Test de personalitate psihologică: Descoperă ce cred alții despre tine. Ce vezi prima dată?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.08.2023 - 08:20
Ce vezi mai întâi? Foto: TIKTOK

O simplă iluzie optică poate determina ceea ce cred alții despre tine. În funcție de ce vezi în imaginea de mai sus, poți fi catalogat drept prietenos sau extrem de distant.

SHARE

Test de personalitate psihologică: Descoperă ce cred alții despre tine doar privind această poză! În imagine, unii oameni percep indivizi în halate albe, în timp ce alții observă o cascadă.

De fapt este vorba despre cum sunt percepuți și unii și ceilalți. Cine sunt cei care văd oameni și cine sunt cei care văd apa? Răspunsul, imediat.

Test de personalitate psihologică: Descoperă ce cred alții despre tine. Ce vezi prima dată?

Dacă cineva vede mai întâi oamenii îmbrăcați în robe albe, înseamnă că aceștia sunt persoane uşoare, cu un număr considerabil de prieteni. Ei sunt considerați „fluturii sociali” ai grupului, cunoscuți pentru carisma și abilitatea lor de a scăpa din situații incomode . 

Citește și: Test de personalitate: ”Ce vezi mai întâi?” Răspunsul pe care îl dai spune totul despre tine

Cu toate acestea, nerăbdarea ar putea fi una dintre trăsăturile lor, deoarece preferă acțiunea promptă și uneori pot vorbi impulsiv, ducând la regrete mai târziu.

Pe de altă parte, dacă cineva vede primul cascada, ea dezvăluie o tendință de a gândi prea mult. Acești oameni preferă un cerc restrâns de prieteni apropiați și le este o provocare să aibă încredere în cei pe care nu îi cunosc bine. 

Citește și: Test de personalitate: ”Ce vezi mai întâi în această fotografie?” Răspunsul definește caracterul tău

Ei se protejează menținând o distanță față de anumite persoane, care uneori poate fi înțeleasă greșit ca aroganță. În realitate, sunt doar precauți și este nevoie de timp pentru a se deschide.

Iluzia optică (sau iluzia vizuală) reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției.

O iluzie optică, numită și iluzie vizuală, este modalitatea prin care o imagine apare diferită de forma ei reală. Este o modalitate de a păcăli creierul să vadă ceva ce poate nu este acolo.

Citește și: Test de inteligență: ”Găsește numărul lipsă în 20 de secunde!” Ți-ai dat seama de combinație?

Creierul uman pune imaginile împreună pentru că este învățat să aștepte anumite lucruri. Uneori datele sunt confuze.

Multor oameni le place să privească iluziile. Magicienii sunt cei care se joacă cu iluziile tot timpul. De aceea, li se mai spune și iluzioniști.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să ne dezvoltăm inteligența. Acestea ne vor face să ne gândim mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri și ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează creierul uman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te