FOTOREPORTAJ Kitsch la Neptun: Litoralul de altădată, prezentat de Mickey Mouse într-un car alegoric

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 26.07.2022 - 20:32
„Carul alegoric” a fost decorat cu un prost-gust covârșitor. / Foto: Newsweek România
Versurile melodiei „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Duer cântate din remorca unui TIR. / Foto: Newsweek România
Până și o sosie nu prea reușită a lui Mickey Mouse s-a urcat în camion. Foto: Newsweek România
Restaurantele participante la eveniment au scos mese pe stradă și au împărțit gratuit gustări. / Foto: Newsweek România
Singurii „actori” care au dat o notă aparte, „vieneză”, evenimentului au fost trăsurile cu cai. / Foto: Newsweek România

Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia (OMD) împreună cu mediul de afaceri din stațiunea Neptun – Olimp au organizat în weekend un eveniment cu potențial, „Litoralul de altădată”.

SHARE

Din păcate, însă, în loc de nostalgie, a pus în scenă un bâlci de zile mari.

După ce în ultimii ani vechea perlă a litoralului comunist, stațiunea Neptun - Olimp, nu prea a mai strălucit, în sezonul 2022 hotelurile, plajele și străzile sunt din nou pline. Dacă pe vremuri la Neptun - Olimp mergeau mai mult nomenclaturiștii și membri ai sindicatelor bine văzute de Comitelul Central, acum stațiunea parcă a renăscut. E liniște, multă verdeață, curățenie și plin de familiști, bunici cu nepoți și foarte mulți turiști cu vouchere de la stat. 

Citește și: FOTOREPORTAJ Mamaia, fără turiști. Meniul, 25% redus și șezlongul gratuit nu îi aduce înapoi

Creionând bine profilul turiștilor din această vară din Neptun - Olimp, Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia (OMD) împreună cu mediul de afaceri din stațiunea Neptun – Olimp au organizat în weekendul care tocmai s-a încheiat un eveniment cu potențial, „Litoralul de altădată”. Iar la Teatrul de Vară din Neptun a avut spectacol neobositul Doru Octavian Dumitru, comediant ce umplea sălile în anii 1990. 

Poate organizatorii și-au atins scopul, mii de turiști fiind atrași, de exemplu, de versurile melodiei „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Duer cântate din remorca unui TIR, confetti și gustările oferite grauit, pe stradă, de restaurantele participante. 

Putea fi un eveniment care într-adevăr să creeze o atmosferă dominată de nostalgie, distracție și bun gust, așa cum i s-ar potrivi stațiunii Neptun - Olimp. Imagine de ansamblu a fost, însă, din păcate, de bâlci.

În centrul distracției a fost scena mobilă amenajată în remorca unui TIR. „Carul alegoric” a fost decorat cu un prost-gust covârșitor. Era un fel de „shaworma cu detoate”: o vrăjitoare cu cap de mort, fel de fel de jucărele chinezești lipite pe caroserie, steaguri ornate cu globuri de pom de Crăciun, alături de un palmieraș în ghiveci, fum, baloane și confetti. Până și o sosie nu prea reușită a lui Mickey Mouse s-a urcat în camion.

Citește și: FOTOREPORTAJ Năvodari a luat fața stațiunii Mamaia și la 200 lei baldachinul VIP și 60 lei/șezlongul

Restaurantele participante la eveniment au scos mese pe stradă și au împărțit gratuit gustări. Aproape nimeni nu mai era atent eveniment, toată lumea dădea din coate să prindă o porție. 

Singurii „actori” care au dat o notă aparte, „vieneză”, evenimentului au fost trăsurile cu cai. Nu prea ai parte de astfel de experinețe în multe locuri renumite din lume. 

Traseul distracției a cuprins mai multe locații cunoscute, printre care: „Calul Bălan, „Crama Murfatlar”, terasa „Antik”, terasa „Spring Time”, terasa „Maria”, terasa „Rose Marie”, terasa „Bâlea”, terasa „Foișor”, terasa „Olimp”, terasa „Oceanic”, ,terasa „Perla”, „Grand Hotel Caraiman”, hotel „Shine”, hotel „Neptun”, restaurant „Cireșica” și hotelurile „Panoramic”, „Amfiteatru”, „Belvedere”.

Reprezentanții OMD Mangalia au declarat că au organizat această manifestare estivală, cu scopul de a oferi turiștilor alternative de distracție și petrecere a timpului liber în stațiunile Neptun-Olimp, dar și pentru a atrage cât mai mulți vizitatori în stațiunile din sudul litoralului, care vor beneficia de o promovare specială cu ocazia acestui eveniment.

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că susține această inițiativă a OMD Mangalia și mediului de afaceri din turism și că încurajează ca acest eveniment să devină o tradiție, în stațiunile Neptun – Olimp, dar și în celelalte, precum Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te