55.000.000€, cel mai scump ceas din lume. Cine e singurul român cu un accesoriu apropiat ca valoare?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.04.2024 - 08:42
55.000.000€, cel mai scump ceas din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
loc 1
loc 2
loc 3
loc 4
loc 5
ceas rege mihai

55.000.000€, cel mai scump ceas din lume. Doar cu valoarea acestuia s-ar putea construi un alt stadion Giulești și încă o jumătate. Un singur român a avut un asemenea accesoriu de mare lux al cărui preț estimat s-a apropiat de cel al celor mai prețioase ceasuri de pe glob.

SHARE

55.000.000€, cel mai scump ceas din lume. Firește în lumea ceasurilor de mare lux, este vorba de adevărate opere de artă, destinate doar clienților extrem de bogați. Totuși, e uimitor că, doar cu un singur asemenea ceas s-ar putea construi un stadion Giulești, ba chiar și încă o jumătate.

Topul celor mai scumpe 5 ceasuri din lume conține prețuri halucinante, dar există și un român care a avut un asemenea accesoriu de lux ce s-a arpopiat de valorile vehiculate în top.

55.000.000€, cel mai scump ceas din lume. Cine e singurul român cu un accesoriu apropiat ca valoare?

Tehnologia, precizia, durabilitatea și măiestria sunt doar câteva dintre aspectele extrem de importante de care trebuie să ținem cont în lumea ceasurilor de lux.

Proiectate de producători care ating cel mai înalt standard de măiestrie artizanală și folosind cele mai recente inovații în materie de metale și mecanisme, fiecare dintre cele mai scumpe ceasuri din lume poartă propria poveste, semnificație și moștenire. 

În această industrie de miliarde de dolari, pietrele prețioase și cadranele complicate se reunesc în forme și culori unice pentru prețuri foarte mari. 

Citește și: Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

Dar hai să vedem care sunt cele mai scumpe 5 ceasuri din lume, conform ierarhiei întocmite de lofficielusa.com.

Graff Diamonds Hallucination, cel mai scump ceas din lume - Foto: Graff Diamonds

Top 5 cele mai scumpe ceasuri din lume

1) Graff Diamonds Hallucination - 55 millioane de dolari

În valoare de 55 de milioane de dolari și cu 110 carate de diamante rare și colorate, Hallucination se află în fruntea listei celor mai scumpe ceasuri din lume.

Încastrate într-o brățară de platină, diferitele forme de pietre prețioase care acoperă banda înconjoară un cadran de cuarț mic, dar puternic.

În timp ce pietrele fură absolut tot spectacolul și sunt o declarație în sine, ceasul este, de asemenea, foarte funcțional, durabil și precis.

Conceput de Laurence Graff, președinte al Graff Diamonds și acționar al South African Diamond Corporation, diamantele selectate sunt unele dintre cele mai frumoase și de cea mai bună calitate din lume.

Citește și: Cel mai scump obiect din lume costă 4,8 miliarde de dolari. E deținut de un magnat din Malayesia

Iar asta se datorează și faptului că Graff alege el însuși ce bijuterii ajung să îi împodobească creațiile. 

Foto: Graff Diamonds

2) Graff Diamonds The Fascination - 40 millioane dolari

Hallucination nu este singura piesă Graff Diamonds care a ajuns pe lista celor mai scumpe ceasuri.

Ceea ce face ca Fascination să fie foarte special - pe lângă faptul că are 152,96 carate de diamante albe - este faptul că nu este chiar un ceas, cel puțin în unele momente.

Uimitorul diamant în formă de pară de 38 de carate din centrul brățării acoperă cadranul și poate fi îndepărtat și purtat ca un inel atunci când se dorește.

Citește și: Care este cea mai scumpă ciocolată din lume? Costă cât 850 de ciocolate normale

Astfel, se obțin două prețioase accesorii la preț de unul, deoarece pentru 40 de milioane de dolari, ceea ce îl face al doilea cel mai scump ceas din lume.

Foto: Patek Philippe

3) Patek Philippe Grandmaster Chime - 31 millioane dolari

Deși este un stil de ceas mult mai discret și mai clasic, modelul Grandmaster Chime de la Patek Philippe este la fel de complicat ca și ceasurile anterioare.

Având nevoie de 100.000 de ore de dezvoltare și asamblare, această piesă este considerată cel mai complicat ceas de mână realizat vreodată.

Acest ceas special are 20 de funcții suplimentare în afară de afișarea orei, precum și un cadran în față și altul în spate.

Cu cadrane de un opal-albastru, numere aplicate cu aur și plăcuțe de cadran din aur de 18k, din această realizare a orologeriei au rezultat șase inovații brevetate.

