FOTOREPORTAJ Cele mai bune locuri din lume pentru a călători alături de câinele tău

DE Newsweek | Actualizat: 20.08.2023 - 00:27
Aventuri în aer liber Bend, Oregon
Sporturi dirijate de câini Anchorage, Alaska
Aventură în parcurile naționale, Parcul Național Yosemite
Iubitori ai naturii, Jasper, Alberta
Orientat spre comunitate, Atlanta
Tovarășul de călătorie, Madrid
Prieten plutitor Veneția, Italia
Invitație elegantă, Viena
Vorbind în stil regal, Koyaru, Japonia
Țara Vinului, Martinborough, Noua Zeelandă
„Fifty Places to Travel With Your Dog Before You Die“

Proprietarii de câini sunt loiali companionilor cu blană. Așa că este logic ca destinațiile lor ideale de călătorie să fie cele care primesc câini.

SHARE

Prin cartea lor, „Cincizeci de locuri în care să călătorești cu câinele tău înainte de a muri“, Chris Santella și DC Helmuth și-au propus să ofere o hartă și un ghid de inspirație pentru cei care vor să-l ia pe Fido cu ei oriunde ar merge.

Helmuth și Santella au alcătuit lista lor intervievând experți din comunitatea canină, iar fiecare loc este prezentat ca recomandare a unuia dintre acești experți. Din cartea lor, iată o selecție a locurilor de top pentru a călători în jurul lumii cu câinele tău. Excursii fericite!

Sporturi dirijate de câini
Anchorage, Alaska

„Din punct de vedere cultural, în Alaska există o acceptare a faptului că, dacă ai de gând să faci ceva, este mai probabil să îți aduci câinele“, explică proprietarul magazinului de rechizite pentru câini, Mark Robokoff.

„Fie că mergi pe patru roți, cu mașini de zăpadă, la pescuit sau la vânătoare, câinele trebuie să vină“. De ce? Are legătură cu sportul oficial al statului - dog mushing, pe care unii îl cunosc sub numele de „sănii trase de câini“. Variantele includ acum skijoring, iarna, și bikejoring și canicross, vara.

Aventuri în aer liber
Bend, Oregon

„Bend este un loc grozav pentru a-l vizita, sau a locui, cu câinele tău“, spune Dani Reese, managerul de comunitate al unei companii de echipamente pentru câini de performanță în aer liber.

„Majoritatea afacerilor sunt prietenoase cu câinii, la fel și berăriile“. Ea continuă: „Vara, îmi place să-mi scot câinele la plimbare cu placa de paddleboard“ pe râul Deschutes.

Aventură în parcurile naționale
Parcul Național Yosemite

Toate locurile de campare fără grup din Parcul Național Yosemite acceptă câini în lesă, iar o rețea de poteci pavate se împletește prin faimoasa vale a parcului, permițându-vă să vedeți aproape toate punctele de interes emblematice, cu câinele alături de dumneavoastră. 

În general, dacă poteca este pavată, vă puteți lua cățelul. „Drumeția noastră preferată a fost, probabil, Tenaya Lake“, a spus Kate Sumser, o aspirantă la funcția de avocat din oficiu care a călătorit mult și bine cu câinele ei, Luna.

„Acolo erau alți câini care se jucau în apă... Cred că este unul dintre locurile mele preferate de pe planetă“.

Iubitori ai naturii
Jasper, Alberta

Parcul Național Jasper are kilometri întregi de trasee și lacuri maiestuoase pentru câini. Este un paradis veșnic verde, protejat, care are o suprafață aproape dublă în kilometri pătrați și doar jumătate din populație față de fratele său sudic, Banff.

„Jasper este cu adevărat o destinație pentru toate anotimpurile“, spune creatorul de conținut pentru Instagram, Matt Campbell, părintele de animale de companie al Dogtor Ellie Sattler.

„Poți face drumeții și canoe primăvara și vara, dar iarna poți schia, închiria rachete de zăpadă și te poți bucura de hectare de zăpadă proaspătă“.

