Suspendarea lui Halep, undă de șoc printre jucătoarele de tenis. „Ce e în spatele ușilor închise?”

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.09.2023 - 20:26
Simona Halep a fost suspendată - Foto: Profimedia Images

Ssupendarea Simonei Halep a stârnit panică printre jucătoarele de tenis. Numărul 9 mondial Maria Sakkari se teme că ar putea fi „victima” unui proces similar, date fiind multele suspiciuni din procesul Simonei Halep.

SHARE

Suspendarea Simonei Halep stârnește neliniște printre jucătoarele de top, prima care a luat poziție fiind Maria Sakkari, număr 9 mondial.

Maria Sakkari, numărul 9 mondial, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prevederile antidoping din tenis, în contextul în care fostul număr 1 mondial Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani pentru că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă.

Halep „a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping" după ce nu a trecut un test antidoping în timpul US Open 2022 și pentru nereguli în pașaportul său biologic al sportivului, potrivit Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Românca în vârstă de 31 de ani a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, urmând ca interdicția de patru ani să se aplice până la 6 octombrie 2026. 

Decizia a provocat un șoc în lumea tenisului, fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, declarând pentru CNN că, dacă interdicția va fi menținută, "probabil înseamnă sfârșitul carierei sale". În timp ce fosta rivală Serena Williams a sugerat că merita să primească titlul de la Wimbledon, pierdut în fața lui Halep în finala din 2019.

Citește și: Reacția Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Și-au schimbat opinia după ce au aflat cine sunt”

Suspendarea lui Halep, undă de șoc printre jucătoarele de tenis

Sakkari, care a vorbit după ce s-a calificat în optimi la San Diego Open, a explicat cât de "înfricoșător" poate fi pentru un jucător de tenis în circuitul internațional un test antidoping. Și asta pentru că sunt atât de multe riscuri asociate cu furnizarea unei probe pentru teste.

"Un lucru pe care pot să vi-l spun cu siguranță este că modul în care este gestionată fiecare situație pentru oricare sportiv, este pur și simplu înfricoșător", a spus ea.

Frica, cuvântul de ordine

"Vom ajunge la un punct în care nici măcar nu vom lua mai lua nimic. Din fericire, eu nu am fost în această situație. Nu vreau să fiu niciodată....

Am fost foarte atentă cu tot ceea ce are legătură cu suplimentele. Dar nu știu care este procesul, cum se fac lucrurile în spatele ușilor închise. Nu știu cine are un cuvânt de spus. Nu am nicio idee", a spus sportiva.

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj. A primit pedepasa maximă pe care o putea primi sportiva în acest caz. Astfel, cariera Simonei Halep s-a încheiat.

Citește și: Simona Halep, 4 ani de suspendare pentru dopaj. A primit pedeapsa maximă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te