Ce secrete ”ascund” oamenii de succes. 11 mici obiceiuri pe care le practică în fiecare zi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.11.2023 - 18:44
Ce secrete ”ascund” oamenii de succes. 11 mici obiceiuri pe care le practică în fiecare zi Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Oamenii de succes fac lucruri pe care cei mai mulți le ignoră. Aceste ”secrete” sunt de fapt gesturi simple ori asumarea greșelilor și cererea sfaturilor . Așa se diferențiază de ceilalți care nu au curaj să încerce să iasă din confortul lor.

SHARE

Oamenii de succes par să ascundă secrete care îi ajută să se propulseze deasupra celorlalți. Mulți cred că doar copiii supradotați pot ajunge în viață oameni de succes. 

Un psiholog care a studiat forțele care ne alimentează progresul a descoperit că procesul de învățare nu se termină atunci când dobândim cunoștințe. Este complet atunci când aplicăm în mod constant aceste cunoștințe.

Ce secrete ”ascund” oamenii de succes. 11 mici obiceiuri pe care le practică în fiecare zi

Iată 11 mici schimbări de viață pe care oamenii de mare succes le practică în fiecare zi:

1. Ei caută disconfort.

În loc să te străduiești doar să înveți, încearcă să te simți inconfortabil. Urmărirea disconfortului vă pune pe o cale mai rapidă spre creștere. Dacă vrei să faci bine, trebuie să te simți greșit mai întâi. 

2. Au stabilit un buget de greșeală.

Pentru a încuraja încercarea și eroarea, setați un obiectiv pentru numărul minim de greșeli pe care doriți să le faceți pe zi sau pe săptămână. Când te aștepți să te împiedici, te gândești mai puțin la asta - și te îmbunătățești mai mult.

Citește și: Cel mai important lucru pe care îl fac oamenii de succes. ”Nu te va răni. Poți învăța din asta”

3. Ei cer sfaturi, nu feedback.

Feedback-ul este retroactiv - îi determină pe oameni să te critice sau să te aclame. Sfatul este orientat spre viitor – îi determină pe oameni să te îndrume.

Îți poți determina criticii și majoretele să se comporte mai mult ca niște antrenori punând o întrebare simplă: „Care este un lucru pe care îl pot face mai bine data viitoare?”

4. Își dau seama în ce surse să aibă încredere.

Decideți ce informații merită absorbite și care ar trebui filtrate. Ascultați antrenorii care au expertiză relevantă (credibilitate), vă cunosc bine (familiaritate) și doresc ce este mai bun pentru voi.

5. Ei se străduiesc spre excelență, nu perfecțiune.

Progresul vine din menținerea standardelor înalte, nu din eliminarea fiecărui defect. Identificați câteva deficiențe pe care le puteți accepta. Gândiți-vă unde aveți nevoie cu adevărat de ce este mai bun și unde vă puteți mulțumi cu destul de bine.

Citește și: Sfatul care nu trebuie urmat când alegi un job. ”Vei fi surprins câte uși poți deschide carierei”

La sfârșitul zilei, întreabă-te: te-ai făcut mai bun? Ai făcut pe altcineva mai bun?

6. Ei sunt propriul lor ultim judecător.

Este mai bine să-i dezamăgi pe alții decât să te dezamăgi pe tine însuți. Înainte de a lansa ceva în lume, evaluează dacă te reprezintă bine. Dacă aceasta ar fi singura lucrare pe care oamenii au văzut-o de la tine, ai fi mândru de ea?

7. Ei transformă provocările într-o sursă de bucurie zilnică.

Pentru a menține pasiunea armonioasă, practicați proiectarea în jurul jocului deliberat. Configurați provocări distractive de dezvoltare a abilităților – cum ar fi Steph Curry care încearcă să obțină 21 de puncte într-un minut sau rezidenții medicali care își perfecționează abilitățile de comunicare nonverbală folosind cuvinte fără sens în jocurile de comedie improvizate.

Citește și: Secretul numărul 1 pe care îl au oamenii de succes. Arnold Schwarzenegger: ”Nu toți sunt norocoși

8. Când sunt blocați, se întorc pentru a merge înainte.

Când ajungi într-un punct mort, ar putea fi timpul să te întorci și să găsești o nouă cale. Se simte ca o regresie, dar este adesea singura modalitate de a găsi o cale de progres.

9. Ei predau ceea ce vor sa invete.

Cel mai bun mod de a învăța ceva este să-l înveți. Îl înțelegi mai bine după ce o explici – și îți amintești mai bine după ce îți faci timp să-l amintești. Puteți face acest lucru în grupuri, fiecare membru predând o abilitate distinctă sau o porțiune de informații.

10. Ei deschid uși pentru oamenii care sunt subestimați și trecuti cu vederea.

Creați sisteme care investesc și creează oportunități pentru toți, nu doar studenți talentați sau angajați cu potențial ridicat. Un sistem bun le oferă celor care au înflorit târziu șansa de a arăta cât de departe au ajuns.

11. Se angajează în călătorii mentale în timp. 

Când te străduiești să-ți apreciezi progresul, gândește-te la modul în care sinele tău trecut ar vedea realizările tale actuale. Dacă ai fi știut acum cinci ani ce vei realiza acum, cât de mândru ai fi fost?

Adam Grant  este psiholog organizațional și profesor la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania. El este, de asemenea, cel mai bine vândut autor al cărților  „Think Again”, „Give and Take”, „Originals”, „Option B”  și  „Power Moves”.  Adam a primit licența de la Universitatea Harvard și doctoratul. de la Universitatea din Michigan, scrie cnbc.com. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te