Dramele actorului „cu măgărușul”, iubit de copii: depresie, gânduri de suicid, spaima de a fi tată

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.06.2023 - 12:10
Eugen Cristea - Foto: TVR

Eugen Cristea a fost unul dintre cei mai iubiți actori pentru copii. La 30 de ani de la apariția emisiunii pe care o făcea „Feriți-vă de măgăruș”, Eugen Cristea a trecut prin mari încercări, fiind la un pas de moarte

SHARE

Eugen Cristea era actorul la care se uita, în anii 90 milioane de copii. Actorul

Citește și: Fabuloasa viață a Mihaelei Mihai: Urmărită și declarată moartă de Securitate. Soțul o otrăvea

Eugen Cristea a prezentat emisiunea difuzată la televiziunea națională. La "Feriți-vă de măgăruș" s-au lansat nume mari din industria muzicala românească: Andreea Antonescu, Andreea Balan și Simona Nae.

Emisiunea  durat 5 ani

De la prima difuzare, din 1993, "Feriţi-vă de măgăruş!" a plăcut foarte mult în rândul copiilor. Prezentată de Eugen Cristea, emisiunea acapara tot în weekend, cu probleme de cultură generală şi probe captivante.

Citește și: Destinul actriței după care lumea întorcea capul. Așteptată 30 ani, marea iubire moare în accident

Măgăruşul era cel care pedepsea. Copiii nu se lăsau deloc intimidaţi de el și așa apărea o adevărată atmosferă de sâmbătă dimineaţă. Ultima emisiune a fost difuzată în 1998, dar Eugen Cristea a rămas pentru noi tot "nenea cu măgăruşul".

Eugen Cristea a continuat să joace în filme și teatru, dar viața lui a fost plină de încercări. Într-o emisiune difuzată în urmă cu mulți ani, actorul spunea că locuiește cu soția sa într-o garsonieră în centrul orașului. Dar se mândreau cu suvernirurile din numeroasele călătorii.

Cristina Deleanu (82 de ani) și soțul ei, Eugen Cristea, formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc. Timp de  aproape 40 de ani, și-au fost alături și mai bine și la greu. 

Cumpăna care i-a schimbat viața

În urmă cu 6 ani, a avut o cumpăna mare în viață. El a suferit un AVC, urmat de o cruntă depresie. 

„În general evit (n.r. petreceri de ziua de naștere) deoarece pentru mine nu mai este un prilej de bucurie. Eu ca să fiu sincer îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă în plus.

De atunci am început să fie un pic mai atent. Mă mir că mi s-a întâmplat mie așa ceva, asta pentru că duc un regim de viață foarte ordonat și foarte strict. Semnalele de alarmă pe care le dă organismul trebuie luate în seamă. Au trecut 6 ani și 2 luni. 
Sunt bine și respect în continuare același regim de viață, fac multă mișcare. Viața e grea, e urâtă, dar chiar așa să nu existe nicio rază de soare?’‘, a mărturisit Eugen Cristea.

El a spus că trăiește dintr-o pensie de mizerie de numai 2.000 de lei într-o garsonieră din centrul orașului.

Deși s-a înconjurat de copii pe scenă, actorul a mărturisit că nu a vrut să devină părinte. „Nu mi-am dorit niciodată, deși îi iubesc de mor. Mă înțeleg extraordinar de bine cu copiii. Cred că da, mi-a fost teamă. N-am vrut să condamn încă un suflet la nefericire”, a spus actorul Teatrului Național din București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te