PSD a construit un stadion de 25 milioane euro într-un oraș unde echipa-fanion a dat faliment

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.11.2019 - 19:19
igj.ro

Compania Națională de Investiții a finanțat cu peste 25 milioane de euro de la bugetul de stat construirea unui stadion pe care nu mai are cine să joace.

SHARE

În aprilie 2014, Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, declara că au fost demarate discuții cu reprezentanții CNI pentru construirea unui stadion modern de 15.000 de locuri.

Stadionul a fost inaugurat în 2019, an în care echipa pentru care a fost construit – Pandurii Tîrgu Jiu a intrat în faliment.

 „Meritul este al Primăriei, al Consiliului Județean, dar este și al prim-ministrului Ponta care a aprobat proiectul. Chiar a fost nevoie de intervenția premierului pentru că cei de la Craiova o luaseră înainte, iar prim-ministrul a avut curajul să-i spună doamnei primar că Târgu-Jiul are echipă de nivel european și merită un stadion înaintea Craiovei”, declara, în 2014, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, citat de Pro Sport.    

Echipa de nivel european la care făcea referire primarul orașului, în 2014, este Pandurii Târgu Jiu care, foarte probabil, va fi desființată după ce a intrat în faliment.

Citește și: Un stadion de la Daddy pentru Junior

„Tribunalul Gorj a admis, astăzi, 27 noiembrie 2019, cererea lichidatorului judiciar al Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Consulting Compny IPURL, de a declara falimentul clubului gorjean din Liga 2. Decizia nu este definitivă, iar Pandurii anunţă că va face apel, astfel că, pentru moment, gruparea condusă de Marin Condescu îşi poate continua activitatea”, a scris, ieri, Prosport.

Atunci când au scris proiectul pentru a fi finanțat din bani publici, autoritățile au spus că stadionul „va asigura facilitatile necesare desfasurarii competitiilor sportive care sa indeplineasca cerintele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor, astfel incat desfasurarea unor meciuri din campionatele europene sa se poata desfasura pe teren propriu.”

Ei bine, stadionul s-a făcut cu 25 milioane euro, bani publici, dar echipa în loc să joace în Cupele europene se va desființa.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -