4 destinații de vacanță pentru luna septembrie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.08.2019 - 07:17

Cum temperaturile scad ușor, iar școlile își deschid porțile, luna septembrie este perfectă pentru o vacanță liniștită, lipsită de înghesuiala specifică sezonului estival, sau pentru o escapadă de shopping ori o porție de aventură.

SHARE

Newsweek România vă propune patru destinații care merită luate în calcul în acest an.

München - Bere germană de cea mai bună calitate, servită în halbe uriașe, cârnați tradiționali (wurst) de toate felurile, „pretzeli“ (covrigi bavarezi) rumeni și gogoșele delicioase, muzică, distracție și atracții pe alese, pentru toate vârstele.

Cam așa se poate rezuma atmosfera celui mai popular festival din lume – Oktoberfest - care, din 1810 și până în prezent, se desfășoară anual în München.

Anul acesta, Oktoberfest are loc între 21 septembrie și 6 octombrie.

Barcelona – Vremea este perfectă în septembrie în Barcelona, al doilea oraș ca mărime al Spaniei, după Madrid,
și capitala regiunii Catalonia.

Destinația are un caracter unic, îmbinând într-un mod relaxant și plăcut arta, cultura și istoria cu plaje late de nisip fin, restaurante gourmet și o viață de noapte tumultoasă.

Nu în cele din urmă, o vizită în Barcelona nu e completă fără o aventură la shopping, mai ales că e vremea reducerilor de vară.

Frankfurt – Pasionații de mașini și tehnologie pot vizita IAA 2019, cea de-a 70-a ediție a Salonului Auto de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante cinci evenimente de profil alături de cele organizate la Paris, Tokyo, Detroit și Geneva, în perioada 12-22 septembrie.

Chiar dacă 22 de constructori au anunțat că nu vor participa la ediția din acest an, Salonul va oferi multe surprize, inclusiv lansarea noului SUV Ford Puma, construit la Craiova.

Shanghai – Festivalul Lunii, care anul acesta are loc între 13 și 15 septembrie, celebrează cea mai strălucitoare lună a anului și este cel de-al doilea eveniment ca importanță din China, după Noul An Chinezesc.

Shanghai World Financial Center are cea mai mare punte de observație din lume, pentru o privire mai atentă asupra lunii, iar reflecțiile selenare în apa de cerneală a râului Huangpu sunt unice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.