7 lucruri pe care dacă le faci la restaurant arăți că ești prost crescut. Nu lăsa telefonul pe masă

DE Bianca Iosef | Actualizat: 17.11.2022 - 18:03
Restaurant- Foto: PEXELS PHOTOS

Atunci când ieșim la un restaurant este important să știm ce să nu facem. Chiar dacă ospătarul este acolo ca să aducă mâncarea, nu trebuie să ne comportăm nepoliticos cu el sau cu alte persoane care muncesc în acel loc.

SHARE

1. Nu linge cuțitul și furculița

Acest lucuru ar trebui să fie de la sine înțeles. Indiferent cât de delicioasă ar fi mâncarea din farfurie, nu-ți lingi niciodată cuțitul. În plus, ai putea ajunge să te tai din întâmplare și să strici întreaga masă, nu numai pentru tine, ci și pentru restul mesei.

2. Nu folosi șervetul ca bavetă

Citește și: Los Angeles ar putea avea pentru prima dată în istorie un primar femeie. Are un avans considerabil

Folosirea șervețelului pentru orice altceva decât ștergerea gurii este un nu complet.Multe restaurante cu ramen și fructe de mare, unde mâncatul alimentelor este dezordonat, oferă bavete speciale pentru a vă împiedica să vă murdăriți hainele, astfel încât să nu mai fie nevoie să vă folosiți șervețelul în alte scopuri decât cele prevăzute.

Citește și: Zelenski insistă: „Fără îndoială, nu a fost antiaeriana noastră”. Un avion NATO a urmărit racheta

3. Nu ridicați vocea pentru a atrage atenția chelnărului

Nu este necesar să-ți tratezi chelnerul ca pe un subaltern sau să fii nepoliticos cu el. Ei sunt acolo pentru a vă ajuta să vă distrați și să vă bucurați de masă, așa că așteptați până când trec pe lângă dvs. Nu ești singura persoană pe care trebuie să o servească și ridicarea tonului nu te va ajuta să fii servit mai repede.

4. Nu pocni din degete la chelner

Același lucru este valabil și pentru pocnitul degetelor la chelner. Acest lucru este pur și simplu nepoliticos și arată lipsă de respect față de restaurant sau de oamenii care vă serveasc.

5. Nu-ți lăsa telefonul pe masă

Două studii efectuate la Universitatea din Essex  au arătat că, dacă un telefon mobil apare în timpul unei conversații, oamenii se simt mai puțin deschiși față de cealaltă persoană. Nu numai că un telefon este o distragere a atenției, dar este mai puțin probabil să ai conversații semnificative cu oamenii cu care ești. 

6. Nu-ți reușa machiajul la masă

Nu numai că nu este elegant, ci este și insalubru. Nimeni nu vrea să mănânce alimente cu păr căzut, particule de scalp sau să se bucure de o masă în timpul sesiunii tale de îngrijire. Nu vrei să încerci să folosești un cuțit sau o lingură pentru a aplica din nou rujul – nu numai că nu este eficient, dar arată și o lipsă de maniere de bază la masă. Dacă trebuie să vă retușați machiajul după ce ați terminat o masă, scuzați-vă și faceți-o în baie.

7. Nu mâncați până nu a venit toată mâncarea

Majoritatea restaurantelor vor trimite mâncare în același timp oricum, totuși, dacă sunteți așezat la o masă mai mare și ospătarul trebuie să facă mai multe drumuri a servi pe toți, așteptați înainte de a mânca, scrie Love Food. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te