Orientat spre comunitate
Atlanta

Grădinile de bere și terasele în aer liber prietenoase cu câinii decorează peisajul urban din Atlanta. Creatoarea de conținut pentru Instagram Julie Chabot, mama câinelui Ernie, spune: „Există atât de multe evenimente prietenoase cu câinii. 

Există drumeții, întâlniri la berării, plimbări pe BeltLine“ - o rețea de 22 de mile de foste șine de cale ferată. „Este foarte ușor să intri în comunitatea de câini de aici... Simt că îți poți lua câinele cam peste tot“.

Tovarășul de călătorie
Madrid

Cu aproximativ un câine la fiecare 11 locuitori, Madrid este mândru să fie cel mai prietenos oraș cu aceste animale din Spania.

A fost primul oraș din țară care a permis accesul câinilor în metrou, în afara orelor de navetă. Multe restaurante sunt, de asemenea, prietenoase cu câinii.

„La El Perro y la Galleta, interiorul este în întregime pe tema câinilor. Ei lasă câinii să stea cu tine chiar la masă“, spune creatoarea de conținut pentru rețeaua Instagram Caitlyn Nissim și părinte al lui Remy.

Prieten plutitor
Veneția, Italia

 

Un fapt puțin cunoscut despre Veneția este că, de obicei, câinii sunt bineveniți în plimbările cu gondola.

„Un aspect pe care l-am observat rapid despre cultura italiană: este destul de prietenoasă cu câinii“, spune Shandos Cleaver, fondatorul unui blog de călătorii prietenoase cu câinii în Australia și Europa.

„Unul dintre lucrurile preferate ale teckelului nostru miniatural Schintzel a fost să viziteze Piața San Marco. Dacă mergeți mai devreme, dimineața, de obicei sunt stoluri uriașe de porumbei.

Schnitzel obișnuia să se arunce în ei, iar aceștia se împrăștiau peste tot, ca o grămadă de frunze care se tot depun“.

Invitație elegantă
Viena

Cafenelele elegante din Viena servesc cafele decadente, produse de patiserie grandioase și prăjituri de lux pentru oameni - iar câinii sunt oaspeți bineveniți. 

„Nu este vorba doar de faptul că îți poți aduce câinele. Ci faptul că animalul tău este invitat“, subliniază Amanda Klecker, susținătoare a luptei împotriva eutanasierii în adăposturi.

Nu uitați să vizitați în special Cafe Landtmann. Această cafenea de lux, cu panouri de lemn din secolul al XIX-lea este renumită pentru espresso-urile sale artistice și pentru faptul că a fost frecventată de Sigmund Freud și Paul McCartney.

Vorbind în stil regal
Koyaru, Japonia

Japonia este singura țară din lume în care animalele de companie sunt mai numeroase decât copiii. Câinii sunt tratați ca niște regi în orașul Koyaru, stațiune din Japonia. Doggy’s Island Resort este dedicat în egală măsură (dacă nu chiar mai mult) confortului și sănătății oaspeților săi canini și a celor umani. Experiența pentru câini este „ca o grădiniță“, spune Kimiko Takemura, director de PR și susținător al salvării animalelor de companie. „La Doggy’s Island, el poate fi un câine, poate fi liber“. Fiecare masă include un meniu pentru câini făcut manual de un bucătar, iar terenul are mai multe piscine și iazuri.

Țara Vinului
Martinborough, Noua Zeelandă

O oprire cheie pe traseul de aproape 292 de mile al Classic New Zealand Wine Trail este Martinborough - „extrem de fermecător, provincial și atât de prietenos cu câinii“, spune Rachel McIndoe, cofondatoare a unui blog de călătorie prietenos cu animalele de companie.

„Favoritul meu este Palliser Estate. Familia care deține domeniul iubește câinii. Au început recent să lanseze niște vinuri de colecție și au numit fiecare dintre ele după unul dintre câinii iubiți ai familiei“.

Alte crame deosebit de prietenoase cu câinii sunt Colombo Martinborough și Luna Estate.


Adaptat din „Fifty Places to Travel With Your Dog Before You Die“ © Chris Santella și DC Helmuth. Publicat de Abrams.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te