Cinci lucruri mai puțin știute despre legendara trupă The Beatles. S-au despărțit la Disneyland

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.05.2023 - 18:45
The Beatles, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia Images

Influenţa The Beatles în muzică este cel puţin egală cu popularitatea membrilor trupei. Iată cinci lucruri mai puțin știute despre trupa care a scris istorie.

SHARE

Au trecut cinci decenii de la apariţia fenomenului Beatlemania. Un grup de băieţi scorţoşi din Liverpool, deveniţi cunoscuţi doar după numele mic-John, Paul, Ringo şi George, a scos hit după hit şi a dominat cultura pop a anilor ’60.

Cinci lucruri mai puțin știute despre legendara trupă The Beatles: Cum i-a drogat dentistul

S-au despărţit în plină glorie, dar şi acum sunt cea mai mare trupă a lumii.  

Publicaţia „Huffington Post“ a întocmit o listă a celor mai bizare lucruri pe care probabil nici cei mai înfocaţi fani Beatles nu le ştiu. 

1. Despărţirea de la Disney

În cartea sa, „Instamatic Karma“, fosta iubită a lui John Lennon, May Pang, a povestit momentul în care Lennon a pus punct carierei grupului. „Când John a închis telefonul a privit melancolic pe fereastră.

Citește și: FOTO Satul cu 6.000 de locuitori care stau pe aceeași stradă, lungă de 9 km: E comparat cu Toscana

Aproape că am putut vedea trecând prin faţa ochilor lui întreaga experienţă Beatles. În cele din urmă a luat stiloul, într-o cameră din hotelul Polynseian Village de la Disney World, şi a destrămat cea mai mare trupă de rock'n'roll din istoria muzicii prin scrierea lăbărţată a numelui John Lennon în josul paginii“.

2. Un băiat de 15 ani a pornit Beatlemania

Conform legendei, startul Beatlemaniei în SUA poate fi atribuit unui tânăr de 15 ani din Marylander, pe nume Marsha Albert.

După ce a văzut o ştire despre formaţie, Albert a sunat la un post local de radio din Washington şi a întrebat:„De ce nu putem avea muzică de genul ăsta în America?“. 

Citește și: Românii sunt ultimii din Uniunea Europeană care primesc medicamente inovatoare. Care este motivul

Atunci DJ-ul a înregistrat o copie a melodiei „I Want To Hold Your Hand“, iar difuzarea ei a stârnit interesul mai multor posturi de a pune The Beatles.

3. Dentistul i-a drogat în secret

John Riley, „dentistul cel rău“ aşa cum l-a descris George Harrison, le-a „făcut cunoştinţă“ lui Harrison, soţiei lui, Patti Boyd, lui John Lennon şi soţiei lui, Cynthia Lennon, cu LSD, în timpul unei seri petrecute în oraş.

După ce medicul le-a strecurat LSD în cafele, Cynthia Lennon a descris camera ca fiind „la fel de mare ca Albert Hall“, iar George simţea că se „îndrăgosteşte“ de toţi oamenii pe care îi întâlnea în acea seară.  

Nu este clar însă dacă Harrison şi Lennon au fost păcăliţi pentru a lua doza sau dacă i-ar fi cerut medicului să le-o administreze când se aşteptau mai puţin.

În „The Beatles Anthology“, incidentul este descris de Harrison:„Prima dată când am luat LSD a fost un accident.

Citește și: Celebru fotbalist român, fără loc de muncă de 10 luni, merge cu metroul și autobuzul: „Sunt mai jos”

Se întâmpla cândva în anul 1965, între albume şi turnee. Am fost victimele inocente ale unui dentist rău alături de care am cinat de câteva ori. 

Într-una din seară, după cină, i-am spus lui John:«Hai să mergem», iar John a fost de acord, dar dentistul a insistat «Nu plecaţi, ar trebui să mai staţi. Cel puţin terminaţi-vă cafeaua înainte de a pleca».

Aşa că am terminat cafeaua şi după un timp am spus din nou:«Hai să mergem, se face târziu, ar fi mai bine să plecăm». Dentistul i-a spus ceva lui John, iar el s-a întors spre mine «Am luat LSD». M-am gândit «Ce-i asta? Ce contează? Hai să mergem!»“.

4. Publicaţia oficială a Vaticanului a numit „Revolver“ cel mai bun album pop al tuturor timpurilor 

Anunţul a fost făcut într-un articol apărut în 2010, în ciuda faptului că Vaticanul a condamnat formaţia, considerând-o satanică, după ce John Lennon a declarat că trupa „a fost mai populară decât Iisus“.

Vaticanul a iertat The Beatles în 2010, dar Ringo Starr a considerat că a fost un gest inutil.

5. Un băiat de 15 ani a pornit Beatlemania

Conform legendei, startul Beatlemaniei în SUA poate fi atribuit unui tânăr de 15 ani din Marylander, pe nume Marsha Albert.

După ce a văzut o ştire despre formaţie, Albert a sunat la un post local de radio din Washington şi a întrebat:„De ce nu putem avea muzică de genul ăsta în America?“. 

Atunci DJ-ul a înregistrat o copie a melodiei „I Want To Hold Your Hand“, iar difuzarea ei a stârnit interesul mai multor posturi de a pune The Beatles, potrivit historia.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te