VIDEO Șlagărul „Bună seara, iubite” nu-i aparține Loredanei. Cine l-a cântat înaintea ei și cum suna

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.06.2023 - 19:29
Povestea șlagărului „Bună seara, iubite” - Foto: Facebook / Romania in culori

Povestea șlagărului „Bună seara, iubite”, cântat de Loredana Groza alături de Ion Caramitru, este interesantă. El a fost, inițial, în repertoriul a doi frații. Frații Chiriac au fost considerați doi copii minune, fii de țărani care au debutat la „Cenaclul Flacăra”.

SHARE

Istoria șlagărului „Bună seara, iubite”, cântată de Loredana Groza, alături de Ion Caramitru are o istorie interesantă. Piesa a apărut în 1988 și a fost momentul în care Loredana a devenit o adevărată stea.

Loredana a împlinit 53 de ani

Loredana avea 18 de ani atunci. Piesa nu a fost cântată prima oară de Loredana. Piesa s-a aflat în repertoriul frațiilor Chiriac. Aceștia sunt doi fii de țărani, care au debutat la o vârstă fragedă. Ion s-a născut și a murit în aceeași zi, 20 septembrie. Fratele său, Gelu, trăiește și azi.

Cei doi provin dintr-o familie cu 7 copii. De timpuriu – încă din timpul claselor primare – au intrat în contact cu muzica, cântând într-un grup de mandolină.

Instrumentul la care au cântat este chitara, ei debutând la vârsta de 10 ani. Au fost remarcați de Adrian Păunescu, cel care i-a lansat la Cenaclul Flacăra. Între 1975 și 1986 au cântat piese ca: “Moartea Căprioarei”, “Bună seara, iubito!”, “Ne uitam ca doi copii”, “Trandafirul Albastru”, “Voi cânta iubirea”.

Loredana Groza a cântat piesa în anul 1988. Ea a povestit cum s-a întâlnit cu actorul Ion Caramitru, care va recita versurile scrise de Lucian Avramescu.

Istoria piesei „Bună seara, iubite”, cântată de Loredana și Caramitru

„Am avut un șoc când l-am întâlnit la Sala Sporturilor. Nu știam că voi avea această surpriză, dar în momentul în care a început cântecul, dânsul a apărut din culise recitând și a avut un moment, toți cei care au fost prezenți acolo și-l amintesc și acum.

Citește și: A jucat cu Pintea și Iuliu Moldovan. La 35 de ani a plecat în munți alegând „smerenia și iertarea”

A fost un moment electrizant, a fost divin, am început să plâng, să mă frec la ochi pentru că nu-mi venea să cred că îl văd pentru prima oară. Vocea lui este inconfundabilă și îți trezește toate stările: bucurie, tristețe, nostalgie, orice emoție reușea să transmită prin vocea, energia lui”, a dezvăluit artista.

Citește și: Mamă la 21 ani, actrița căreia poeții îi dedicau versuri renunță la scenă. Alege credința și pustiul

O noapte lungă

„În noaptea în care am înregistrat, atunci a fost o noapte extrem de lungă, sute de duble, eram epuizată, nu aveam niciun fel de studii de canto... Încercarea mea și dorința de a mă depăși, când am auzit mixajul și când am văzut cum a reușit să îmbine vocea mea cu a lui Ion Caramitru, Adrian Enescu, m-a făcut să plâng. M-am simțit speriată într-un mod pozitiv. Simțeam că va veni un țunami după acest cântec și parcă îmi era teamă să-l cânt pentru că știam că îmi va schimba viața. Asta s-a și întâmplat”, a povestit cântăreața.

Concluzie: Loredana a împlinit, azi, 53 de ani. Ion Caramitru ne-a părăsit în urmă cu doi ani. Melodia lor este nemuritoare. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te