Schimb cu Kylian Mbappé. Barcelona i-ar fi oferit în loc, la PSG, pe Dembele şi Gavi

DE Florin Budescu | Actualizat: 01.08.2023 - 11:41
Schimb cu Kylian Mbappé - Foto: Wikimedia/Кирилл Венедиктов/CC BY-SA 3.0

Se pare că Barcelona i-a oferit lui Paris Saint-Germain pe Ousmane Dembele și pe Gavi, în schimbul lui Kylian Mbappé, care l-a convins pe primul să se alăture campioanei din Ligue 1. Apariţia factorului Arabia Saudită încinge spiritele şi ridică scorurile.

SHARE

Kylian Mbappé a fost scos la vânzare de PSG, după ce a precizat că nu va declanșa prelungirea cu un an a contractului său, ceea ce înseamnă că poate pleca, în postură de jucător liber, anul viitor.

Parisienii sunt disperați să obțină o taxă de transfer pentru căpitanul Franței și vor fi enervați că a respins șansa de a vorbi cu Al-Hilal, după ce a acceptat o ofertă de 259 de milioane de lire sterline, din partea echipei Saudi Pro League.

Schimb cu Kylian Mbappé

În întreaga ierarhie a PSG, există convingerea că Mbappé are deja un acord, pentru a se alătura lui Real Madrid, vara viitoare.

Saudiţii de la Al-Hilal ar fi dispuşi să cheltuiască un total de 1 miliard de euro, pentru a-l avea pe superstarul francez, pentru un singur sezon, ceea ce i-ar permite să se alăture. Los Blancos pe gratis.

O mulțime de cluburi europene de top au fost legate de o mișcare de a semna contract cu Mbappe. S-a afirmat recent că Barcelona a fost surprinsă de zvonurile că îl țintesc pe omul PSG.

Citeşte şi: PSG caută înlocuitor pentru Mbappe. A oferit 50 mil. € pentru „noul Erling Haaland”

Morişca de zvonuri însă continuă să se rotească, pentru că de ce nu și-ar dori Barcelona să obțină un astfel de atu în fața rivalilor lor acerbi, Real Madrid?

Potrivit L'Equipe, campionii din La Liga au propus un schimb surprinzător, incluzându-i pe Dembele și Gavi.

Ei bine, anturajul lui Dembele este cel care crede că așa este, conform football365.com. Oferta nu ar fi căzut bine, iar atacantul francez vrea acum să părăsească Barcelona, pentru a se alătura lui PSG.

Barca s-ar fi oferit să-i dea lui PSG doi dintre cei mai buni jucători tineri ai săi, în schimbul celui mai bun jucător din lume.PSG ar fi spus nu, dar oricum va primi unul dintre cei doi jucători, pentru că Barca l-a supărat.

Citeşte şi: Messi, Haaland, Ronaldo, Mbappe, Bonucci și Dybala, printre starurile care fac donaţii pentru Turcia

Se crede că Dembele are o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro, în contractul său, care expiră la sfârșitul lunii iulie, așa că PSG ar putea dori să concretizeze.

Expertul în transferuri Fabrizio Romano a spus că acordul depinde de Ousmane Dembele, deoarece clauza de reziliere urmează să fie declanșată.

Mai târziu, Romano a afirmat că extrema de la Barca a acceptat propunerea lui PSG, după ce clubul şi-ar fi dat acordul verbal pentru un contract pe cinci ani, cu agentul lui Dembele.

Această înțelegere se referă acum la timp, pe măsură ce termenul-limită al clauzei de reziliere se apropie rapid.

PSG este în mod clar reticent în a plăti taxa de 50 de milioane de euro, cu toţi banii jos , iar Dembele i-a cerut clubului său să negocieze o altă taxă de transfer.

Un raport separat de la L'Equipe sugerează de fapt că acest lucru ar putea favoriza Barca.

După cum am menționat anterior, contractul lui Dembele include o clauză de renunțare de 50 de milioane de euro, în ciuda faptului că a costat clubul catalan 135 de milioane de euro în 2017.

Cu toate acestea, problemele financiare ale Barca au însemnat că nu și-au putut permite un bonus de loialitate, în timpul negocierilor contractului de anul trecut, așa că au inclus o clauză care le-ar permite reprezentanților lui Dembele să primească 50% dintr-o taxă de transfer viitoare.

Aceasta înseamnă că, dacă clauza de eliberare este plătită, Barca ar primi doar 25 de milioane de euro, cu peste 100 de milioane de euro mai puțin decât a plătit Borussia Dortmund, în urmă cu șase ani.

Pe tema termenelor contractuale; Mbappe avea timp, până aseară, la miezul nopții, răgaz pentru a declanșa prelungirea cu un an a contractului său. Indiferent dacă va face acest lucru, el va câștiga 60 de milioane de euro, datorită unui bonus de loialitate din contractul său.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te