Căpitanul Kirk din Star Trek vrea să trimită ADN-ul uman pe Lună

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.07.2023 - 20:07
Căpitanul Kirk vrea să trimită ADN-ul uman pe Lună - Foto: Profimedia Images

Legenda Star Trek William Shatner, în vârstă de 92 de ani, a lansat un nou serviciu, care va permite clienților plătitori să-și trimită ADN-ul pe Lună, pentru 150.000 de dolari. Shatner a fost căpitanul primei nave Start Trek Enterprise, James T. Kirk.

SHARE

Vorbind unei mici mulțimi adunate în fața Teatrului Chinezesc din Hollywood, săptămâna aceasta, Shatner a spus: „O să mor și o să dispar. Ce pot face?"

Shatner l-a jucat pe căpitanul James T. Kirk în prima serie a francizei Star Trek, din anii '60. El a devenit primul client plătitor care a şi popularizat serviciul unic, care este un fel de încercare de nemurire.

Căpitanul Kirk vrea să trimită ADN-ul uman pe Lună

El este de asemenea un investitor și ambasador al mărcii pentru startup-uri Space Crystals, din Houston.  Se spune că, prin programul "Immortalise Me", al companiei, oamenii își pot conserva ADN-ul, într-o pereche de cristale, la bordul unei nave spațiale.

Unul dintre cristale este dat înapoi individului, iar al doilea este trimis pe Lună, la bordul unei capsule. Serviciul este programat să se lanseze anul viitor.

Procedura, dacă te întrebi ce poate costa 150.000 de dolari, este că ţi se trimite un kit ADN, pentru a trimite la rândul tău, cu acesta, o șuviță de păr.

Citeşte şi: „Ursul de pe marte”. NASA face publică o imagine cu formaţiune geologică ciudată pe Planeta Roșie

Taxa acoperă de asemenea procesarea ADN-ului într-o soluție cristalină, zborul cristalului către Stația Spațială Internațională și transportul cristalului către Lună, unde acesta rămâne atașat de aterizatorul lunar, conform metro.co.uk

Fondatorul companiei, Kevin Heath, a spus:

„Clienții noștri își pot ține în mână cristalul-suvenir, să se uite în sus, pe cerul nopții, și să știe că o parte din ei înșiși este acolo, legați împreună, prin spațiu și timp, în ceea ce noi numim conexiunea de cristal”.

Aceasta este departe de prima dată când Shatner și-a exprimat pasiunea pentru toate ideile şi conexiunile intergalactice. În anul 2021, a devenit cea mai în vârstă persoană care a călătorit vreodată în spațiu, la vârsta de 90 de ani.

Citeşte şi: Tehnologie „Star Trek” la Iași. O metodă terapeutică unică, implementată pentru a salva mii de vieţi

Copleșit de emoție, după ce a aterizat înapoi, pe Pământ, el a descris-o drept „cea mai profundă experiență”. Cu toate acestea, la un an după zborul său istoric, actorul a recunoscut că a rămas plin de durere, de o tristețe copleșitoare și că apreciază frumusețea Pământului.

Este posibil ca astronautul începător să fi experimentat „efectul de vedere de ansamblu”, o schimbare cognitivă raportată de unii astronauți, în timp ce priveau Pământul din spațiu.

„Călătoria mea în spațiu trebuia să fie o sărbătoare; în schimb, s-a simțit ca o înmormântare” - este un citat din cartea sa, "Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder".

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te