Premieră: două echipaje românești, la startul Campionatului European de Raliuri 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.06.2021 - 09:14
Simone Tempestini / Sergiu-Sebastian Itu (dreapta) și Norbert Maior / Francesca-Maria Maior (stânga). / Foto: Napoca Rally Academy
Simone Tempestini / Sergiu-Sebastian Itu / Foto: Napoca Rally Academy
Norbert Maior / Francesca-Maria Maior / Foto: Napoca Rally Academy

Simone Tempestini / Sergiu-Sebastian Itu și Norbert Maior / Francesca-Maria Maior. Cele două echipaje românești iau startul în acest weekend în Raliul Poloniei, prima etapă din Campionatul European de Raliuri (ERC) 2021, alături de alte peste o sută de echipaje din 25 de țări.

SHARE

Multiplul-campion național de raliuri Simone Tempestini, ia startul în cadrul ERC1, în timp ce Norbert Maior vrea un loc fruntaș în ERC3 (Junior ERC). 

Tempestini va concura pe un model Škoda Fabia Rally2 evo, pe care l-a folosit deja la Raliul Argeșului, unde s-a impus fără emoții. Iar Norbert Maior se va afla la volanul unui Peugeot 208 Rally4. 

Citește și: VIDEO Motorsport, Raliul Argeșului 2021: Simone Tempestini, „regele” Transfăgărășanului

Rivali de temut pentru Simone, la startul celui de-al doilea cel mai vechi raliu din lume

Cu Sergiu Itu în dreapta, Tempestini va avea o concurență masivă în weekend, printre rivali numărându-se rusul Alexey Lukyanuk, norvegianul Andreas Mikkelsen și irlandezul Craig Breen. Pilotul Napoca Rally Academy are deja experiență, însă, pe traseele din Polonia, concurând de șase ori în această țară. Pe când raliul era etapă din mondial, Tempestini a câștigat de fiecare dată la juniori, succesul din 2016 fiind decisiv pentru câștigarea titlului mondial la juniori în 2016.

„Polonia este un raliu care îmi place mult, iar faptul că începem Campionatul European de Raliuri cu macadamul din Polonia mă bucură. Am câștigat de 2 ori aici și sper la un loc cât mai bun în clasamentul general în acest an. În rest, mă bucur enorm că reușim să reprezentăm România în Campionatul European. Ne dorim să participăm la cât mai multe etape și să venim acasă cu rezultate bune. Motor sportul românesc are valori și cred că avem ceva de spus și arătat în Europa”, a declarat Simone Tempestini.

Citește și: Început cu podium în Tour European Rally pentru Alex Filip și Gabi Lazăr

Etapă de acomodare pentru frații Maior

Pe locul trei la finalul sezonului trecut al Campionatul Național de Raliuri, Norbert Maior (22 de ani) și sora sa, Francesca-Maria Maior, vor concura pentru a doua oară în carieră într-o etapă continentală. Anul trecut, în Ungaria, Norbert a câștigat o probă specială și s-a clasat în alte șapte pe podium. O problemă tehnică a șansa echipajului românesc unui podium. 

„Sunt foarte bucuros că avem șansa să participăm în Polonia. Focusul meu si al Francescăi este să adunăm experiență și să învățăm cât mai mult. Nu țintim un rezultat, este prima dată pe macadam cu această mașină, așa că vom încerca să ne acomodăm rapid și să creștem ritmul treptat. Macadamul este suprafața mea preferată, așa că sperăm să ne bucurăm de aceasta etapă. Momentam începem sezonul în Polonia si sperăm să avem șansa să concurăm și la celelalte etape în Junior ERC. Nu este sigur că vom reuși să facem tot sezonul, dar vom face tot posibilul sa avem susținerea necesară ca să fim la startul cât mai multor etape”, a afirmat Norbert Maior. 

Raliul Poloniei, care a ajuns la 100 de ani de existență, fiind al doilea cel mai vechi raliu din lume, adună la start un total de 103 echipaje din 25 de țări.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te