VIDEO Apple pregătește iPhone 12 și iPhone 12 Pro: Margini plate, LiDAR și partajare de energie

DE Răzvan Nicolae | 03.07.2020 - 09:08

iPhone 12 și iPhone 12 Pro promit cea mai mare schimbare în gama Apple din ultimii ani: design cu margini plate în stil iPhone 5, conectivitate 5G, senzor LiDAR pe spate, procesor A14 Bionic, ecrane cu tehnologie pe 120 Hz și posibilitate de a încărca un iPhone 12 de la altul.

SHARE

Apple iPhone 12 va fi lansat până la sfârșitul anului. Se vorbește despre luna octombrie, dar Apple nu a anunțat încă nicio dată, pandemia de COVID-19 putând încurca planurile producătorului. Până atunci, filmulețul de prezentare al noilor smartphone-uri a crescut deja interesul pasionaților de gadget-uri, dezvăluind mare parte din noutățile și specificațiile acestora.

În primul rând, iPhone 12 va fi primul smartphone capabil de ”powershare”, primul smartphone care poate da sau lua energie de la bateria unui alt gadget similar. Apoi, gama iPhone 12 va cuprinde patru modele : iPhone cu ecran de 5,4 inch, iPhone 12 Max cu ecran de 6,1 inch, iPhone 12 Pro cu ecran de 6,1 inch și iPhone 12 Pro Max cu ecran de 6,7 inch.

Toate au ecrane Super Retina OLED cu tehnologie Y-OCTA (senzorul pentru amprentă integrat în display) și conectivitate 5G, dar ”Pro”-urile vor trece la display-uri cu rată de refresh de până la 120 Hz și, pe spate, lângă cele 3 camere video (senzor principal de 64 MP), vor avea un senzor LiDAR, necesar pentru viitoarele aplicații de realitate augmentată (AR) - tehnolgia a fost deja implementată pe iPad-ul Pro lansat în luna martie. Camera de selfie are 14 MP, iar telefonul este capabil să filmeze ”slowfie” 4k cu 240 de cadre pe secundă sau HDR cu 60 de cadre pe secundă.

”Creierul” iPhone 12 se bazează pe un puternic procesor A14 Bionic. iPhone 12 și iPhone 12 Max dispun de 4 GB RAM, iar Pro și Pro Max, de 6 GB RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare, iPhone 12 și iPhone 12 Max vor avea variante de 128 GB și 256 GB, în timp ce Pro și Pro Max vor ajunge până la 512 GB.

Cel mai accesibil iPhone 12 va costa 649 de dolari, potrivit unor surse citate de tomsguide.com. iPhone 12 Max va avea un preț de pornire de 749 de dolari, iPhone 12 Pro va pleca de la 999 de dolari, iar iPhone 12 Pro Max, de la 1.099 de dolari. Prețurile sunt valabile pentru SUA, iar cel mai scump iPhone 12 Pro Max va ajunge la 1.399 de dolari.

iOS 14 - Apple schimbă fața home screen-ului iPhone și introduce funcții inspirate de Android

La mulţi ani după Android, iOS 14 va suporta widget-uri care pot fi plasate pe ecranul principal. Până acum, widget-urile de iOS îşi găseau locul pe un ecran separat.

O altă noutate este App Library. În iOS 14, utilizatorul va putea afişa pe ecranul principal doar cele mai frecvent folosite aplicaţii. Asta pentru că va exista acest App Library, care va conţine toate aplicaţiile instalate într-o instanţă separată de ecranul principal. În mare măsură, această funcţie seamănă cu App Drawer din Android. În App Library, aplicaţiile vor fi organizate automat pe categorii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a unei aplicaţii.

iOS 14 va aduce şi un mod picture-in-picture, similar celui de pe iPad. Filmele şi comunicările video rulate în aplicaţii precum Netflix sau FaceTime vor continua să ruleze într-un chenar mic, poziţionat deasupra altor elemente, după părăsirea aplicaţiei.

În noua versiune, utilizatorii vor putea, în final, să-şi aleagă aplicaţiile implicite pentru email şi navigare pe internet.

Siri nu va mai ocupa întreg ecranul când este activată, ci doar o mică zonă din partea de jos. Asistentul virtual al celor de la Apple poate acum să trimită şi mesaje audio.

Apple a anunţat şi o nouă aplicaţie, care va fi preinstalată în sistemului de operare. Se numeşte Translate, suportă 11 limbi şi poate face traduceri offline.

De asemenea, și alte aplicaţii Apple, precum Safari, Maps şi Messages vor veni cu unele noutăţi, precum suportul pentru mersul cu bicicleta din Maps sau avertizările în cazul parolelor compromise din Safari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te