Un stadion modern, dedicat rugby-ului, inaugurat la Budapesta. În România, Eduard Novak face invers

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.02.2021 - 14:32
Noul stadion de rugby al echipei naționale a Ungariei va fi folosit doar pentru acest sport Foto: Facebook

Echipa națională de rugby a României este pe locul 19 în clasamentul mondial, în timp ce Ungaria se află pe locul 64. Autoritățile de la Budapesta au anunțat inaugurarea unui stadion special pentru rugby. În România, ministrul sportului, Eduard Novak confiscă stadionul de rugby.

SHARE

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis și ministrul sportului, Eduard Novak, au stabilit că sportul va deveni o prioritate în țara noastră și că vor folosi modelele Ungariei, Sloveniei și Austriei pentru ca România să revină în elita mondială.

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

Cu toate acestea, când vine vorba despre sportul de echipă cel mai bine clasat la nivel mondial, rugby-ul, ministrul Novak preferă ca Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf să fie trnsformat în Complexul Arcul de Triumf și nu oferă nicio garanție Federației Române de Rugby că va putea folosi gratuit și cu prioritate terenul pe care se joacă rugby din 1913.

În schimb, la Budapesta a fost inaugurat un stadion modern, dedicat rugby-ului, celebrând astfel împlinirea a 50 de ani de la primele meciuri oficiale din Ungaria.

Situat în pitorescul parc Kincsem, la marginea Budapestei, stadionul de rugby face parte dintr-un complex sportiv care include o pistă de ogari și principalul hipodrom al țării. Pe acest stadion se va juca doar rugby.

„A fost un sprijin generos din partea guvernului maghiar și al Ministerului Sportului care au crezut în rugby și au arătat astfel încrederea pe care o au în acest sport.

Citește și

România va lua Ungaria, Slovenia și Austria ca modele pentru a reveni în elita sportului mondial

Strategie pe termen lung

Această realizare este rezultatul unei strategii pe termen lung, pe o perioadă de opt ani. Dintr-o comunitate mică de rugby, am reușit să devenim ceva care face parte din cultura sportivă națională”, a declarat Antal Kiss, noul președinte al Federației Ungare de Rugby pentru World Rugby.

"Stadionul ne oferă sentimentul că jucăm acasă, sentiment pe care nu l-am avut niciodată cu adevărat. Am fost mereu în căutarea unui loc al nostru pentru că nu eram primiți pe terenurile de fotbal.

Acum avem un loc în care să dezvoltăm nu doar echipa de seniori, ci și celelate categorii de vârstă, cum ar fi U16 și U18.

A fost pus rugby-ul pe harta Capitalei, loc pe care nu l-am mai avut niciodată până acum.

Anul viitor, în mai / iunie, vom găzdui Trofeul Sevens (Rugby Europe) pe noul stadion. Cred că sunt 12 echipe care vin din toată Europa, este un pas important pentru noi ”, a spus Gareth Lloyd, antrenorul galez care se ocupă de naționala Ungariei.

Citește și

Minciunile MTS: bazin de înot, terenuri de handbal, baschet și volei la Stadionul Arcul de Triumf

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te