Citește și: Sfârșitul tragic al celui mai bogat român din istorie. A salvat statul român de la faliment

Învelit în aur alb, ceasul este prevăzut și cu o curea din piele de aligator albastră elegantă.

Foto: Brequet

4) Brequet Grande Complication Marie Antoinette - 30 millioane dolari

Ceasurile Brequet au uimit încă de pe vremea Mariei-Antoaneta - regina Franței înte 1774-1789, ca soție a regelui Ludovic al XVI-lea - care a achiziționat multe dintre ceasurile realizate de Abraham-Louis Breguet de-a lungul anilor.

Fără limite de timp sau financiare, Grande Complication Marie Antoinette a fost comandat de un admirator necunoscut al reginei, în 1783.

Realizat în 44 de ani, acest ceas elaborat a fost distrus atât de Maria-Antoaneta, cât și de Brequet însuși, înainte de a fi finalizat.

Incredibil de inovator la acea vreme, acest ceas include caracteristici unice, cum ar fi un calendar perpetuu, un termometru și un indicator al rezervei de energie.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe diamante din lume? Cu cel mai valoros se pot cumpăra 50 de tancuri Abrams

În valoare de 30 de milioane de dolari, acest ceas este cu adevărat făcut pentru regalitate.

Foto: Jaeger LeCoultre

5) Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette - 26 millioane dolari

Brequet's Grande Complication Marie Antoinette nu este singurul ceas din această listă care este potrivit pentru o regină.

Ceasul Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette, o versiune a colecției 101 Calibre a ceasornicarului, a fost purtat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în timpul celebrării celor 60 de ani de domnie.

O îmbinare perfectă între înalta bijuterie și ceasornicăria fină, brățara sa groasă din aur alb cu verigi cu diamante „fură” ochii, în timp ce cadranul însuși se estompează în fundalul pătratelor de pietre prețioase aliniate complex.

Considerat cel mai mic motor mecanic din lume, acesta poate că nu este cea mai practică piesă pentru a citi efectiv ora, dar măiestria și precizia acestui ceas strălucesc fără cusur.

Ceasul Regelui Mihai, un Patek Philippe 1518

De-a lungul timpului, un singur român a avut un ceas care s- apropiat de frumusețea, complexitatea și valoarea istorică și financiară a celor din top.

Este vorba de Regele Mihai al cărui ceas favorit a fost un Patek Philippe 1518. Modelul 1518 a fost realizat începând din 1941 șieste primul din istoria mărcii elvețiene care era cronograf și avea și calendar perpetuu, conform forbes.ro.

Mai mult, vorbim despre o serie limitată: au fost realizate doar 281 de exemplare, în cei 14 ani de producție. 

Modelul 1518 a fost disponibil în trei versiuni, în aur galben, aur roz și din oțel, ultimul fiind și cel mai rar și preațios model, din care se pare că mai există doar patru exemplare.

Un ceas Patek Philippe 1518, asemănător celui purtat de Regele Mihai - Foto: forbes.ro

Cel al Regelui Mihai este varianta cu aur galben și se pare că a fost primit cadou de la mama sa, Regina Elena, în data de 25 octombrie 1942, atunci când a împlinit 21 de ani.

În prezent, un exemplar Patek Philippe, model 1518, realizat din oțel, ocupă locul patru într-un clasament al celor mai scumpe ceasuri vândute la licitație, cu o valoare de 11,13 milioane de dolari, tranzacția având loc în anul 2016.

Exemplarul deținut de Regele Mihai ar valora acum mult peste 1,5 milioane de euro, dat fiind și bogatul său istoric, însă probabil nu va fi înstrăinat vreodată de Casa Regală a României.

Citește și: Recunoașteți personajul? Drama teribilă a actorului care l-a jucat pe Carol al II-lea. Cum a murit?

Conform informațiilor apărute în presă, se pare că românul care, la ora actuală, poartă cel mai scump ceas este antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu.

Acesta a reclamat, la finalul lui august2021, furtul unui ceas marca Richard Mille, în valoare de 180.000 de euro, pe când se afla în Milano.

Accesoriul de lux a fost recuperat în cursul lunii octomrbie a aceluiași an de poliția din Dubai.

Pe de altă parte, în ciuda puterii sale financiare, miliardarul Ion Țiriac preferă să poarte ceasuri marca IWC, scrie libertatea.ro.

Mai precis, un IWC Portuguese Tourbillon, cu carcasă din aur galben, în valoare de „doar” 70.000 de euro și IWC Skeleton, cu carcasă din aur alb și safire, de 60.000 de euro.

În acelați timp, omul de afaceri deține și o impresionantă și valoroasă colecție de ceasuri de diferite tipuri, la fel cum are și fostul fotbalist, actual antrenor, Adrian Mutu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te