Iluzie optică. Găsește litera ”P” în 14 secunde. Doar 2% dintre oameni reușesc. Te poți concentra?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2023 - 13:46
Găsește litera P Foto: fresherslive.com

O iluzie optică devenită vitală pe internet îi intrigă pe cei care încearcă să deslușească răspunsul. Litera ”P” este ascunsă în ecranul cu litere ”R”. Doar 2% dintre cei care încearcă să o rezolve reușesc.

SHARE

Iluzia optică pe care v-o propunem azi este legată de litera ”P”. Cei care acceptă provocarea trebuie să o găsească în ecranul galben plin cu litere ”R”. 

Pentru a finaliza această sarcină trebuie să aveți nevoie doar de câteva secunde pentru a fi printre cei 2% cu un IQ ridicat. Aceste iluzii optice captează privirile oamenilor și îi fac să-și dorească să-și testeze vederea

Iluzie optică. Găsește litera ”P” în 14 secunde. Doar 2% dintre oameni reușesc. Te poți concentra?

Creierul nostru se pricepe atât de bine la recunoașterea tiparelor și la „vederea” încât oamenii de știință cred că iluziile optice sunt obiecte familiare, încât mintea noastră lucrează rapid pentru a crea o imagine „întreaga” din bucăți separate.

Un creier uman poate privi lucrurile diferit din toate unghiurile diferite și ia decizii diferite din toate unghiurile. O ilustrație care încurcă mintea umană este imaginea în care un căprior este ascuns și trebuie găsit.

Această imagine a fost distribuită ca puzzle pentru toate grupele de vârstă. S-a văzut că doar 2% dintre oameni pot găsi litera P în această imagine. Localizarea literei P poate fi puțin dificilă, dar cu puțină concentrare o poți face!

Iluziile optice sunt ca nucile pentru creier; ele ascuțin puterile analitice ale creierului tău. Creierul nostru încearcă în mod inconștient să ne satisfacă dorința și așteptările atunci când caută realitatea. 

Într-un joc de iluzie optică se poate crede că o varietate de obiecte se potrivesc cu obiectul pe care trebuie să-l găsești și asta creează confuzia făcând creierul să încerce să facă diferența între ceea ce este real și ceea ce pare real,conform fresherslive.com.

Litera P poate fi depistată doar cu 2%

Această iluzie își provoacă spectatorii să găsească Litera P, cerându-le „Descoperă Litera P”. Această imagine cu iluzie optică este doar un alt mod distractiv de a vă testa IQ-ul, dar efectuarea unui test real de IQ pentru a testa IQ-ul este o idee mult mai bună.

Citește și: Iluzie optică. Poți găsi numărul 9228 în 18 secunde? Dacă reușești ai un IQ foarte mare

Este o sarcină dificilă și poate fi o provocare pentru majoritatea oamenilor să detecteze litera P în câteva secunde, deoarece studiile arată că doar 2% dintre oameni pot identifica litera P. Dacă încă nu ați găsit litera P, nu vă faceți griji. O vom dezvălui la final.

Iluziile optice abordează diferența dintre ceea ce văd ochii tăi și ceea ce percepe creierul. Pentru această iluzie optică mai aveți timp să mergeți înapoi și să căutați singur litera P înainte de a dezvălui litera P din imaginea de mai jos.

Sperăm că l-ai găsit pe cont propriu; dacă nu, nu-ți face griji. Iată imaginea care arată litera P. A sosit momentul când Litera P va fi dezvăluită.

Verificați imaginea de mai jos!

Există o varietate de iluzii optice, de la cognitive și psihologice la fizice.

Potrivit studiilor, cu cât ghicitorile pe care le rezolvi sunt mai provocatoare, cu atât devii mai înțelept.

Citește și: Test de personalitate psihologică: Descoperă ce cred alții despre tine. Ce vezi prima dată?

Modul în care funcționează creierul nostru este întotdeauna fascinant dezvăluit de iluziile optice. Iluziile optice dovedesc că realitatea este construită de creierul cuiva, felul în care creierul vede ceva pe care îl consideră că este realitatea sa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te