Bărbatul care i-a oferit Tinei Turner un rinichi și 7 ani de viață. A fost dragoste la prima vedere

DE Bianca Iosef | Actualizat: 25.05.2023 - 09:37
Tina Turner și Erwin Bach (dreapta) - Foto: Profimedia Images
Tina Turner și Erwin Bach (dreapta) - Foto: Profimedia Images

Tina Turner a murit, în această seară, la vârsta de 83 de ani după o lungă suferiță. Fusese diagnosticată cu cancer intestinal. Pentru a-i salva viața, soțul i-a donat un rinichi.

SHARE

Tina Turner a avut o viață zbuciumată, mai ales datorită mariajului său cu Ike Turner. 

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Tina Turner și-a găsit liniștea abia după vârsta de 45 de ani

Între Tina Turner și soțul ei, Erwin Bach, a fost dragoste la prima vedere. Cântăreața spunea că momentul în care a l-a văzut pe Bach a fost o conexiune sufletească instantanee.

Erwin Bach și Tina sunt împreună de peste trei decenii după ce s-au întâlnit în 1985. După 27 de ani împreună, s-au căsătorit într-o ceremonie civilă pe malul lacului Zurich, în Elveția, în iulie 2013.

Turner l-a întâlnit pe Bach când a aterizat la aeroportul din Köln, Germania, pentru turneul ei Private Dancer . Erwin, care era director al casei de discuri EMI, a sosit să o aducă pe Tina într-un Jeep Mercedes - un cadou de la managerul ei Roger Davies.

Citește și: O camionetă electrică Ford F-150 Lightning a făcut „Boom!” și a „murit” când a fost băgată în priză

„Inima mea a început brusc să bată BOOM, BOOM, BOOM, înecând toate celelalte sunete. Mâinile mele erau reci ca gheața”, a scris ea.

Citește și: VIDEO Camionul american "Coca-Cola", "vestitorul" sărbătorilor de iarnă a luat foc în București

„Deci asta e ceea ce ei numesc dragoste la prima vedere, m-am gândit. Doamne, nu sunt pregătit pentru asta”, a mai declarat artista. 

În 2016, rinichii Tinei Turner au început să cedeze și ea se apropia de moarte, dar soțul ei, Erwin Bach, a intervenit și și-a donat propriul rinichi pentru a-i salva viața.

Tina Turner se recupera de cancer intestinal și după un accident vascular cerebral când rinichii ei au început să funcționeze la doar 20 la sută. Cântăreața „Proud Mary”, în vârstă de 82 de ani, s-a confruntat cu două opțiuni: dializă sau transplant de rinichi și o alegere trebuia făcută rapid.

Atunci cel de-al doilea soț al ei, directorul muzical german Erwin Bach, în vârstă de 66 de ani, a luat o decizie care i-a schimbat viața. Erwin a fost supus unui test pentru a vedea dacă se potrivește, iar după ce s-a clarificat, perechea a intrat în operație în aprilie 2017.

Operația a fost un succes uriaș și Tina și-a amintit cu drag de prima dată când și-a văzut soțul după transplantul de rinichi.

Ea a spus: „Cel mai bun moment a fost când Erwin a venit în camera mea în scaunul lui cu rotile. A reușit cumva să arate bine, chiar frumos, în timp ce mă întâmpina cu un energic: „Bună, dragă!” Am fost atât de emoționat - fericit, copleșit și uşurat că am trecut prin asta în viaţă”, a spus vedeta, potrivit Smooth Radio.

Ieri seară, inima artistei a cedat definitiv.

O carieră colosală

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, „River Deep - Mountain High", „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows", „The Best”, „I Don't Wanna Lose You" şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What's Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te