Adorată de copii, Lizuca dispare după ce joacă în „Dumbrava minunată”.Ce mesaj transmite după 30 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.06.2023 - 15:32
Lizuca din „Dumbrava minunată” - Foto: youtube”
Lizuca din „Dumbrava minunată” - Foto: youtube”

Diana Muscă, interpreta personajului Lizuca din filmul „Dumbrava minunată” va fi dată dispărută de colegii din film. În final, s-a aflat că nu a mai jucat în filme de dragul unei mari iubiri.

SHARE

Actrița care a jucat personajul „Lizuca” din filmul „Dumbrava minunată” s-a născut în 1975. 

În 1980, când avea cinci ani, a apărut în singurul film al scurtei sale cariere artistice. De atunci, nici opinia publică, nici cei alături de care a jucat în „Dumbrava minunată” nu mai au o veste de la ea. Abia în anul 2012, când Diana Muscă avea vârsta de 37 de ani, a apărut la o emisiune de televiziune.

Atunci a aflat publicul că ea a părăsit România la vârsta de 19 ani, când s-a îndrăgostit de un austriac. „Nu am simţit niciodată dorinţa de a face actorie”, a spus ea la emsiunea difuzată la Kanal D. De altfel, ea nu a mai apărut în niciun alt film.

Poza de mai jos o înfățișează la vârsta de 39 de ani. 

Ani de zile nu s-a știut absolut nimic despre ea

Actrița Rodica Popescu-Bitănescu a interpretat unul dintre rolurile negative din film. Chestionată în urmă cu mai mulți ani, s-a mărginit să se refere doar la caracterul excepțional fetiței. Ea a adăugat că niciun coleg care a jucat alături de ea în film nu mai are vreo veste despre ea.

Citește și: De ce Vișan și Florin Piersic nu sunt prieteni și nu joacă împreună. Pentru cine au făcut o excepție

„Aveam o scenă în care trebuia să-i sucesc părul, să fiu foarte rea cu ea. Mișcarea pe care am făcut-o eu a fost una foarte dură, dar ea a stat nemișcată și n-a spus nimic. I-am spus după aceea: «Iartă-mă, Diana, dar așa trebuia să fac, ca să fie cât mai real», iar ea mi-a răspuns: «Da, știu, așa trebuie să fie la filmări»“, a spus actrița.

Citește și: Tragediile actorului din „Sandokan”. Două căsnicii eșuate, fiul său se sinucide. Pierde toți banii

Diana Muscă locuiește în Austria, este căsătorită cu un austriac și are doi copii. Este jurist de profesie. "Am plecat în 1994. M-am căsătorit din dragoste. Mi-am urmat soțul, ne bucurăm de copiii noștri. Sunt mulțumită cu decizia pe care am luat-o și nu am regrete. A fost o experiență unică pentru mine filmul în care am jucat". 

Ea îşi aminteşte cu drag de câinele Patrocle. „Câinele a stat la noi câteva luni înainte de filmări. Era foarte recunoscător şi s-a obişnuit la noi foarte repede”, a declarat interpreta Lizucăi.

Despre ce e filmul

În 1980, apărea unul din cele mai îndrăgite filme pentru copii. Încercările unei fetițe de cinci ani era urmărite cu sufletul la gură în cinematografe. Diana Muscă o interpreta pe Lizuca, o fetiță care este luată din casa bunicilor ei de către mama sa vitregă.

Ea decide să plece în căutarea bunicilor pe care îi adoră și începe o călătorie fantastică alături de câinele ei Patrocle. Pe drumul spre bunici o prinde întuinericul în pădure. Pe timpul noții, Lizuca descoperă o lume magică. Ascunsă în scorbura unui copac, visează că dumbrava se transformă într-o lume fericita, plină de vietăți și personaje din basm. Dimineața e găsită de bunicii săi și dusă la casa pe care o iubește atât de mult.

A primit numeroase distincții

Filmul a fost recompensat cu mai multe premii, precum Gijon Spania 1981 - Diploma de onoare, Moscova 1981 - Premiul pentru cel mai bun basm cinematografic, Quito (Ecuador) 1985 - Premiul I.

Producția regizată de Gheorghe Naghi a avut premiera în cinematografele românești în data de 29 septembrie 1980.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te