A scris istorie! Fă cunoștință cu Ana Victoria, primul om din lume cu sindrom Down devenit avocat

DE Elena Petrescu | Actualizat: 21.08.2024 - 17:47
A scris istorie! Fă cunoștință cu Ana Victoria, primul avocat din lume diagnosticat cu sindrom Down - Foto: colaj Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

A scris istorie! Fă cunoștință cu Ana Victoria, primul avocat din lume diagnosticat cu sindrom Down! Tânăra de 25 de ani din Zacatecas, Mexic, a absolvit Facultatea de drept, ceea ce nu a fost ușor, deoarece s-a confruntat cu prejudecățile tipice ale societății.

SHARE

A scris istorie! Fă cunoștință cu Ana Victoria, primul avocat din lume diagnosticat cu sindrom Down!

Ana Victoria Espino De Santiago a devenit primul avocat cu sindromul Down. Tânăra de 25 de ani din Zacatecas, Mexic, a absolvit Facultatea de drept, ceea ce nu a fost ușor, deoarece s-a confruntat cu prejudecățile tipice ale societății și cu provocările academice față de cei cu sindromul Down. 

A scris istorie! Fă cunoștință cu Ana Victoria, primul avocat din lume diagnosticat cu sindrom Down!

Ea a devenit un simbol al perseverenței și al autonomiei. Depășind bariere și sfidând percepțiile societății asupra persoanelor cu handicap.

Parcursul ei pentru a deveni avocat nu este doar o sursă de inspirație, ci evidențiază și importanța incluziunii și a reprezentării în domeniul juridic.

Ana Victoria a absolvit Benemérita Universidad Autónoma de Zacatecas (BUAZ) și a devvenit licențiată în drept, depășind diverse provocări, alte decât cele cu care se confruntă majoritatea colegilor ei, de-a lungul drumului.

Citește și: Dreptate după patru ani. Prin ce a trecut un copil cu sindromul Down în școala românească

Născută la 30 ianuarie 1999, în Zacatecas, Ana Victoria a sfidat mereu așteptările.
A trebuit să dovedească, pas cu pas, în fiecare etapă a vieții sale de până acum, că boala ei nu este o barieră în calea succesului, a unei vieți frumoase și împlinite.

Realizările Anei Victoria evidențiază faptul că nimic nu este imposibil și devin, astfel, un exemplu pentru oamenii din întreaga lume, fără excepție.

Determinarea și munca ei asiduă au fost cele care i-au permis să exceleze pe plan academic și profesional, dovadă clară că acestea două sunt elemente-cheie pentru oricine vrea să ajungă ceva în viață.

Da, se poate!

În plus, asta dovedește încă o dată că, având sprijinul și oportunitățile potrivite, persoanele cu sindrom Down își pot depăși condiția, pot sfida societatea adeseori crudă și nemiloasă și își pot îndeplini visele la fel de bine - poate chiar mai bine - ca aceia cu șanse ”oficiale” mai mari la reușită.

Ea a devenit o acerbă susținătoare a persoanelor cu handicap. Își folosește platforma onlline pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la drepturile acestora și la importanța incluziunii în toate aspectele societății.

Prin realizările sale, Ana Victoria a inspirat nenumărate persoane, arătând că limitele sunt adesea autoimpuse.

Citește și: Un copil ar fi fost exclus de la serbarea de sfârșit de ani, pe motiv că are sindromul Down. Anchetă

Sprijinită de părinți, Ana Victoria a excelat în educație și chiar și în domeniul artistic.
Până în prezent, tânăra din Mexic și-a prezentat câteva picturi la câteva expoziții prestigioase.

În 2019, ea și-a început drumul  în lumea dură a Dreptului, condusă de pasiunea sa pentru drepturile omului.

Povestea ei îi încurajează pe alții să își urmeze pasiunile și obiectivele, indiferent de obstacolele cu care se pot confrunta.

O adevărată deschizătoare de drumuri în domeniul juridic, Ana Victoria Espino De Santiago continuă să paveze calea și pentru generațiile viitoare, prin puterea exemplului său.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te