Secretul numărul 1 pe care îl au oamenii de succes. Arnold Schwarzenegger: ”Nu toți sunt norocoși”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.10.2023 - 09:59
Arnold Schwarzenegger  Foto: Facebook/ Arnold Schwarzenegger

Sunt mulți oameni de succes dar și mai mulți sunt cei care eșuează deși la un moment dat păreau că înțeleg ce trebuie să facă. Arnold Schwarzenegger, celebrul actor american a dezvăluit care este secretul celor din prima caregorie

SHARE
Oamenii care au succes par să dețină un secret ascuns. Dar ei spun că nu este nici pe departe ceea ce cred toți despre acest lucru. Au însă o abilitate pe care puțini o au. Însă și aceasta se poate antrena pe perioada vieții. 
 
Cei care o au vor câștiga încrederea celor din jur și îi va face adevărați lideri. 

Secretul numărul 1 pe care îl au oamenii de succes. Arnold Schwarzenegger: ”Nu toți sunt norocoși”

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe planetă, Arnold Schwarzenegger, a explicat de ce unii oameni găsesc mai multe oportunități în viață, iar alții nu sunt la fel de norocoși.
 
”A fi curios și a fi un bun ascultător sunt o parte importantă a modului în care să-ți folosești eficient relația cu alți oameni în urmărirea obiectivelor tale.

Nu mă refer la asta într-un mod manipulator, doar practic.

Citește și: Arnold Schwarzenegger despre Bruce Willis: Niciodată nu ne pensionăm cu adevărat. Este un mare om

Când vine vorba de asta, oamenii sunt resurse. Dar numai atunci când înveți să absorbi ceea ce îți spun acei oameni - nu doar să-l lași într-o ureche, din cealaltă - începi cu adevărat să te faci util altora și să devii tu însuți o resursă.

Cea mai valoroasă abilitate: A pune întrebări bune „cum” și „de ce”.

În sală, dacă vedeam pe cineva încercând o nouă tehnică de antrenament care nu avea sens pentru mine, l-aș întreba despre asta pentru că poate m-ar ajuta. Când l-am văzut pe marele culturist Vince Gironda făcând extensia tricepsului întins lateral la sala de sport, de exemplu, recunosc că mi s-a părut un mic Mickey Mouse cu ganterele minuscule pe care o folosea.

Dar în loc să-l resping în întregime pentru că Vince nu a venit dintr-un mediu de ridicare grea, am încercat-o. Am făcut 40 de seturi în timpul următorului meu antrenament pentru brațe, despre care am aflat că este cel mai bun mod de a vedea cum o nouă mișcare îmi afectează corpul, iar tricepsul meu exterior mi-a tremurat toată ziua următoare.

Citește și: Arnold Schwarzenegger s-a dopat cu un steroid românesc făcut la Cluj. S-a umflat, dar l-a costat

Exercițiul a fost atât de eficient, încât a trebuit să-l întreb pe Vince despre el: Cum ai venit cu acest exercițiu? De ce funcționează mai bine decât alte mișcări similare? Cum ar trebui să îl încorporez cel mai bine într-un antrenament?

Arnold Schwarzenegger în tinerețe Foto: Facebook/ Arnold Schwarzenegger

Întrebările mele au servit mai multor scopuri. Răspunsurile, dacă ar avea sens, mi-ar atenua orice îndoieli sau preocupări. Fiind curios, am dat dovadă de smerenie și m-am făcut un aliat al lui Vince, ceea ce a făcut mai probabil să împărtășească alte tehnici de antrenament valoroase.

Dar, cel mai important, dacă puneți întrebări bune despre „cum” și „de ce” despre ceva care vă interesează, crește șansele ca informațiile să ți se lipească în creier și să se conecteze cu alte fragmente de informații conexe - făcându-le mai utile atunci când este timpul să punem totul la treabă în slujba altora.

Citește și: VIDEO "Hasta la vista" cu gropile! Arnold Schwarzenegger cărpeşte cu asfalt gropile din Los Angeles

De aceea mi-a plăcut să fiu guvernator mai mult decât orice slujbă pe care am avut-o vreodată. A fost o oportunitate de a absorbi toate aceste informații despre modul în care funcționează societatea noastră, fiind în măsură să folosească aceste informații pentru a ajuta milioane de oameni.

Învățam fără oprire. Cu cât am învățat mai mult și cu cât le-am pus mai multe întrebări oamenilor care mă învățau, cu atât înțelegeam mai mult cum erau conectate lucrurile și cu atât devenim mai bun lider.

Desigur, am avut noroc. Ca guvernator, chiar dacă nu eram curios în mod natural, puteam face oamenii să explice lucruri despre modul în care funcționează statul până când avea sens pentru mine, indiferent cât de mult dura.

Majoritatea oamenilor nu sunt atât de norocoși. Ei nu au puterea de a-i determina pe alții să le explice lumea. Ei trebuie să încerce să-și dea seama singuri, ceea ce poate fi foarte intimidant și foarte descurajator fără sprijin.

Citeşte şi: FOTO Întâlnire de „Nota 10”: Nadia Comăneci și Arnold Schwarzenegger

Acesta, cred, este unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni se simt blocați în viața lor. Ei trăiesc într-o lume pe care nu o înțeleg pe deplin. Lumea este ceea ce este și ei sunt ceea ce sunt, și este doar ceva ce trebuie să accepte și cu care trebuie să se ocupe.

Poate că s-au născut într-o viață în care alții erau bogați și săraci, sau alții erau înalți sau inteligenți sau dotați fizic și erau opusul acelor lucruri - și nimeni nu le-a explicat că, deși există anumite circumstanțe, puteți” Dacă te schimbi, există altele pe care le poți schimba fiind curios și fiind un burete, apoi folosind cunoștințele pe care le dobândești pentru a-ți crea o viziune”, este părerea celebrului actor și politician Arnold Schwarzenegger.

Citeşte şi: FOTO Accident ca în „Terminator”: Schwarzenegger s-a urcat cu monstruosul său GMC Yukon pe un Prius

Arnold Schwarzenegger  este un culturist, actor, om de afaceri, filantrop, autor de bestselleruri și politician născut în Austria. A fost al treizeci și optul guvernator al Californiei.

Extras din „BE UTIL: Seven Tools for Life”  de Arnold Schwarzenegger, publicat pe 10 octombrie 2023 de Penguin Press, o amprentă a Penguin Publishing Group, o divizie a Penguin Random House LLC. Drepturi de autor(c) 2023 de către Fitness Publications, Inc, conform cnbc.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te