Plecat de 30 ani în Canada unde e milionar, Hrușcă poartă în suflet un loc din România. E magic

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.12.2022 - 18:05
Ștefan Hrușcă - Foto: Facebook

Ștefan Hrușcă s-a născut pe 8 decembrie în anul 1957, la Ieud, Maramureș. El spune că depărtarea de satul natal îi trezește amintiri plăcute, dar amare în fiecare an.

SHARE

El a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra. Începând cu anul 1991, Hrușcă s-a stabilit în Toronto, Canada.

Citește și: Adulat de spectatori, Ovidiu Iuliu Moldovan a murit singur și în uitare. Marele regret al actorului

„Acolo atmosfera e un pic mai calmă, adică nu este stresul aşa de puternic ca aici în Europa. Mie în străinătate mi se spune şi Ştefan şi Steven, Genny sau Gia este soţia mea Geanina. Aşa îi spun toţi. Ea este sufletul, este omul de care aveam nevoie, care mă completează. Suntem foarte fericiţi. ”, declara Ștefan Hrușcă în urmă cu ceva ani.

Doamna Hrușcă este din Iași, iar în Canada. Într-un interviu mai vechi, artistul a povestit că imediat după Revoluție, aceasta l-a urmat în Canada, la jumătate de an după ce el ajunsese acolo în căutarea unei vieți mai bune și se pare că le-a ieșit.

Geanina Hrușcă a studiat Filologia, dar în Canada s-a reprofilat si acum este programator într-o mare companie de IT din Toronto. Ștefan Hrușcă declara, acum ceva timp, că soția sa a fost manechin și este, încă, o femeie extrem de frumoasă, fără să-și fi făcut vreo operație estetică.

Ștefan Hrusca are doua case în Canada. Prima în Scarborough, un cartier select din Toronto,evaluată la 1 milion de dolari americani.  Cealaltă casa se află în orașelul Whitby, într-un peisaj rustic.

Este Hrușcă șomer în Canada?

El spune că „departe de artişti să se îmbogăţească din muzică. Cel puţin aici, pentru că s-a ajuns încă la un sistem de bună dirijare a drepturilor de autor. Un artist care a produs un material care s-a difuzat, în mod normal, ar trebui să trăiască din drepturile de autor. Numai ca ambient, la ce se dă cu mine prin magazine, prin gări, ar fi suficient“.

În presă a apărut informația că nu are job acolo, în Canada, deşi printre români se aude c-ar face munci de bărbaţi, cu braţele. „Am concerte de muzică folk, cu piesele mele, în foarte multe oraşe din America şi Canada, chiar şi în ţară“, explică.

Are doi copii

Într-unul din rarele momente, Ștefan Hrușcă a vorbit despre cei doi copii, o fiică de 20 de ani și un fiu de 29 de ani. 

Artistul spunea că cei doi copii ai săi sunt talentați la muzică. Steven Hrușcă este pasionat de muzica rock și are o trupă. El este de meserie programator. Andra Hrușcă joacă volei și iubește colindele.

„Sunt un om cu familie și știu ce înseamnă obligațiile familiei, cu fată și băiat. Ar cam trebui să mă moștenească la talent. Sunt cunoscători, le place să cânte, cântă la pian, la chitară și vocal destul de bine, dar nu știm ce se va întâmpla pe viitor”, spunea Ștefan Hrușcă în urmă cu ceva timp.

Citește și: FOTO Curtată de Giovani Becali și Botezatu, Dana Săvuică s-a întors la prima iubire din copilărie

Ce spune despre Crăciun

Artistul îndrăgostit de sărbătorile românești și de tradițiile maramureșene mărturisește că a avut parte de un Crăciun perfect, dar că acest lucru nu mai este posibil. De aici și marele său regret din fiecare Crăciun.

„Crăciunul ar fi perfect acum cu mama și cu tata. Deocamdată, acum, îl am numai pe tata. Era perfect când eram mic. M-aș întoarce în timp dacă aș putea, dar e prea târziu”, declară cu regret artistul, pentru Libertatea

Ei fac parte din tânăra generație, care-s mai grăbiți decât noi. Am încercat să le dau cât am putut din căldura pe care am adus-o de acasă, de la mama și de la tata, dar e prea puțin. Dacă s-au schimbat lucrurile este pentru că așa merge lumea. M-aș fi bucurat să trăiască măcar un Crăciun cum l-am trăit în copilărie. N-am avut unde să le dau asta. Știu colindele, le-au ascultat, se bucură de cadouri. Dar așa cum era în Maramureș nu am cum să le dau pentru că nici Maramureșul parcă nu mai e cum era odată. S-a schimbat, s-a schimbat”, adaugă Hrușcă.

Artistul recunoaște că „sunt o grămadă de bancuri și chiar m-am amuzat și-mi plac. Acesta-i cel mai fain și mai știut: Când își acordează Hrușcă strunele începe să ningă. Cel mai frumos!”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te