VIDEO Frații Maior, Norbert și Francesca, locul 2 în prima etapă a Campionatului European de Raliuri

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.06.2021 - 13:08
Frații Norbert Maior și Francesca Maior. / Foto: Norbert Maior, Facebook

Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior s-a clasat pe locul 2 la ERC3 Junior în Raliul Poloniei, prima etapă din Campionatul European de Raliuri 2021, desfășurată în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Din păcate, Simone Tempestini a abandonat.

SHARE

Pilotul Norbert Maior și copilotul Francesca Maior au debutat anul trecut în competiția continentală, la etapa din Ungaria, iar acum au reușit să se claseze pe cea de-a doua treaptă a podiumului în Raliul Poloniei, cel de-a doilea cel mai vechi raliu din Europa, deși plecaseră cu ideea unei etape de acomodare, având în vedere că se aflau pentru prima dată pe macadam cu noua lor mașină.

„Focusul meu si al Francescăi este să adunăm experiență și să învățăm cât mai mult. Nu țintim un rezultat, este prima dată pe macadam cu această mașină, așa că vom încerca să ne acomodăm rapid și să creștem ritmul treptat. Macadamul este suprafața mea preferată, așa că sperăm să ne bucurăm de aceasta etapă”, declara Norbert Maior înainte de startul în Raliul Poloniei 2021.

Citește și: Reghecampf Jr, 12 ani: Când tatăl meu va plănui un divorț înseamnă că nu mai este tatăl meu

La volanul unui Peugeot 208 Rally4, Norbert a început excelent Raliul Poloniei 2021 și a fost cel mai rapid pe prima probă specială, iar până la final nu a mai cedat podiumul la general. Mai mult, după PS13 a urcat pe locul 2 la general, după ce norvegianul Ola Nore jr a avut probleme și a pierdut aproape 5 minute.

Pilotul în vârstă de numai 22 de ani a încheiat cu stil raliul, așa cum l-a și început, a câștigat și super speciala, asigurându-și astfel primul podium din carieră în Campionatul European.

Citește și: Premieră: două echipaje românești, la startul Campionatului European de Raliuri 2021

Pe lângă podiumul de la ERC3 Junior, cei doi sportivi tricolori sunt pe locul 4 în ERC3 și pe 33 în clasamentul general ERC, în condițiile în care la start au fost peste 40 de mașini R5 sau Rally2.

Victoria la general i-a revenit rusului Alexey Lukyanuk.

Simone Tempestini a început în forță, dar l-a trădat cutia de viteze

Celălalt echipaj românesc înscris în ERC 2021, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, a început la fel de bine etapa din Polonia și se afla pe locul 5 la general după prima probă.

Pe PS4, chiar înainte de finalul primei bucle a zilei de sâmbătă, cutia de viteze a mașinii de concurs Skoda Fabia Rally2 Evo a cedat însă, iar Tempestini a anunțat abandonul.

Duminică, echipajul campion al României a revenit în Campionatul Național Super Rally, în etapa desfășurată la Târgu Mureș, dar numai cu obiectivul de a face teste cu mașina.

Cu două probe încheiate în Top 10, cei doi și-au anunțat din nou abandonul la PS13, însă sunt gata să își ia revanșa în următoarea etapă, Raliul Letoniei, de la începutul lunii iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te