj a dat după 50 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.07.2023 - 18:05
Joacă într-un singur film și dispare misterios pentru 50 de ani. - Foto: Youtube
Joacă într-un singur film și dispare misterios pentru 50 de ani. - Foto: Youtube
Joacă într-un singur film și dispare misterios pentru 50 de ani. - Foto: Youtube

Elena Ioja este una din actrițele frumoase care au apărut în seria „Brigada Diverse”, mai precis în „B.D. în alertă” și „B.D. la munte și la mare”. Portalurile de cinema arată că nu a mai apărut în nicio altă peliculă. O postare de pe FB a stârnit imaginația cinefililor.

SHARE

Într-o imagine din Brigada Diverse, o tânără senzuală în fustă scurtă îl seduce pe George Mihăiță, extrem de tânăr, care avea în jur de 18-20 de ani. George Mihăiță, un nepot al lui plutonierului Căpșună (interprtetat de Papaiani), vine de la țară să se facă milițian. Dar, tânăra îi sucește mințile. Mihăiță îi cumpără niște mărgele ieftine pentru a o seduce.

Rolul pe care îl joacă este cel al unei tinere care face strip-tease. Desigur, tânăra nu era de nasul lui Parpalete (personajul interpretat de Mihăiță) căruia îi face vânt.

„BD în alertă” este al doilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la „Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei (Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Strujac, Lucia Boga, Mihaela Nedelcu) ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.

Elena avea 26 de ani când a apărut în acest al doilea și ultim film. De atunci (au trecut 52 de ani) iubitorii de filme nu au mai știut nimic de ea.

Ce știm despre Elena Ioja   

Elena Ioja a debutat într-un alt film din seria Brigada Diverse. Este vorba de „B.D. la munte și la mare”. Detalii AICI

Primul film din serie în care joacă este „Brigada Diverse la munte și la mare” unde interpretează rolul Stela Mocuță, soția lui Gogu. Gogu Steriade e jucat de Dem Rădulescu.

Filmul începe cu eliberarea din închisoare a celor trei prieteni: Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) și Patraulea (Jean Constantin). Deveniți liberi, cei trei se căsătoresc toți odată: Patraulea se însoară cu Luminița Mardare, Trandafir cu Maricica Teică și Gogu cu Stela Mocuță. Pe când cele trei cupluri ieșeau din clădirea primăriei, unde-și oficializaseră relațiile, ei se întâlnesc cu grupul de milițieni din Brigada Diverse care venise la căsătoria plutonierului Căpșună cu domnișoara Angela (Reka Nagy), se arată în sinopsis. Detalii AICI

Citește și: Femeia care i-a furat inima lui Mihai Viteazul: I-a devenit amantă și o prezenta întregii lumi

Joacă și în continuarea seriei „Brigada Diverse în alertă” sub același nume, dar un personaj care face strepease.

În prezentarea făcută pe IMDB, cineva scrie un comentariu din care aflăm:

„S-a născut pe 6 iunie 1946 în București. S-a căsătorit și a emigrat în S.U.A. Și-a schimbat numele după soț și a devenit Elena Perrou. Astăzi este retrasă împreună cu soțul ei în insula Samos din Grecia.” Informațiile sunt confirmate din alte surse.

Elena Ioja dispare la 26 de ani

 
O imagine a postată de Studiourile Buftea a stârnit un val de comentarii. Imaginea este postată în 2021. Din reacția oamenilor se vede că mulți nu au uitat-o, dar nu au mai auzit nimic de ea de la apariția filmului în 1971, adică de 50 de ani.
 
Cineva spune văzând imaginea: Este Elena Ioja. A dispărut misterios din spațiul public.
 
Și primește un răspuns: „A plecat din tara. Nu e nimic misterios. E si astazi vie si sanatoasa”.
 
 
Primul care vorbește de „misterioasa dispariție” revine după o muncă de detectiv și o găsește în urmă cu doi ani la o adresă din SUA/New York.
 Altcineva confirmă: Elena Ioja (actualmente Elena Perrou, traieste in Grecia printre ultimii supravietuitori ai seriei B D.
 
Iar altcineva spune că actrița are doi copii. 
 
 
Altă replică: „Asa actori ❤️ rar o sa mai vedem, zici ca erau în viata reala nicidecum ca juca în filme, formidabil, numai unul și unu”.
Apoi: Un film splendid, iar actrița frumoasa și talentată.

Într-un final Elena, acum Perrou reapare, după 50 de ani în fața telespectatorilor (chiar dacă pe FB) și spune:
„Multumesc mult!!!ce amintiri frumoase,mi a facut multa placere si onoare,sa fiu in companies celor mai buni si de neuitat actori ai Rominiei multumesc pentru frumoasele amintiri”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te